Што готвите во моментов?

• Креатор на темата Креатор на темата perez9
  • Време на започнување Време на започнување
Daj recepta!
Izgeda odlichno
Свинско, телешко, печурки, кромид, лук, две суви пиперки, јас ставам и малку праз само од белата половина, ловоров лист, доматно пире и зачини по желба (сол, бибер, вегета, куркума, црвена слатка пипер и малку буковец), маст за земјената тава, пропжуваш месото со кромидот и поразот и додаваш се друго, налеј жешка вода и покриено минимум 2 саати на тивко, извади стави малку кашкавал и врати да се растопи, мераци :)

Daj recepta!
Izgeda odlichno

Не барај рецепт, еве ти. Пробај направи го ова, прв пат кога го направив на сите дома им се смени фацата кога пробаа (во позитивен начин), сите бевме прееееезадоволни. Нема да зажалиш!

Ако имаш можност пробај го и рецептов од храна и вино и врати се и кажи. Само не заборавај да ставиш бело вино, шмекот кој го испушта е незаменлив.

Јас прво мислев се зафркаваш ама права домачица си. Башка Македонско сонце тестото. :D

Јас прво мислев се зафркаваш ама права домачица си. Башка Македонско сонце тестото. :D
Супер си е таа, мужите не и се погодени.

Ама што се мешаш, @Ocajna барем си готви не е ливадарка. Не е како @Хоуп.
Од кај знаеш па ти дали Хоуп не готви, сигурно си готви за фамилијата само не постира. Да македонка сум со руски корени.(y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom