Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
20 страни се испишаа за Тотенхем и Дормунд, волку ни финалето во ЛШ немаше годинава.

BTW видете го Паулињо на сликана, колку само не му се живее. Ако стварно се залетаат Барса по него тоа ќе биде трансфер на деценијата.

Боље Сандро Ли да го земат него Пауљињо. Сандро барем ќе ги шамара ако си го ладат. :D

Прво, @blanco полека малце, не се нервирај. Јас тебе вчера убаво ти извадив аргументи и не видов да ми одговориш ништо на тоа. Овие не се аргументи, овде ги барам само причините за раното испаѓање на кокошките од ЛШ. Каде беше вчера бар една реченица да одговориш на тоа дека Тотенхем оваа сезона имаше најмалце порази во ПЛ (само 4, пример Реал имаа 3 во Примера), дека имаа најмногу постигнати голови и најмалку примени (и после Баерн втора екипа со најмалку примерни голови во Топ 5 лигите), дека извадија ебани 86 поени, поени со кој Манчестер 2008ма, најјакиот Манчестер после требл генерацијата ја освои истата ПЛ, 5 поени повеќе од Јунајтед 2011 и Сити 2014 кои исто така земаа титули. Дека имаа серија од 9 победи по ред и дека во 19 меча од средината на Декември до почетокот на Мај имаа скор 16-2-1.

Ве гледам и двајцата резултати барате, е ова што е? Или сега ќе ги судиме на 3 меча што ги кикснале со Леверкузен и ЦСКА и ќе ги заборавиме 38те утакмици што ги изиграа во ПЛ?

Побарај подобро ти одговорив аргументирано и јасно, а не како тебе со бавниот старт.
Само што ти ништо не врати.
Вау 4 порази имале, готово во топ 5 ги ставаме.
Тотенхем во топ 10 и појак од Дортмунд. :vozbud:
Најдобра шала на форумов ќе испадне.

Реал
Јунајтед
Барса
Баерн
Јуве
Челзи
Атлетико
Сити
Дортмунд
Ливерпул

ПСЖ мислам дека е пред Ливерпул..нема логика ПСЖ на толку успешни сезони и постојано играње во нокаут фазата во ЛШ да не биди во Топ 10 а Челзи кој двапати беше елиминиран од нив да го ставаш во Топ 10..Ливерпул пак со ништо не заслужи

Побарај подобро ти одговорив аргументирано и јасно, а не како тебе со бавниот старт.
Само што ти ништо не врати.
Вау 4 порази имале, готово во топ 5 ги ставаме.
Тотенхем во топ 10 и појак од Дортмунд. :vozbud:
Најдобра шала на форумов ќе испадне.
Океј нека е шала, неможам да ти објаснувам повеќе кога очигледно не ни разбираш што ти говорам. Околу тоа дека Тотенхем е појак од Дортмунд еве:

Види, јас никаде не кажав дека Дортмунд не е топ 10 екипи во Европа.

По мене се тука некаде, на исто ниво.

Не знам, после мизерната сезона на Дортмунд во Бундес неможам да ги ставам пред кокошките. Табелата на Ел Нињо си е најтаман, само Сити треба да се симне една група подоле со Јунајтед, Борусија и Тотенхем и тоа е тоа.

Што аргументирано ми одговори дека Севиља земала 3 пати ЛЕ, дека шо ти знам кој земал нешто пред 5 години, дека Лајпцих биле втори во Бундес, голем кур. Јас ти кажувам дека Тотенхем изигра ФЕНОМЕНАЛНА сезона, значи страшни беа, а ти ми викаш немале резултати на терен. И еве последен пат те прашувам како немале резултати кога го остварија се тоа што ти го набројав погоре. Јас се кладам да седнеш да бараш дека Реал и Баерн немаа такви серии од 16 победи на 19 утакмици. Од друга страна Дортмунд беше жива смешка во Бундеслигата, тепаа 18 утакмици од 34, ама битно имаа резултати .:ROFLMAO::ROFLMAO:

Толку од мене, неможам да се повторувам повеќе, ги замараме и другите непотребно. Ќе правиме муабет во Април некаде.

Дајде ајде за трансгери нешто муабети, стварно е глупо ова што го влечкате три дена.

Кој јак играч ќе направи изненаден трансфер?
Санчез ако не потпише нов дпговор, на лрај на август сигурно ќе има неколку клубоби кои јако ќе притискаат.

Лукаку во Челзи или Мората во Јунајтед. Кој ќе биде подобар?

Санчез ми мириса дека ќе оди во ПСЖ..мислам дека арапите ќе потрошат многу пари во овој трансфер рок и мора да ги задоволат навивачите со некој бомба трансфер со оглед на тоа дека Верати најверојатно ќе го фати патот за Камп Ноу..ако Барса не го земи Верати тогаш Кутињо нема кај да му бега а Ливерпул гледам се рафрлаат со пари и мислам дека ќе направат баланс со продажбата на Кутињо.

Лукаку според мене не е ништо посебно и е многу спор и неподвижен играч,иако си има други квалитети сепак нема да направи којзнае каква разлика во Челзи ако го земат се разбира...И за Мората го имам истото мислење дури сметам дека е послаб играч од Лукаку..ништо посебно,нема некои особени квалитети па да лупаат 60-70 милиони за него..ниту е брз,нема некоја техника или визија,нема изграден шут и целовкупната игра му се базира на центаршутеви каде пробва да егзекутира со гла...

Мбапе веројатно ќе остани во Монако бидејќи не верувам дека постои некој клуб моментално што можи да искешира онолку колку што бара Монако..факт е дека Монако го испродаде пола тим па нема смисла уште златната кокошка да си ја продај бидејќи мора да остават нешто за догодина со оглед дека веќе влегоа огромни приходи на нивна сметка со трансферите на Силва и Бакајоко..тука следни ќе бидат Менди,Фабињо и најверојатно Лемар.

Сепак ова е само моја препоставка што не значи дека така ќе биди,можеби 100% ќе промашам бидејќи со трансферите ништо не се знај до крајот

Океј нека е шала, неможам да ти објаснувам повеќе кога очигледно не ни разбираш што ти говорам. Околу тоа дека Тотенхем е појак од Дортмунд еве:

Што аргументирано ми одговори дека Севиља земала 3 пати ЛЕ, дека шо ти знам кој земал нешто пред 5 години, дека Лајпцих биле втори во Бундес, голем кур. Јас ти кажувам дека Тотенхем изигра ФЕНОМЕНАЛНА сезона, значи страшни беа, а ти ми викаш немале резултати на терен. И еве последен пат те прашувам како немале резултати кога го остварија се тоа што ти го набројав погоре. Јас се кладам да седнеш да бараш дека Реал и Баерн немаа такви серии од 16 победи на 19 утакмици. Од друга страна Дортмунд беше жива смешка во Бундеслигата, тепаа 18 утакмици од 34, ама битно имаа резултати .:ROFLMAO::ROFLMAO:

Толку од мене, неможам да се повторувам повеќе, ги замараме и другите непотребно. Ќе правиме муабет во Април некаде.

Сега преиспитај се ти одговорив или не? Од кај го најде ова, нели ништо не сум напишал? Ем бегаш од дискусија, ем прозиваш демек си ме побил и јас сум толку импресиониран од феноменалниот Тотенхем што немам зборови.

Сега преиспитај се ти одговорив или не? Од кај го најде ова, нели ништо не сум напишал? Ем бегаш од дискусија, ем прозиваш демек си ме побил и јас сум толку импресиониран од феноменалниот Тотенхем што немам зборови.
Океј бе еве, си пишал ама ништо не си кажал. Исто ко да не си ми одговорил. Бараш аргументи, ти давам бројки и аргументи, те прашувам како според бројките Дортмунд имал појака сезона од Тотенхем, ти ми викаш Лајпцих, Наполи, Севиља, бла бла бла. Каде е тука одговорот?

Значи по 100ти пат: Дортмунд земаа куп и беа подобри во Европа. Но беа МИЗЕРИЈА во Бундес. Тотенхем се усра во Европа, стигна 1/2 финале во купот и беше ОДЛИЧЕН во ПЛ. Се на се, скоро израмнети сезони. Ако гледаме освоени тутли Манчестер зема повеќе од Барселона, дали тие имаа подобра сезона од нив? Нормално дека не, бидејќи Јунајтед во ПЛ беше мизерен, исто ко Дортмунд во Бундеслигата. Не само што немаа подобра, туку имаа и 5 пати послаба. Повеќе од ова стварно неможам, ако мислиш да пишуваш глупости ко постот погоре, продолжи си, очигледно ниту ми ја сфаќаш поентата, ниту сакаш да ја сфатиш. Поздрав и ако пишам уште еден пост во врска со Тотенхем/Дортмунд @Peja989 слободно нека ме банира од тема.

Не може да бидеш голем клуб а воедно да бидеш фидер клаб на најголемиот ривал од лига и воедно да не можеш да си ги задржиш ѕвездите кои најчесто ти бегаат, во ривалскиот клуб или барем пројавуваат желба да играат таму.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom