Гласање и избори - се што треба да знаете за вашите права и одговорности во изборниот процес!

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Сега ја гледав госпожата од ДИК на вести, кажа 35% излезност во половина од гласачките места во дијаспората што ги избројале. Со екстраполација може да се добие дека има 7-8 илјади излезени од 20к пријавени, или во превод 1 пратеник од дијаспората наместо 3.
Нема да има пратеник од дијаспората :)

Каков е е овој дополнителен список? Мене ме немаше во тој редовниот и послем извадија друг и таму ме најдоа. И дали годинава шкртаат со маркер, оти не бев шкртнат и не видов дали некој друг шкртаат?

Каков е е овој дополнителен список? Мене ме немаше во тој редовниот и послем извадија друг и таму ме најдоа. И дали годинава шкртаат со маркер, оти не бев шкртнат и не видов дали некој друг шкртаат?
На тој дополнителниот се тие што се или биле во странство, такви се само 150 илјади (да не веруваш) и оваа година те прскаат со спреј.[DOUBLEPOST=1481466901][/DOUBLEPOST]Еве ја гледам и излезноста, стандард, 100% сум сигурен дека ќе одеме над 75%
за шошоните се знае одвај 50%

Последно уредено:
Не, не, се вратија на прскањето и UV ламбата.

Кога идев да гласам прееска, една тетка гарант вмровка беше излезена пред училницата и на телефон рапортираше, вика: До сега 545 се излезени, 55% од нив се наши : )))

зошто сајтот од ДИК не работи? ги штелуваат ли резултатите?

има веќе слична работа неколку години во Хрватска... ама они се веќе предходно во гЕу и мува не ги лазе за хаосот... башка таму нема национални елементи...
нашава работа ќе наликува на црногорската... само што они се практично во нато..

не трескај, гласачкото место 2708 е во ОУ Лазо Ангеловски, како и сите други тука
ocigledno nikad ne si bil vo lisice pa pojma nemas za sto zboruvas
kretenu,site novi zgradi (preku bulevarot) stanarite gi stavija na toa glasacko mesto,plus starosedelcite. zatoa kretenu ima 1600 glasaci na toa mesto i zatoa ima guzva.

kretenu,site novi zgradi (preku bulevarot) stanarite gi stavija na toa glasacko mesto,plus starosedelcite. zatoa kretenu ima 1600 glasaci na toa mesto i zatoa ima guzva.
Па он не рече кои станари се на тоа гласачко место, туку дека гласачкото место не се наоѓа во новите згради туку во лазо - што е точно.

зошто сајтот од ДИК не работи? ги штелуваат ли резултатите?
Имаат закупено некој опсег од 100 посети месечно и паѓа. Се сомневам дека е нешто друго.

Па он не рече кои станари се на тоа гласачко место, туку дека гласачкото место не се наоѓа во новите згради туку во лазо - што е точно.
vrati se na negovata prva laga za fantomi na toa izbiracko mesto izvedena od glup zaklucok deka'ima guzva,sigurno se fantomi'

во новите згради има многу што скоро сменија лични карти ... а таму има многу што и не се од Скопје одамно туку релативно бргу доселени..

Темава ќе биде заклучена затоа што се однесува исклучиво на правните аспекти и права од гласањето, а како што забележав, дискусија за изборите се води тука, така што префрлете се таму. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom