Torrent

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Да ама проблемот е што демоноид скинаа многу торенти пред две недели. На неколку работи ми пишува -што се од демоноид трекери - дека не постои торентот веќе и симнувам стриктно преку сидерите од DHT мрежата.

The Man напиша:
Фала за потсетувањето, во право си за тоа. Ама за подвлеченото не си во право. Според тебе, ако симнувам игра која е 5.5 гб, и да речеме дека се состои од 100 дела, би требало да аплоадирам исто толку за да го симнам тоа??? :nenene:
Изгледа не си ме разбрал.
Кога симнувам некој торент и тој има 100 дела и јас ќе симнам 1 дел, тогаш тој еден дел јас го аплоадирам додека не завршам со торентот. Ќе симнам уште делови и тие делови (симнатите) ги аплоадирам додека јас не го досимнам целиот торент. Значи јас додека симнувам цело време аплоадирам. Не е битна ни брзината на аплоадот ниту пак колучината што сум ја аплоадирал. Е сега последниот дел кога ќе го симнам јас не го аплоадирам зошто веќе сум завршил со симињането на торентот и се исклучувам од мрежата (се исклучувам за да не ми троши од лимитот). Се надевам дека сега ме разбра.

Bada Bing! напиша:
Да ама проблемот е што демоноид скинаа многу торенти пред две недели. На неколку работи ми пишува -што се од демоноид трекери - дека не постои торентот веќе и симнувам стриктно преку сидерите од DHT мрежата.

Точно е тоа дека скинаа многу торенти, но беше и редно време. Сите тие торенти одамна не беа симнувани од никого и беспотребно само му сметаа на трекерот. Зарем не си забелажал дека сега малку побрзо иде конектирањето на торент менаџерот со трекерот?

Jane напиша:
Изгледа не си ме разбрал.
Кога симнувам некој торент и тој има 100 дела и јас ќе симнам 1 дел, тогаш тој еден дел јас го аплоадирам додека не завршам со торентот. Ќе симнам уште делови и тие делови (симнатите) ги аплоадирам додека јас не го досимнам целиот торент. Значи јас додека симнувам цело време аплоадирам. Не е битна ни брзината на аплоадот ниту пак колучината што сум ја аплоадирал. Е сега последниот дел кога ќе го симнам јас не го аплоадирам зошто веќе сум завршил со симињането на торентот и се исклучувам од мрежата (се исклучувам за да не ми троши од лимитот). Се надевам дека сега ме разбра.

Сфатено е друже :salut:. Гледаш, добро е што ме потсети, тој совет не го пишав во мојот прв пост. Секогаш исклучувајте го торент менаџерот откако ќе завршите со симнување на торентот, зашто автоматски по завршувањето на симнувањето, почнува да seed-ува

The Man напиша:
Сфатено е друже :salut:. Гледаш, добро е што ме потсети, тој совет не го пишав во мојот прв пост. Секогаш исклучувајте го торент менаџерот откако ќе завршите со симнување на торентот, зашто автоматски по завршувањето на симнувањето, почнува да seed-ува

Советов иде против еден од основните принципи на torrent системот - делење и помагање меѓу корисници (=

Торенти за игри: isohunt.com

P.Overdrive напиша:
Советов иде против еден од основните принципи на torrent системот - делење и помагање меѓу корисници (=

Торенти за игри: isohunt.com

Јас мислиш дека не го знам тоа? Ама што да правам кога имам лимит? Да немам лимит, верувај ми, одма би аплоадирал се што имам на хард-дисков, ама тоа ти е.........

Да. Добри сидери аплоудуваат и по пет пати од симнатото. Се разбира тие се од земји каде имаат конекции од типот на 1 мегабит па нагоре. :)

Bada Bing! напиша:
Да. Добри сидери аплоудуваат и по пет пати од симнатото. Се разбира тие се од земји каде имаат конекции од типот на 1 мегабит па нагоре. :)

Ние само можеме да се надеваме на такво нешто. Баш вчера кога читав коментар за еден торент имаше еден дечко кој се жалеше дека споро му иде симнувањето. Пишеше дека не може да му мрдне од 250кбпс па нагоре!!!! 250кбпс!!!! И уште се жали....... Ние за такви брзини можеме само да сонуваме и ништо друго.

ок gurus. Here's my lession.
Се објаснивте за seeders, leechers и све тоа. Нема потреба повеќе да се дискутира за тоа. Само ако не прочитав тоа делење на торентите на делови се нарекува swarming. Сега една лекција за torrentspy и за тие "trackeri". ОК, demonid не е баш "private" tracker. Има radio: тоа значи колку downloadiras толку мораш и да uploadiras. Така се одржува целата таа заедница во живот. Вистински приватни тракери се оние како bitme.org чија регистрација НИКОГАШ не е отворена и е базирана исклучиво на покана. Ама има и ратио, значи колку даваш толку треба да примаш. Ако повеќе uplaodiras отколку downloadiras radioto ти се зголемува од 1.00 па натаму, а точно е 1.00 когa количеството на download ти е еднакво на количеството на upload. На ова предности се: многу seeders и многу големи брзини, недостатоците се: мора да имаш доста голем bandwidth и internet connection speed за да издржиш и да не бидеш баниран поради low radio. Јас имав од еден другар (од странство) покана и бев вџашен кога видов што се има таму. Тоа е тракер за IT примарно ама има и доста други ресурси. И тоа интересни. Не ги помнам точно категориите беа нешто многу интересни на пример имаше специјална категорија за тоа како некои најпознати волшебници објаснуваат со видео како се прават нивните магии и така :) . Ги пробав овие тракери што ми ги набројавте и уште неколку и не најдов ништо.
За жал ме банираа од bitme.org пошто имав low radio поради бавната dial-up конекција. Кога ќе земам побрза конекција ќе земам друг акаунт. инаку тешко се наоѓаат акаунти од такви sources.
Е сега за тракерите. Torrentspy всушност не е никаков тракер, туку search engine кон другите тракери. Најголем оригинален тракер е всушност thepiratebay.org . Ако збориме веќе за добри torrent search engines ќе го препорачам http://www.torrentz.com/ . Е сега има една друга категорија на торент search engines која бара низ повеќето search engines одеднаш. Еве неколку добри:
http://www.scrapetorrent.com/index.php
http://torrentscan.com/
http://www.torrent-finder.com/

инаку bittorrent trackers категоризирани на сајтов:
http://www.btsites.tk/

торрентспај е добар зашто има нешто наречено коментари и можеш да читнеш кога некој торент не чини. :)

KaiTekk напиша:
ок gurus. Here's my lession.
Се објаснивте за seeders, leechers и све тоа. Нема потреба повеќе да се дискутира за тоа. Само ако не прочитав тоа делење на торентите на делови се нарекува swarming. Сега една лекција за torrentspy и за тие "trackeri". ОК, demonid не е баш "private" tracker. Има radio: тоа значи колку downloadiras толку мораш и да uploadiras. Така се одржува целата таа заедница во живот. Вистински приватни тракери се оние како bitme.org чија регистрација НИКОГАШ не е отворена и е базирана исклучиво на покана. Ама има и ратио, значи колку даваш толку треба да примаш. Ако повеќе uplaodiras отколку downloadiras radioto ти се зголемува од 1.00 па натаму, а точно е 1.00 когa количеството на download ти е еднакво на количеството на upload. На ова предности се: многу seeders и многу големи брзини, недостатоците се: мора да имаш доста голем bandwidth и internet connection speed за да издржиш и да не бидеш баниран поради low radio. Јас имав од еден другар (од странство) покана и бев вџашен кога видов што се има таму. Тоа е тракер за IT примарно ама има и доста други ресурси. И тоа интересни. Не ги помнам точно категориите беа нешто многу интересни на пример имаше специјална категорија за тоа како некои најпознати волшебници објаснуваат со видео како се прават нивните магии и така :) . Ги пробав овие тракери што ми ги набројавте и уште неколку и не најдов ништо.
За жал ме банираа од bitme.org пошто имав low radio поради бавната dial-up конекција. Кога ќе земам побрза конекција ќе земам друг акаунт. инаку тешко се наоѓаат акаунти од такви sources.
Е сега за тракерите. Torrentspy всушност не е никаков тракер, тукуsearch engine кон другите тракери. Најголем оригинален тракер е всушност thepiratebay.org . Ако збориме веќе за добри torrent search engines ќе го препорачам http://www.torrentz.com/ . Е сега има една друга категорија на торент search engines која бара низ повеќето search engines одеднаш. Еве неколку добри:
http://torrentscan.com/
http://www.torrent-finder.com/

инаку bittorrent trackers категоризирани на сајтов:
http://www.btsites.tk/

А кој воопшто рече дека TorrentSpy е тракер? TorrentSpy е search engine за торенти, кои се следат (тракуваат :toe: или така нешто) од тракери. А не е ти ко што викаш, дека е search engine за другите тракери. А мислам дека воопшто нема да коментирам за оваа странава www.torrentz.com, зашто на нејзе има ептен мал број на торенти со мал број на сидери. Затоа ако сакаш да најдеш некој торент ќе отидеш на www.torrentspy.com каде што ќе можеш скоро сите торенти што сакаш да ги најдеш затоа што сајтов ги индексира торентите од скоро сите други сајтови на интернет. И имаш ептен голем избор, провери и сам ако сакаш...... А ако веќе таму го нема торентот, ќе си отидеш фино лепо на www.isohunt.com и таму ќе го најдеш. И те молам Каитекк, немој одма да почнеш со лоши коментари за мене, само сакам да им помогнам на луѓео тука, ок?

haha the_man ај прочитај нешто на torrentz.com што пишува жити све:
We index:
bushtorrent.com
fulldls.com
meganova.org
mininova.org
mybittorrent.com
newtorrents.info
snarf-it.org
thepiratebay.org
torrentbox.com
torrentportal.com
torrentspy.com

obrni vnimanie na poslednoto ;)
i posle kazi deka torrentspy e pogolem od torrentz ;)

KaiTekk напиша:
haha the_man ај прочитај нешто на torrentz.com што пишува жити све:
We index:
bushtorrent.com
fulldls.com
meganova.org
mininova.org
mybittorrent.com
newtorrents.info
snarf-it.org
thepiratebay.org
torrentbox.com
torrentportal.com
torrentspy.com

obrni vnimanie na poslednoto ;)
i posle kazi deka torrentspy e pogolem od torrentz ;)

Еве нешто што те негира. Доколку torrentz.com ја индексираат torrentspy.com, на torrentz.com би требало да има повеќе торенти отколку на torrentspy.com, нели? Епа НЕМА бе...... Направив еден мал тест со повеќе поими, ама сега ќе кажам какви резултати добив само за еден поим. Пребарував и на двата search engine-a за поимот Lord of the rings и видете какви резултати добив:

torrentz.com: Results 1 - 31 of 31 for “lord of the rings”
torrentspy.com: Torrents found: 158| 50 Result Size

И како е можно да има помалку торенти на torrentz.com, доколку оваа страна наводно ја индексира torrentspy.com????? 31

31 торент спрема 158 торенти!!!!!!!! И тоа квалитетни торенти! И ај сега ти кажи дали torrentz.com е поголем од torrentspy.com? Прво провери го тоа што го кажуваат таму, па после збори, важи?

хах ако беше така тогаш isohunt е подобар, знаеш ;)

пиши lord of the rings
ај види го ова:
The.Lord.Of.The.Rings.Battle.For.Middle.Earth.2-RELOADED5.44 GB
176
PC The.Lord.Of.The.Rings.Battle.For.Middle.Earth.2-RELOADED 282
последниов линк е кон погрешен торент оди те молам на isohunt.com i pisi lord of the rings.
исохунт има 282 а торентспај 176 сеедерс.

хм, го сметаш бројот на seeders и така го проценуваш квалитетот на торентот? се сеќеваш на нешто што се вика филтрирање????????????????????????/

чекај чекај на torrentz.com КЛИКНА ЛИ БЕ НА ТОРЕНТОТ па потоа на torrentspy.com ?знаеш дека таму има повеќе seeders од бројот што ми го наведе ти? torrentz.com индексира од torrentspy.com биди сигурен во тоа.

KaiTekk напиша:
хах ако беше така тогаш isohunt е подобар, знаеш ;)

пиши lord of the rings
ај види го ова:
The.Lord.Of.The.Rings.Battle.For.Middle.Earth.2-RELOADED5.44 GB
176
PC The.Lord.Of.The.Rings.Battle.For.Middle.Earth.2-RELOADED 282
последниов линк е кон погрешен торент оди те молам на isohunt.com i pisi lord of the rings.
исохунт има 282 а торентспај 176 сеедерс.

хм, го сметаш бројот на seeders и така го проценуваш квалитетот на торентот? се сеќеваш на нешто што се вика филтрирање????????????????????????/

чекај чекај на torrentz.com КЛИКНА ЛИ БЕ НА ТОРЕНТОТ па потоа на torrentspy.com ?знаеш дека таму има повеќе seeders од бројот што ми го наведе ти? torrentz.com индексира од torrentspy.com биди сигурен во тоа.

Слушај, очигледно е дека тебе ниту Аристотел не може да те разубеди во нешто кога ќе си го умислиш тоа во глава. Значи, кратко и јасно, ти барај си торенти на torrentz.com, а јас ќе си барам торенти на torrentspy.com, ГОТОВО! А за ова болдираново нејќеш ни да знаеш што мислам. Ај чао :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom