Australian Open 2014

Победник на Australian Open 2014?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 24 48,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 16 32,0%
  • Енди Мареј

Гласови: 4 8,0%
  • Роџер Федерер

Гласови: 4 8,0%
  • Х.М Дел Потро

Гласови: 1 2,0%
  • Станислав Вавринка

Гласови: 0 0,0%
  • Давид Ферер

• Жо Вилфред Цонга

Гласови: 1 2,0%
  • Томаш Бердих

• Вкупно гласачи
    50
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Куртули Рафа од Монфилс...

:sneaky:

:icon_lol:

Реално, не дека стравував од Монфилс али ко кец на десетка дојде ротацијава, затоа што треба Рафа да е што поодморен. :) Бенето ќе биде збришан во три сета и нема да го мачи Рафа, за разлика од црњава. :D

Simon apparently out...Monfils is moved out of Rafa 3rd round and into a Tsonga 3rd round match...Benneteau would take Monfils slot and play Rafa in 3rd round...that's what I'm hearing...cue draw conspiracists..as in, "How much did Uncle Toni pay Simon?" :)

Simon apparently out...Monfils is moved out of Rafa 3rd round and into a Tsonga 3rd round match...Benneteau would take Monfils slot and play Rafa in 3rd round...that's what I'm hearing...cue draw conspiracists..as in, "How much did Uncle Toni pay Simon?" :)

Ili moze i slednovo: How much drugs has Nadal taken before the start of the matches.Dosadno e veke.

3D маичката на Енди.

b_murray2.jpg

Распоредот за првиот ден на АО, мечеви на фаворитите
Првиот меч за оваа година на Rod Laver арената го отвора домашната тенисерка Гајдосова.
Кербер - Гајдосова
Гонзалес - Ферер
Стосур - Закопалова
Ноќен термин
Ѓоковиќ - Лацко
Стосур - Закопалова

Hisense Arena
Вавринка - Голубев
На Ли - Коњух
Бертенс - Ивановиќ
Ноќен термин
Томсон - Јанович

Margaret Court Arena
Макарова - Вилијамс
Бердих - Недовјесов
Гергес - Ерани
Кумкхун - Квитова
Ноќен термин
Багдатис - Истомин

Томсон од тоа што гледав на Егзибицискиот турнир, ќе го намачи поштено Јанович. Добар + ќе биде.

во исчекување резултати/фкешскорс да апдејтуваат кои мечеви и во колку часот се играат во понедленик :tapp:

Инаку стискам палци за Надал , а ме влече на Новак за победник .

Еве ме и мене, ме нема долго време само за турниров ќе наоѓам време по нешто да се информираме. Нема што да се филозофира нешто посебно се знаеме веќе кој сме и што сме:D почеток на нова сезона, сите со нови сили. Ноле фаворит и тоа голем, после него една група од 3,4 ги знаете кој се. Кај жените Серена, Азаренка али типувам на Маша, ова ќе биде нејзин турнир.

п.с ВАМОС РАФА!!!

Сега па излезе информација дека нема измени во ждребот...

Анабел Медина - Ирина фалкони - 2 ?
Што мислите за овој тип

neshto ne mu e po kejf , da go prashuvaat nego site grend slemovi bi se igrale na RG
http://www.sportal.rs/news.php?news=117341

na oficijalnata draw tabla stoi Monfils , taka da izgleda nema izmeni vo zdrebot kaj Nadal ili gresham , ako znae nekoj potochno?

a eve kako razmisluva Novak za podlogite , kade kade porealno i poobjektivno , za razlika od Nadal

Srpski teniser smatra da su danas podloge uglavnom sporije nego što su bile pre 20 godina. - Danas imamo tvrde podloge koje su sporije nego ikada. Mislim da je raznolikost dobra, što se tiče turnira, podloga, gradova u kojima igramo. To je normalno, jer uslovi utiču na brzinu leta loptice, ali i na samu površinu.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom