Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Печка можеш да најдеш за 15-20.000ден а може да трошиш и 20-30 вреќи пелети годишно ако ложиш како мене. Иако мислам дека најголем дел од луѓето би ложеше по пол вреќа дневно.[DOUBLEPOST=1521304319][/DOUBLEPOST]За просторија од 20 м3 колку е цената на најмалата печка и колку би ме чинела дневната потрошувачка на пелети?
Јазично неможам да те разбрам...многу ти е лош Македонскиот, ако пишеш појасно може и ќе може да ти помогнам.Zdravo nov sum vo grupata i sakam da ve prasam za mislenje.sega brzo namestiv kamin na peleti i so malce podolga dolzina na boriite i ali niz nekoj delovi ispusta cad i mirizba od pepelta.dali nekoj drug ima vakvo nekoe iskustvo i kako go resil ako mozi da se resi posto ziveam vo stan a ako go dupnam odma niz dzitot mozno e da mi se zalat komsiite.
Fala odnapred
zdravo na site,ja iscitav temava grenje na peleti i nekako interesno,eve treta sezona se greeam na klima i ok,ama sakam da go prosiram greenjeto i vo drugi prostorii se na se okolu 65m2 i razmisluvam dali uste nekoja klima ili pecka na peleti so parno.razgledav dosta modeli i nekako za moite potrebi minima 12 od ecospar mi e najidealna.e sega sekoj sovet e dobrodojden okolu greenje,potrosuvacka,model na pecka itn.inace ziveeam vo kuca pvc stolarija so obicna fasada,tavan trska ali izoliran so 10cm staklena volna.
Имам Екошпар 24кв котел/парно технички е добра барем оваа сезона се е добро кај неа само контролерот е јузеранфрендли. За потрошувачка не би зборел зошто е неспоредливо, парно, температура, навики итн.Dexter26 fala za odgovorot.Se javiv vo tehno auto i mi ponudija pecka interio14 na termoflux 75800den,garancija 2god na elektronika i 5 god na kazan i nivni servis.Minimata 12 na ecospar kosta 61700 poeftina e14000.Ne mi se brza pa ce pocekam i procitam drugi korisnicki iskustva so peckive i sekako bitna e potrosuvackata na peleti.Na hartija e edno a vo praksa sekako druga matematika.Inace ce se greaat 52 m2 so 2.6 visina na sprat i prizemje t.s edna soba od 16 m2 so 2.2 visina,koja e dosta dobro izolirana.
Dexter26 fala za odgovorot.Se javiv vo tehno auto i mi ponudija pecka interio14 na termoflux 75800den,garancija 2god na elektronika i 5 god na kazan i nivni servis.Minimata 12 na ecospar kosta 61700 poeftina e14000.Ne mi se brza pa ce pocekam i procitam drugi korisnicki iskustva so peckive i sekako bitna e potrosuvackata na peleti.Na hartija e edno a vo praksa sekako druga matematika.Inace ce se greaat 52 m2 so 2.6 visina na sprat i prizemje t.s edna soba od 16 m2 so 2.2 visina,koja e dosta dobro izolirana.
Отворена современа фабрика за производство на пелети „Еколајф“ во Гиновце
https://opserver.mk/makedonija/otvo...za-proizvodstvo-na-peleti-ekolajf-vo-ginovce/
И сега најбитното прашање: - Ќе придонесе ли отварањето на оваа фабрика во намалувањето на цените кај нас ?