Ќе се снима филм за Цар Самоил

Дали ќе биде онака професионално направен, дали ќе биде во Охрид сниман.... :)

Во Маврово и Ростуше ќе го снимаат....
Дали ти го читаш воведниот текст пред да напишеш нешто?

Нека биде бар боље од Трето полувреме, нека се испалти ветото што ќе го сркаме, не ко за оноа гомно од филм џабе ни го тупосаа братјата :icon_lol:

Нека биде бар боље од Трето полувреме, нека се испалти ветото што ќе го сркаме, не ко за оноа гомно од филм џабе ни го тупосаа братјата :icon_lol:

:/ ох, не ти се допадна трето полувреме, има до некаде фудбалска тематика, а мислам ти си љубеник на фудбалот, не ми фаќа место ова дека не ти се допаднал, но до вкусот е.

Инаку, за филмот, се надевам ќе биде добра реализација, но како што спомнаа членовите погоре, со Ѓорѓи Колозов ќе беше врв филм.

Митриќески им се намерачил на Татариве да им го пукне џигерот. :pos: Како ќе се нервираат и за ова.:pos:

Ќе биде мн лош, не само од аспект на вистината која ќе ја содржи него и автентичноста на костимографија и сценогрфија, тоа за жал ретко завршува како успешно завршена работа. Филмот би поминал и без "Македонско царство" и слично. За филмови од овој тип не сме еволуирале, де факто! Баш ме интересира кој ќе го глуми Цар Самоил!

Ќе биде мн лош, не само од аспект на вистината која ќе ја содржи него и автентичноста на костимографија и сценогрфија, тоа за жал ретко завршува како успешно завршена работа. Филмот би поминал и без "Македонско царство" и слично. За филмови од овој тип не сме еволуирале, де факто! Баш ме интересира кој ќе го глуми Цар Самоил!
Може Владо Јовановски ми изгледа малку како Самоил. А за вистината гледај Анимал Планет не игран филм.

Очекувам овој детаљ да добие акцент, еве Зафирчев више го гледам како љубовникот....

Инаку не е у подфорум Историја каде што владее тиранија, па ќе си дозволам да напишам - Василиј во историјата на повеќе народи (балкански и други) се нарекува и Бугароубиец и Македонски.....всашност и ние така го викаме, ама изгледа имаме херои за извоз, па не боли Стојко кој е Македонец, кој е нешто друго....битно сме постари од све друго на планетава, а со Господ сме тука негде по старост....

....и најлева комбинација е „првата словенска држава“ со упорната антиквизација на нашава историја....крајно време е да престанат да се дрогираат по тоа институтите за историја и слични политизирани „научни“ установи, затоа што многу неумешно си играат со нашата судбина и тоа со будалаштини стари илјадници години...
О и тоа како владее тиранија. Јас вчера напишав нешто за Самуил, но ми го избришаа, најверојатно пошо на некој идеолошки не му се допаѓало напишаното.
Како и да е ќе повторам уште еднаш тоа што напишав т.е. тоа што ние го учевме на школо пред некоја година, па кој сака нека си створи каква сака слика за тоа што е вистина и што било и како било пред 1000 и кусур години.
Значи Самуил наводно не бил Македонец, туку бил со Ерменски корени, а Василие бил по потекло од Макеоднија. Всушност Василие во една прилика му порачал на Самуил да не се крева против својот цар. Башка што ни името не е типично македонско или па славјанско. Накратко е тоа.

Немам позитивен коментар за ова па подобро и да не го изложувам

О и тоа како владее тиранија. Јас вчера напишав нешто за Самуил, но ми го избришаа, најверојатно пошо на некој идеолошки не му се допаѓало напишаното.

Да не им праиме фрка на модераториве во „Филм“ пошо се тотална спротивност од историчарите....инаку Самуил е п**** дим, пробај за Тито да се р'чнеш таму да те видам :D

Да, историска точност, политики и идеологии слободно во подфорумот историја.

Да се задржеме на темава од филмски аспект.

Јас го избришав затоа што најверојатно темава е во подфорум Филм, а Базаров, што викаш? Постов нека стои како опомена, следниот што исто вака не е поврзан со филмот го бришам. Не можам да се замарам јас овде со историја кога темата е за филм.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom