Што готвите во моментов?

  • Креатор на темата Креатор на темата perez9
  • Време на започнување Време на започнување
Тиквички , исецкани во форма на помфрит ,и извалкани во презла,црвен пипер,оригано,вегета,буковец,црн бибер и малку зејтин [emoji108]
20 минути на 220 степени
60c6d2236fb6b41ebca0167c7d74e0e7.jpg
 
Друже, пиши ми рецепт за тестото ако може :)
Секаде ќе најдеш сличен рецепт. Јас користам брашно од Жито лукс, 70% вода, 1% свеж квасец, 2,5% сол. Замесеното тесто отстојува во фрижидер барем 24 часа, не премесувам, само преклопувам, три стасувања.
Меѓутоа, со што и да печеш, температурата е најважна. Мора да биде над 300*, за тоа нема рецепт
 
20221107_172752.jpg

Mala improvizacija, ali izleze super- nit gleav nit citav nekade, sam si go sklopiv receptot. Spageti so gulas i kaskaval odozgore. Proprziv kromid, ama malku poveke - da potemni, mi se sviga toj smek, staiv od gotovite Podravka gulasi, sol, crven piper, kecap, origano.Dodeka przev go gmecev gulasot, onaka da omekne. Svariv spageti, posle odozgora gulasot, i izrendav kaskavalot. Znam deka sekoj cigan svojot konj go fali, ali sve sto sum napravil e cista desetka. Imam i svedoci koi potvrduvaat.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom