Torrent

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
isabelle напиша:
Slasa, пробав да симнам торенти од новатина.цом, ама мојов BitLord не ми ги отвара за даунлоад?! у што може да биде финтата ? ми треба некој друг клиент?
ај јави
чао :)

Кажи зошто точно не ти ги отвара за даунлоад? Ти дава некоја порака? Или едноставно дај ни скрин шот да разгледаме. Или пробај земи го овој клиент и пробај како ќе оди.

Инаку едно интересно интервју со човекот кој го пронајде Торент, Bram Cohen.

greet12.jpg

source

aj posho gleam deka ima luge sho se razbiraat od stvarive.
neka izleze toj hakerishte sho ke moze da naprai bypass na firewall so torrent clientoto.Ja posho so ova torentot se drogiram i dosea mi gi zadovolil site baranja.
INACE napraif bypass na eMule i DC++ na PC od universitet.
i posho preku k*u mi dojdoa so limitov za download,sea moze da go pushat!!!(ali ipak dosea raboteshe IDA so 2mb/s,taka da ne zaostanav u ovie stvari) :)

кажете кој програм е најдобар за оваков вид на даунлоад, решив да пробам и вака, а појма немам како се работи со овие, не дека е комплицирано ама ми треба препорака

Гижо, наједноставен ти е ABC од торент клиентите, јас се изненадив кога видоф колку е едноставен. Најдобар, од моето скромно искуство, и од побогатото од некои мои другарчиња, најдобар е Азуреус.

A sto se ovie torenti ?
Sto e razlikata pomegju ovie i limewire,emule, beershare ?

Веќе 2 год. доунлоадирам од тракери.Значи според мене наjдобар клиент e BitComet , а ги користам следниве тракери:
1. www.torrentspy.com
2. www.bitenova.org
3. www.thepiratebay.com
4. www.2torrents.com
5. http://tracker-mk.org

(мало дообјаснение за тие што незнаат!
1. Instll na Bitcomet
2. Од горе наведените тракери, одбирате што сакате да доунлодирате
3. Го доунлодирате торрент фајл-от.
4. Го отварате со BitComet.
5. Доунлодирањето ќе започне автоматски.

Што има врска дали довнлоадираш од тракер или само симињаш торент фајл и пушташ да се довнлоадира?

Jane напиша:
Што има врска дали довнлоадираш од тракер или само симињаш торент фајл и пушташ да се довнлоадира?
A od kaj go
симињаш торент фајл и пушташ да се довнлоадира?
?:nesvest:

Јас не користам одредени страни, на гугл пишувам фајл торент даунлоад и гледам кај има најпогодно за спуштање, бидејќи повеќето фајлови што јас ги барам на торент се доста ретки.

Еве една страница што е како гугл за торенти. Јас го коритам µTorrent за спуштање и чат пат Azureus. Иначе еве линкче до МКД Торент
треба само да се регистриран за да ги симнеш троент фајловите.

А зошто од македонскиот торент неможам ниеден фајл да симнам? Треба тој што го уплоадирал да е укучен на интернет у моментот или нема тоа врска?

Јане, самата торент технологија работи на следниов начин:

Јас имам фајл на мојот компјутер. Креирам мал торент фајл во кој стои мојата ИП адреса и адресата на тој фајл. Ти го давам тој мал торент фајл тебе, и ти го отвараш кај тебе дома. Така, ти почнуваш да влечиш податоци од мојот компјутер. Ако не сум јас онлајн, ти немаш од каде да земаш. Значи да, ако не е уклучен на интернет не можеш да земаш. Или ако нема seeders (Сидери, сеачи, аплоадери).

Е сега, кога сакаш да земиш некој торент, гледај колку луѓе го сеат. Ако нема никој, нема да го земеш. Такви се повеќето на македонскиот тракер, не бива работа таму.

бива бе, или па мене ми се посреќило, првиот фајл што го симнав е Ice Age 2, и одма го симнав, за еден ден, сеа идам нешто друго да земам

никако неможам да најдам торент за football manager 2006, не дека ги нема туку сите се со некои mdf. или mds. фајлови, па ти требаа триста програми за да ги активираш

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom