Тарантули

• Креатор на темата Креатор на темата sl808
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 јануари 2014
Мислења
12
Поени од реакции
3
Ако има некој што се занимава со ова хоби слободно нека пише да размение некое искуство :)))
Поздрав :icon_lol:

не е "страшно" да чуваш пајаци само тие погрешно се сватени кај повеќето луге тука кај нас :icon_lol:

Имам слушнато дека не многу луѓе чуваат тарантули.

Баз разлика дали е тарантула или друг вид на пајак, јас овие суштества неможам да ги смислам........ ем опасни се, ем опасно изгледаат, ем грди се....
:)

Имам слушнато дека не многу луѓе чуваат тарантули.

Баз разлика дали е тарантула или друг вид на пајак, јас овие суштества неможам да ги смислам........ ем опасни се, ем опасно изгледаат, ем грди се....
:)

Сите пајаци се отровни, само нивниот отров е многу слаб, има и такви кој можат да предизвикаат смрт кај луѓето, но ниедна тарантула не е толку отровна да може да и нанесе некој трајни последици на луѓето, нивниот отров е јак скоро колку убод од оса

Сите пајаци се отровни, само нивниот отров е многу слаб, има и такви кој можат да предизвикаат смрт кај луѓето, но ниедна тарантула не е толку отровна да може да и нанесе некој трајни последици на луѓето, нивниот отров е јак скоро колку убод од оса
Без разлика дали е тарантула или не, пајак е. Пајаците помалку или повеќе можат да ти нанесат некоја штета.
Во летото кога ми влезе еден пајак во соба, 10цм голем..... 10 минути го тепав и едвај го убив.
Од тогаш трауми ми се набија од тоа пајаците :D

Не ги убивајте пајаците , инсектите и .... оти еден ден тие ќе ве убијат вас ;)

Некои повеќето пајаци се отровни ,но само два вида пајаци што може да убие човек,а тоа е црна вдовица и едниот ги има само во Австралија и не ми текнува како се викаше ,значи природата е таква за да одржи рамнотежа во екосистемот инаку без нив ќе има многу роеви инсекти и неконтролирано размножување на сите животни.И на крај не ги убивајте без причина оти ќе си имате работа со спајдермен :D

Ако има некој што се занимава со ова хоби слободно нека пише да размение некое искуство :)))
Поздрав :icon_lol:
Дај објасни поопширно какво хоби е ова. Можеби ке ми се допадне. А можеби и не.
,

Дај објасни поопширно какво хоби е ова. Можеби ке ми се допадне. А можеби и не.
,
Па исто така како некој што чуваат мачки, кучиња итн... Јас чувам пајак. Ова мое "хоби" се состои од одгледување на пајаци,а и на план сум од овие поретките видови на пајаци во Македонија да ги размножувам и пак да ги вракам назад во природата па се надевам дека има и други тука во Македонија што имаат страст кон инсектите..

Не ги убивајте пајаците , инсектите и .... оти еден ден тие ќе ве убијат вас ;)

A старите викаат ако убиеш пајак ке си ја убиеш среката ;)

Па исто така како некој што чуваат мачки, кучиња итн... Јас чувам пајак. Ова мое "хоби" се состои од одгледување на пајаци,а и на план сум од овие поретките видови на пајаци во Македонија да ги размножувам и пак да ги вракам назад во природата па се надевам дека има и други тука во Македонија што имаат страст кон инсектите..

Дај постни некоја слика да видеме што имаш ...
Инаку пред 7-8 години за првпат видов кај нас, во МК, пајак со дијаметар околу 15-20cm, можеби и беше некој вид на тарантула ...
Малку чудно :eek: Мислев дека тие чуда ги нема барем кај нас :D

За мила убајна, немој!!! Да не се расправаме....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom