Torrent

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Moze ako filmovite ti se Fejk fajlovi t.e. currupted :)
Fejk filmovi obavezno se pojavuvaat koga ima nekoj popularen film sto nikoj go nema na net, taka najbrzo se bilda UPload kredit ako ti treba kredit na nekoj torent sajt :)
Zatoa siminjaj torrenti samo od provereni torent sajtovi ko naprimer demonoid sto e.
Proveri za svaki slucaj i da ne ti e fragmentiran diskot ama tesko da e do toa.
Edino care so VLC pleerot da probas da gi otvoris ako se avi ili mpg a ne rar ili zip, ima plugin za VLC-to za da moze da sviri delumno simnat fajl.Pluginot go imas na Emule oficijalniot sajt ili mozes od tuka da go simnes(pazi koja ver za VLC ja imas):
eMule Part File Access Module for VideoLAN Client (VLC)
http://www.geocities.com/sibermutant/

Acid напиша:
Како може така одеднаш да секнат и да нема веќе втор ден? :)

Може целиот торент сервер рикнал? Од каде земаше и кој торент фајл?

Андроник напиша:
Може целиот торент сервер рикнал? Од каде земаше и кој торент фајл?
Средено, иако беа по 90 и нешто % симнати, ги отворив филмовите. VLC Media Player и DAEMON Tools е се што ми беше потребно. :wink:

Шо беше фрката, што уствари беше проблемот и што направи со овие програмчиња?

Андроник напиша:
Шо беше фрката, што уствари беше проблемот и што направи со овие програмчиња?
Со VLC ги плејував фајловите што ми ги даваше како корумпирани со другите плеери... А со Deamon си направив виртуал драјв од другиот DVD филм и го плејував. Одлично. :wink:

И јас нон-стоп користам торент и сум ги пробал сите и најзадоволен сум од Azureus кој работи на јава платформа. Со него најбрзо ми идело и има многу добар интерфејс. Многу е јузер френдли и графички се прикажани многу работи и може многу лесно да се гледаат сите статистики, кој со кој брзина аплоадира колку е симнато од секој фајл посебно и се е многу прегледно направено. Затоа на сите ви го препорачувам да го пробате.

Јас го користам BitComet и порграмчето е супер. А ацид за тоа што ти престанало. Можеби наеднаш снемало "peer"-ови(јузери од кои симнуваш) и ти застанало. Инаку имам забележано дека могу ти само покажуваат на која брзина симнуваш и до колку % е стигнато. На BitComet ти дава се детално( од колку јузери собираш, Имаш вебсајтови за торенти во него и ред други работи). Ако сакате да го симтете отидете на www.bitcomet.com и симнете го. А за пребрувач на торенти го препорачувам torrentspy

Ве молам да го прочитате внимателно целиот пост. Ќе објаснам најдобро колку што можам на кој начин се одвива симнувањето на фајлови преку торенти и се околу нив. Со симнувањето на самиот *.torrent фајл вие всушност не сте симнале ништо. Тој фајл мора да се пушти преку некој торент менаџер. Моја препорака е да го симнете Азуреус кој според мене е најдобар од сите торент менаџери. Азуреус можете да го најдете на azureus.sourceforge.net. Откако веќе ја симнавте и инсталиравте програмата, треба да го најдете тоа што сакате да го симнете, без разлика дали е тоа некој музички албум, некој филм, програма или пак игра. Торент фајлови можете да најдете на разни места, но јас ви го препорачувам torrentspy.com, страна која ги архивира скоро сите торент сајтови на интернет. Уште една моја препорака за ептен ептен ептен квалитетни торенти е оваа страна demonoid.com на која за жал можете да симнувате торент фајлови само доколку сте регистрирани. Сега си викате, е ако де, голема работа, ќе се регистрирам и готово, нели? Ама работата е што сајтов е елитен и од 7 дена во неделата во само 1 ден може да се регистрирате, а некогаш па дури сајтот е затворен и месец дена за нови регистрирања. Ама па затоа кога ќе успеете да се регистрирате, ко мене на пр. :zver: (иако чекав 2 недели за да се регистрирам) ќе имате пристап кон најдобрите торенти со најдобрите и најбрзите seeders (сидери). Луѓево тука на Демоноид имаат интернет со брзина на аплоад од 1мбит. :vozbud: Штом ги спомнав веќе сидерите, да објаснам што се тие. Тие тие се луѓе што откако симнале се од торентот, го делат со други луѓе, за да можат другите да ги симнат што побрзо (сидерите аплоадираат). Значи, кратко и јасно - што повеќе сидери, толку со поголема брзина ќе се симне тоа што го симнувате преку торентот. А има и друга врста на луѓе што симнуваат преку торенти (најверојатно сите вие ќе се најдете во нив). Тие се наречени leechers (личери, ај дури да не кажам пијавици :pos2:). Овие дечки само симнуваат преку торенти, ама откако ќе го симнат тоа што им требало, не го seed-ат, односно не аплоадираат ништо. Јас сум личер, да имав флат пакет, све живо ќе аплоадирав, ама имам лимит. Еден совет од мене, секогаш кога ќе сакате да симнете некој торент, убаво видете ги на сајтот сите коментари за торентот (да не се случајно фајловите во него заразени со вирус или тројанец), а најважно од се, видете колку сидери има истиот торент. Тоа е многу важно, зашто доколку торентот има само 1 сидер, без разлика колку ви е на вас брзината на даунлоад, симнувањето ќе оди многу споро.

Ако сака некој да му најдам некој торент, слободно нека ми писе на оваа тема или по пп, зашто сум член на демоноид, верувам дека ќе му го најдам.
Сакам да помагам, што да се прави, тоа ти е. :pos2: Значи ако ви треба да ви најдам нешто или пак нешто од текстов погоре не ви е јасно, слободно пишете.

Све ова што го напиша е точно само заборави да кажеш дека додека симињаш некој торент, го симињаш и од сидерите и од луѓето што го симињаат во моментот. Незнам дали си приметил ама додека симињаш торент (деловите од фајлот што си ги симнал) автоматски ги аплоадираш додека не го симнеш остатокот од торентот. Кога симињаш со Азуреус ти кажува од колку сидери и од колку луѓе симињаш.

Jane напиша:
Све ова што го напиша е точно само заборави да кажеш дека додека симињаш некој торент, го симињаш и од сидерите и од луѓето што го симињаат во моментот. Незнам дали си приметил ама додека симињаш торент (деловите од фајлот што си ги симнал) автоматски ги аплоадираш додека не го симнеш остатокот од торентот. Кога симињаш со Азуреус ти кажува од колку сидери и од колку луѓе симињаш.

Фала за потсетувањето, во право си за тоа. Ама за подвлеченото не си во право. Според тебе, ако симнувам игра која е 5.5 гб, и да речеме дека се состои од 100 дела, би требало да аплоадирам исто толку за да го симнам тоа??? :nenene:

Гижо напиша:
the man your the man, одсега кај тебе за торренти :)

Слободно кажи ако ти треба нешто да ти најдам, иначе фала ти. :smir: :pos2: :pos2: :pos2: Леле, ова со цвеќево е закон.

Иначе, за некое време ќе ми дадат тие луѓето од Демоноид invitation code, па кој сака да се регистрира таму, ќе му го дадам кодот. Само работата е што не знам кога ќе ми допуштат да поканам други луѓе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom