Дали на припадниците на МВР им е дозволен бесплатен градски и меѓуградски превоз?

• Креатор на темата Креатор на темата supertramp
  • Време на започнување Време на започнување
Плаќаме данок и други давачки на државата за тие да имаат бенифициран стаж а и да јадат пијат,паркираат па дури и се возат бесплатно.
Имаме паразитска државна администрација
Ебати скапаната банана држава.За едни мајка за други маќеа.

Па незнам ама тоа спаѓа во злоупотреба на службената должност а и затоа да не се случуваат такви работи е измислена и внатрешна контрола која ги контролира неправилностите .....
Дозволено им е, им било и најверојатно ке им биди.
И нешто што се сеќавам како мал што не учеја на училиште. На полицаец не му се вели благодарам пошто нема потреба. Тој е тука за да ти помогне, тоа му е работа и нема потреба да му се заблагодаруваш

Плаќаме данок и други давачки на државата за тие да имаат бенифициран стаж а и да јадат пијат,паркираат па дури и се возат бесплатно.
Имаме паразитска државна администрација
Ебати скапаната банана држава.За едни мајка за други маќеа.
Зошто би немале бенефициран стаж ??
Мислиш тие се тука само кога ке запрат некого за сообраќаен прекршок?

А што помага нашата полиција на нас граѓаните? Со тоа пред избори пишуваат казни на сите страни да го наполнат буџетот? Со тоа што таксистите кои немаат ни фирми возат без проблем а корумпираниот џандар е тука да замижи кога ќе пројде? Со тоа што тепаат стари лица? Со тоа што покажуваат сила?

Дозволено им е, им било и најверојатно ке им биди.
И нешто што се сеќавам како мал што не учеја на училиште. На полицаец не му се вели благодарам пошто нема потреба. Тој е тука за да ти помогне, тоа му е работа и нема потреба да му се заблагодаруваш
Ништо не е дозволено друже , така да храна и превоз си зимаат а ако е дозволено нека им ги укинат па слободно и да си јадат и возат секаде .

Работата е што обичниот ѓраѓанин тука се плаши , и те како може да бидеме и Норвешка и Шведска .
Аха, ќе ти се уплаши некој партиски вработен плакатолепач. Кој колку му сече, кој колку се замара.. некња моја другарка ја запреле демек за фрлен отпушок, им свртела глуп муабет демек не е од тука им зборела англиски и ја пуштиле, ни ЛК да и побараат ни ништо :facepalm: Просечна интелигенција да имаш од 60 негде ќе ги надмудриш. Нив едини интерес им е денес да напишат ливче за кладилница и да видат дали стварно бурекот кај Цујо во ЃП го расипале на квалитет. Дали еден полицаец на 100 си ја работи работата...

Зошто би немале бенефициран стаж ??
Мислиш тие се тука само кога ке запрат некого за сообраќаен прекршок?
Не гледам причина зошто би имале бенифициран стаж.
Цело време дремат во ресторани кафани кафичи а можеш да ги видиш само кога треба да се наплони буџетот.

На војската и полицијата им е бесплатно користење на градскиот превоз. Барем така беше кога јас бев војник.
Јас покажував само воена книшка и пријатно создравје, а за полицаец во униформа се подразбираше.
немаат бесплате превоз ни војската ни полицијата треба да си платат карта како и сите други граѓани тоа што полицајците го злоупотребуваат то си е друго а тоа што збориш ти било дозволено некогаш одамна

Ја во кафич кога работев редовно сабајле 2-3 тима алфи ми доаѓаа и од газдата ми беше кажано да не им наплаќам, така да за превоз исто му доаѓа. Баш сакам да знам дали контролор му бара на полицаец картичка.

не знам. од тоа што имам видено во неколку случаи купуваат карти.

Ја во кафич кога работев редовно сабајле 2-3 тима алфи ми доаѓаа и од газдата ми беше кажано да не им наплаќам, така да за превоз исто му доаѓа. Баш сакам да знам дали контролор му бара на полицаец картичка.
А газдата изгледа добивката нив им ја давал.
Заради вакви :гомце: планирам да ја напуштам нашава чудесна земја.

Абе што ги направивте вие нив... Јас знам пријател што работи таму и он како и секој нормален човек си плаќа превоз во автобус, си плаќа во зоолошка кога иде со семејството, си плаќа за паркинг. Значи си нема никакви привилегии и својата фунцкија не ја злоупотребува.

Абе што ги направивте вие нив... Јас знам пријател што работи таму и он како и секој нормален човек си плаќа превоз во автобус, си плаќа во зоолошка кога иде со семејството, си плаќа за паркинг. Значи си нема никакви привилегии и својата фунцкија не ја злоупотребува.
Изгледа другиве што пишуваат на форумот не го знаат твојот пријател па затоа вака....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom