„Државна видео лотарија“ ќе ги регулира интернет игрите на среќа

• Креатор на темата Креатор на темата Slash-
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе се насанкаат Австријците во случајов. Ако понудата им е лоша, како што се очекува, никој нема да се клади кај нив. Сите ќе се кладат во нашите кладилници, кои колку толку држат чекор со светските што се однесува до коефициентиоте. Се си мислам дека следен чекор ќе биде уште некој закон со кој ќе им се зададе финален удар на нашите кладилници.

Инаку, за сите дебилни идиоти кои мислат дека ова е во ред, дали можат да ми одговорат на наједноставно прашање?

Кој и со кое право ми одредува како и каде ќе ги трошам МОИТЕ пари?

Грујо

со кое право

Закон на посилниот, т.е. му се може.

Не знам зошто толкава паника, пример се договараш со некој близок од странство и тој ти уплатува онлајн за тебе.
Во краен случај можеш да користиш прокси, како што спомна @Gade.

Грујо

Закон на посилниот, т.е. му се може.

Не знам зошто толкава паника, пример се договараш со некој близок од странство и тој ти уплатува онлајн за тебе.
Во краен случај можеш да користиш прокси, како што спомна @Gade.

Не е толку едноставно тоа. Не е проблем во кладењето, проблем е во бонус хантингот. Јас во просек отварам по два акаунти на ден, тоа нема да оди со прокси. Инаку, за кладењето можат да ми плукнат под џамот. Имам доволно пари на интернет за никогаш до крајот на животот не депонирам, и имам каде да ги вадам тие пари, а да не е во оваа смрдлива држава.

Најголемите копита, мали диктаторчиња дојдоа на власт. Уште не се свесни луѓето што им се случува.

Во секој случај, во Март се враќам Хрватска, нека се ебат...

Не сфаќам некои работи едноставно... живееш во "демократија", ама лимитиран ти е изборот.
Па ајде бе мажиња од владава ако мислите дека сте толку попаметни и подобри од сите други, дај напрајте нешто ваше шо ќе им конкурира на другите, или дај бан на странски кладилници и еве ви ја нашата, најдобри сме да, цвеќиња ќе цветаат кај нас, ние знаеме најдобро а ?

Да се спречел одливот на пари во странските држави... кој кур бе да ми кажува некој кај да ги трошам јас моите пари. Ајде и блокирање на граници, било каква интеракција со други држави, се ќе процвета овде...

И пак, шо и да биде, македончето секогаш си ја витка опашката ...

Следна страна за блокада "Aliexpress"
образложение - Производите од таму не ги задоволуваат строгите македонски критериуми

На Македонија на годишно ниво и се одлева пола миљарда за струја, па на патор-комерц и фамилија не им текнува дека може малце тој одлив да го регулира, туку наводно се фатил за некои 10 милиони со кои ќе не спаси демек. Да не шпекулирам, ама сигурно у таа австриска фирма фигурира со процент некоја орангутан од калибарот на Орка, па место коцкариве да се кладат по ојлевци-дојлевци кај него и тие пари да ги истураат.

На Македонија на годишно ниво и се одлева пола миљарда за струја, па на патор-комерц и фамилија не им текнува дека може малце тој одлив да го регулира, туку наводно се фатил за некои 10 милиони со кои ќе не спаси демек. Да не шпекулирам, ама сигурно у таа австриска фирма фигурира со процент некоја орангутан од калибарот на Орка, па место коцкариве да се кладат по ојлевци-дојлевци кај него и тие пари да ги истураат.

Токму така, под превезот на грижа за државата и народот, секој ден лупаат закони со кој некој орагунтан си ги полни џеповите.

Но овој народ и не заслужува ништо друго, кога го подлажуваат со ракомет и химни.

.

Но овој народ и не заслужува ништо друго, кога го подлажуваат со ракомет и химни.[/quote]

И на кумот лотаријата:)

Само за спомениците се одлеаја поќе пари колку за 100 години коцкање , па никому ништо
а сепак можеа сите споменици овде да се направат
Овие "Лопатарите" од се си прават монопол со преглупи оправдувања

а што мислиш,преку чии фирми се врши увозот на струја во МКД?
све им текнува на нив,не се секирај ти за братучедите.

Имам 2 прашања ?

1. Дали за пензионерите ќе има гратис месечни ваучери за кладење
и
2. Дали ќе може да се кладиме на пензионерски спустови ,слаломи и велеслаломи на Маврово.

Со вакви на чело ќе не искинат од забрани, цензури на сите страни ќе фрчат.
Тоа со пејпал беше многу јасно зошто не сакаа да го воведат тука, но сега има нов начин и пејпал не е потребен, имаме дебитни, кредитни картички и други платежни средства за порачување онлајн. Тука многу пари фрчат надвор од државата, мислеа со пејпал ако не се воведе во земјава дека ќе се намали бројката на излезните средства ама ништо. Сега наредно што очекувам е да се затворат и овие страни како што се големите амазон и ибеј, тука маваат следно глава оставам.
Неможам да замислам што ќе биде за 5-10 години во земјава. :facepalm:
пејпал не е влезен во МКД бидејќи пејпал неќе да влезе во МКД а не ради друго.

а што мислиш,преку чии фирми се врши увозот на струја во МКД?
све им текнува на нив,не се секирај ти за братучедите.
Го земав тоа само као пример....а каде е храна, нафта, мајки, шајки.....паразити на Европа сме, ретардираното дете...

Мислам дека и на Гадафи братучедите увезуваа струја у Либија, па истиот со пикнат стап у едно место заврши...

пејпал не е влезен во МКД бидејќи пејпал неќе да влезе во МКД а не ради друго.

Yea right. Повеќе причини има Македонија да не го прифати ПејПал отколку ПејПал да не ја прифати Македонија. Кажи ми една причина зошто не сакаат да соработуваат со нас?

Инаку, за сите дебилни идиоти кои мислат дека ова е во ред, дали можат да ми одговорат на наједноставно прашање?

Кој и со кое право ми одредува како и каде ќе ги трошам МОИТЕ пари?
Земјоделците тутунарите и пензионерите кои преку т.н. систем демократија може да изгласаат и гаќите да ти ги земат :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom