Citroen C - Elysee

• Креатор на темата Креатор на темата S_a_y_l_e_R
  • Време на започнување Време на започнување
Jaz licno bi izbral nekoe pežo. Pokvalitetni enterieri i karoserii, motorite i podvozjeto se iisti. Koga bi kupuval nova kola i jas bi kupil neso so HDi motor ili pak nekoja Kia so CRDi. Mnogu podobri se i poizdrzlivi nego comon rail tdi na volkswagen, ne e golfot toa sto bil pred 20 godini. Poslednite kolku tolku dobri TDi se verziite so PD do 2004. Od koga go vovedoa common rail sistemot VW veke ne napravil asalen dizel motor. 2.0tdi e sramota za VW,skart neviden, iako sum TDI fan ova mora da se priznae. Ako se kupuva vozilo od 2005-6 pa nagore HDi e mnogu podobar izbor nego TDi. Mozebi VW ke se vrati na stariot pat,slava i kvalitet so novite 1.6tdi i 2.0tdi bluemotion, ama cisto sumljam.

Inaku po moe mislenje nekoj dobro socuvan golf4,passat ili audi od zadnata generacija sto imaat obicna bos pumpa od 01-02 ke nadzivee se sto sega se prodava po salonite, pa duri i svoite 15god ponovi braka.
:)

Последно уредено:
Jaz licno bi izbral nekoe pežo. Pokvalitetni enterieri i karoserii, motorite i podvozjeto se iisti. Koga bi kupuval nova kola i jas bi kupil neso so HDi motor ili pak nekoja Kia so CRDi. Mnogu podobri se i poizdrzlivi nego comon rail tdi na volkswagen, ne e golfot toa sto bil pred 20 godini. Poslednite kolku tolku dobri TDi se verziite so PD do 2004. Od koga go vovedoa common rail sistemot VW veke ne napravil asalen dizel motor. 2.0tdi e sramota za VW,skart neviden, iako sum TDI fan ova mora da se priznae. Ako se kupuva vozilo od 2005-6 pa nagore HDi e mnogu podobar izbor nego TDi. Mozebi VW ke se vrati na stariot pat,slava i kvalitet so novite 1.6tdi i 2.0tdi bluemotion, ama cisto sumljam.

Inaku po moe mislenje nekoj dobro socuvan golf4,passat ili audi od zadnata generacija sto imaat obicna bos pumpa od 01-02 ke nadzivee se sto sega se prodava po salonite, pa duri i svoite 15god ponovi braka.
:)
Pezo 301 primer.:icon_mrgr:

Што се се оптеретиле бре толку за издржливост на 700.000км? Со нашето просечно годишно возење (околу 10.000км) ќе требаат 70 години за тие км. Башка се сомневам дека некој ќе ја вози истата кола 20год, а дури и да ја вози, нема да направи километри поголеми од 200.000 - 250.000.

Најчесто тие што возат многу на отворени патишта ќе прават многу големи километражи годишно (пр. 60.000), а за просечниот македонски граѓанин, кој купил ново возило од салон, издржливоста на 700.000км е небитен факт.

го имам цитроенот 2 недели веќе..задоволен сум од се,само ми треба еден вид на заштита сега,па ако може некој да ми помогне..
Се работи за заштита од глодари(Глувци) ...слушнав дека одат по нова инсталација,им мирисале новите кабли од инсталацијата на колата,а кај мене има можност да се појават во гаражата ,па слушнав и дека имало некој апаратчиња што испуштаат ултра звук и бегале од нив.....
некој да ми помогне околу тоа? да ми каже каде може да се најдат такви чуда?
некој со слично искуство?

го имам цитроенот 2 недели веќе..задоволен сум од се,само ми треба еден вид на заштита сега,па ако може некој да ми помогне..
Се работи за заштита од глодари(Глувци) ...слушнав дека одат по нова инсталација,им мирисале новите кабли од инсталацијата на колата,а кај мене има можност да се појават во гаражата ,па слушнав и дека имало некој апаратчиња што испуштаат ултра звук и бегале од нив.....

Би требало тоа апаратче да го има во возилото.Пошто новиве возила го имаат стандард.Ако нема барај по автоделови или на нет.

http://www.amazon.com/gp/product/B003KVDFBW/ref=oh_details_o01_s00_i00?ie=UTF8&psc=1

Efikasni od iskustvo ti kazuvam, gi imam staveno na poveke lokacii kaj sto imalo prethodno i gluvci i se, posle toa nikakov problem duri i insektite se svedeni na minimum ili nula vo nivni radius od 10m
E sega samo vidi za shiping u MK kako ke bide nesnam i so carinata...
Pozzzz

http://www.amazon.com/gp/product/B003KVDFBW/ref=oh_details_o01_s00_i00?ie=UTF8&psc=1

Efikasni od iskustvo ti kazuvam, gi imam staveno na poveke lokacii kaj sto imalo prethodno i gluvci i se, posle toa nikakov problem duri i insektite se svedeni na minimum ili nula vo nivni radius od 10m
E sega samo vidi za shiping u MK kako ke bide nesnam i so carinata...
Pozzzz

Мене глодари ми го изгризаа делот кој се наоѓа под хаубата и е звучна изолација, на Пежо 307, па тогаш купив од Реплек Хубо распрскувач против глодари, мислам 250 денари беше и прскаш насекаде и не е штетно и ќе бегаат.Инаку Ren&Co беше марката.

Cat-Hunter-900x1440.jpg

Овакво нешто?

Случајно си гледав по темите,и наидов на оваа..
Па за некој кој би барал како мене на времето информации и слично,еве нешто од помош..

Ја имам колата 9 месеци веќе,Exclusive model...9000 км имам извртено..
Јас лично сум задоволен од неа,премногу..Само еднаш ми се има десено да ме заплаши,а тоа кога одев за Берово по угорниците,на мала количина на гориво,па сондата или што е тоа таму кај што се прима горивото,се беше пореметило некој сензор,и ми светна една ламба од бордот и ми даде известување за да се заштитам или нешто такво..
Следниот ден бев до сервисот да видам што е( ми изгасна ламбата токму на 1км од сервисот :D ) и кога прегледаа се тоа по ред,ми рекоа дека ништо страшно,само сондата што примала гориво била направена така да регистрира на ептен мали честички(затоа и потрошувачката е премногу маала,бидејќи имало ептен мала пропусливост)..иначе не ги разбирам тие механичарски работи,ама така и излезе...Немав таков проблем повеќе/(ја држам секогаш сега на минимум пола резервоар)...едноставно некој сензор реагирал без потреба,или поради тоа што нашите горива се ЕПТЕН ЧИСТИ...тоа е се од негативностите ..

За позитини страни на прво место ја ставам ЕПТЕН НИСКАТА потрошувачка..Значи кога гледав дека пишува 4,1 потрошувача не верував..ама кога истестирав ,на педантно возење,пример ,имам тестирано на 50км ,Струмица-Штип,потрошувачката ми беше 2,9 литри на 100...Чудно ,но вистинито..
Исто и на градска/брзо вожње не е нешто страшно. т.е. е малку...(4-5-6 литра/100)
Се заборавам кога ставам гориво..

Се друго си е океј...сега електроника нема толку многу како на Ауди или Мерцедес..ама за 13,000 нова кола изработена во Февруари оваа година,е супер за мене...

Доколку некој дојде до тука да бара инфо,може слободно да ми пише во ПП се друго што го интересира,детално можам да му објаснам..бидејќи знам колку значи да добиеш совет од некој што има користено,да ти даде коментар и слично,...
Поздрав.

здраво другари,
да преминам на главното,
значи сакам да земам citroen c - elysee (attraction модел) линк подолу,па сакам да прашам дали некој има купено/користено таква кола и ако има да ми напише порака да го прашам за некои основни работи..

Колата е на ново,од салон од цитроен.
http://www.citroen.com.mk/vozilo/c-linija/citroen-c-elysee/#2410

што побрзо ми одговорите,толку би бил поблагодарен..
и да,кои и да разбира и има искуство со цитроен ,секој негов коментар за колатва би ми дошол плус.
univers-citroen-Elys%C3%A9e.jpg
Ич не се мисли земи го само француско возило

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom