Torrent

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Јас ќе го земам овој 2x8dzfkiim
Ама не сваќам што ќе ми е кодот, кога не ми треба регистрација за да симнам торент, а ако веќе се регистрирам можам и обично.
П.С. Поправи го линкот зошто не води на страната на Microsoft

Не можеш да се регистрираш без код.

KaiTekk напиша:
[SIZE=-1]www.utorrent.com/

не зафаќа многу РАМ меморија, инсталицијата му е помала од 1 мб, no adware, spyware, не е базиран на јава така да е брз, голема функционалност. Дефинитивно овој би ти го препорачал како добра комбинација на брзина, стабилност и моќ.
[/SIZE]
:aplauz::aplauz::aplauz:
Немам коментар за програмата, а иначе нема инсталација а тежи само 150 килца.
10ка

Нормално е да ми симиња со 3КБ/с?
Некако тапа е... Инаку, нормален download ми иде со 60кб/с.

Што кур му е? Инаку BitTorrent користам (за прв пат).
Има некое подесување за тоа колку да срка, односно да не биде срање ко во моментов?

барај по опциите мора да има подесување на максимална и минимална брзина, ама пак и брзината зависи од колку seeder-и има

Гижо напиша:
барај по опциите мора да има подесување на максимална и минимална брзина, ама пак и брзината зависи од колку seeder-и има
Максимална сум му ставил максимум, ама и да не ја менувам - пак е исти курац. А тоа seeder, што е? Незнам, мене Вардаче ми го даде овој торент, ко демек добар... Изгледа ме поебал! :)

епа seeders ти се колку луѓе го аплоадирале истиот торрент, што повеќе од нив толку поголема брзина, ако бараш торенти барај колку сидери има, бар минимум 5 до 10 нека се

Чоече батали тоа BitTorrent.. земи здрав клиент, BitComet или Azureus. И на двете имаш подесувања колку да иде горе/доле, кои фајлови од торентот да се симнат итн итн.. и не, не е нормално да иде 3KB/s ако има над 15 seeders.

биткомет е добра работа, со него симнувам само

P.Overdrive напиша:
Чоече батали тоа BitTorrent.. земи здрав клиент, BitComet или Azureus. И на двете имаш подесувања колку да иде горе/доле, кои фајлови од торентот да се симнат итн итн.. и не, не е нормално да иде 3KB/s ако има над 15 seeders.
Си ставив BitComet и сега симињам со 20кб/с. Фала друже, ствари срање бил БитТорентот :wink:

Acid напиша:
Максимална сум му ставил максимум, ама и да не ја менувам - пак е исти курац. А тоа seeder, што е? Незнам, мене Вардаче ми го даде овој торент, ко демек добар... Изгледа ме поебал! :)

Јас ти дадов асален торент фајл ама тебе те дупчело програмчето, значи сум невин. :)

Не ми е јасно сега ова... 2 филма симињав супер и одеднаш престанаа да се симињаат. Третиот си оди нормално, ама не ми е јасно зошто кај овие е 0кб/с трансферот.

И тоа, едниот на 93,2%, а другиот на 99,9%. Да не има некои финти со регистрација за да продолжи download-от? И тоа го направив, ама ништо... Дајте некое чаре, ќе пукнам зошто 2 филма ми прекинаа на повеќе од 90%!

Изгледало секнало сејачи. Инаку, торент клиентот нема никаква врска со брзината со која спуштате. Таа зависи најпрво од брзината со која располагаат сејачите и кркачите.

Андроник напиша:
Изгледало секнало сејачи. Инаку, торент клиентот нема никаква врска со брзината со која спуштате. Таа зависи најпрво од брзината со која располагаат сејачите и кркачите.
Како може така одеднаш да секнат и да нема веќе втор ден? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom