Евтина здрава храна, попусти....

• Креатор на темата Креатор на темата Ofset
  • Време на започнување Време на започнување
Ослич Слога - 127/129 денари 1кг. + (Кам)
Извинете поради квалитетот на сликата.
Photo0060.jpg

Убава е на вкус ? немам никогаш пробано ваква..
Вкусот е индивидуална работа , меѓутоа можам да кажам дека мене ми се прилично вкусни посебно ако се печени во рерна со компири и грашок и малку маслиново масло што дава одличен нутритивен оброк ;)

Вкусот е индивидуална работа , меѓутоа можам да кажам дека мене ми се прилично вкусни посебно ако се печени во рерна со компири и грашок и малку маслиново масло што дава одличен нутритивен оброк ;)
Vo sporedba so onaa oslic so koza i koski ?taa mi e ok,malce gorcliva ama proagja :D

(NoMKD)

IMG_20140317_180524.jpg Сардина филети Кам 45 ден
IMG_20140317_202407.jpg
500 gr -70 ден. Ново лисиче позади т-home Млекара Малеш

Пробај да ги спржиш, ако изгуби повеќе од 20% на тежина тогаш не се само риба
И мене ми се сумливи - при печење во рерна губат најмалку 30 посто :(

kako ja spremas se przi samo so maslo ? kolku parcinja za 1 porcija se stavat
1 кг. кога имам време го правам вака, земам земјена тава, дното го мачкам со кујнско четче со маслиново масло за готвење, ја посолувам рибата и ја ставам натре, во друг подлабок сад ставам вегета и црн пипер, сечам моркови на круг и додавам некое гранче сечкан магдонос и ставам вода и сето то го турам во тавата, ја покривам со фолија и ја ставам во претходно загреана рерна на околу 200 степени. 1кг. го делам на 4-5 оброци 200-250 грама по оброк.

Кога немам време имам од ќесичките маги сочно од рерна со вкус на пиперка, 1 кг. ослич ги премачкувам само страните на кои ќе лежи рибата во ќесето со маслиново масло да не се залепат цело кило натре па во некој сад и ги печам. 1кг. го делам на 4-5 оброци 200-250 грама по оброк.

Последно уредено:
Прегледај го приврзокот 87102 Сардина филети Кам 45 ден
Прегледај го приврзокот 87103
500 gr -70 ден. Ново лисиче позади т-home Млекара Малеш
Кој е тој t-home бе не сфаќам ај дај некој гугл мапс скриншот ко изгубен се осеќам.[DOUBLEPOST=1396262589][/DOUBLEPOST]
И мене ми се сумливи - при печење во рерна губат најмалку 30 посто :(
Ја мислам дека се пуни вода тие

Кој е тој t-home бе не сфаќам ај дај некој гугл мапс скриншот ко изгубен се осеќам.[DOUBLEPOST=1396262589][/DOUBLEPOST]
Ја мислам дека се пуни вода тие
Од бисер накај лисиче кога одиш првите семафори од десна страна имаш t-home....позади во новите згради е Малеш млекара

Од бисер накај лисиче кога одиш првите семафори од десна страна имаш t-home....позади во новите згради е Малеш млекара
Па тоа не е ново лисиче - тоа е реонски центар аеродром. Затоа се бунам ја.

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom