Милоста БОЖЈА или мојата карма?

• Креатор на темата Креатор на темата spiros
  • Време на започнување Време на започнување
Сепак, нели нејзиното не се совпаѓа со тоа вашето- ослободен од страст за резултат? Како и да е, пораката некако мора да биде пренесена.
Ослободен од страст за резултат не е исто што и одрекување од задоволствата кои ги нуди животот.
На пример сликарот кога слика, тоа го прави затоа што самото сликање е целта, смислата, задоволството за него, а не поради тоа за да постигне некој резултат со тоа сликање.

Имам приметено дека тие што ги пишуваат тие книжулиња во кои се тврди дека читателот треба да се откаже од материјалните задоволства, не се откажуваат од парите на читателот и ги наплаќаат истите тие книжулиња....
Добар заклучок ама....не му фајкам за толку на човекот....
Не беше многу скапо околи 100 тина денари од саем го купив и со една купена книга ми даде и уште една...
Се познаваше дека со кев му е пишувана и дека побитно му беше да ја прочитам...
Не му беа потребни тие пари за задоволства што ги зеде од мене туку прво да си ги подмири трошоците што ги имал при печатењето а можеби има и фамилија на која треба да и однеси и леб дома, не задоволство туку наречи го основна егзистенција во оваа наша сиромашка држава.

Ослободен од страст за резултат не е исто што и одрекување од задоволствата кои ги нуди животот.
На пример сликарот кога слика, тоа го прави затоа што самото сликање е целта, смислата, задоволството за него, а не поради тоа за да постигне некој резултат со тоа сликање.

Добро, не го прочитав тоа за ослободување од задоволствата, верувам сакаше да каже неприврзување за задоволствата и предметите. И ослободување од секакви очекувања од нашите акти, бидејќи секој акт треба да биде исполнет само со љубов, а доколку постои очекување тогаш се паѓа во вода. Тоа е нели јогиската филозофија, колку што ми е познато. Нешто слична со вашата.

Добро, не го прочитав тоа за ослободување од задоволствата, верувам сакаше да каже неприврзување за задоволствата и предметите. И ослободување од секакви очекувања од нашите акти, бидејќи секој акт треба да биде исполнет само со љубов, а доколку постои очекување тогаш се паѓа во вода. Тоа е нели јогиската филозофија, колку што ми е познато. Нешто слична со вашата.
Никој неможе да знае за некој друг што е потребно, тоа што функционира за тебе, може да биде промашување за некој друг. Затоа не е мудро да се промовира едно решение кое ќе функционира за сите, така настануваат догмите, а тие не носат ништо друго освен фанатизам.

Никој неможе да знае за некој друг што е потребно, тоа што функционира за тебе, може да биде промашување за некој друг. Затоа не е мудро да се промовира едно решение кое ќе функционира за сите, така настануваат догмите, а тие не носат ништо друго освен фанатизам.

Тука потполно се согласувам.

:facepalm: Ај сега стави си like!Колку ли само имаш профили,еднаш беше Христов Сведок,сега пак Изгрев,спирос,ама веќе е време да отвориш профили во женски пол.Е тогаш ќе имаш лајкови колку ти душа сака,ама внимавај тоа ќе ти предизвика поделена личност.

Не ме мешај мене јас сум си башка

Тука потполно се согласувам.

.
Животопријатната догма и фанатизам, не е нешто лошо, но за жал од широката маса (барем досега) никогаш не била доволно масивно и доволно фанатично држена!

Бог да не’ чува од заматени умови на луѓе кои со својот потаен дуализам фанатично се борат против животопријатниот дуализам на Првороденото Чедо БОЖЈЕ.

п.с. Замисли каков би бил светот повесел и посреќен, кога (дури само) во сообраќајот од сите фанатично би се држеле животопријатните сообраќајни догми?!

.
--- надополнето: 7 јануари 2014 во 18:07 ---

C:\Users\Dimitri\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image001.gif
Ај сега стави си like!Колку ли само имаш профили,еднаш беше Христов Сведок,сега пак Изгрев,спирос,ама веќе е време да отвориш профили во женски пол.Е тогаш ќе имаш лајкови колку ти душа сака,ама внимавај тоа ќе ти предизвика поделена личност.
.

Денот засигурно доаѓа на кој се’ што е сокриено - ќе биде откриено, а ти најкасно на тој ден (помеѓу другото) ќе видиш колку и за ова што лажно ме обвинуваш, си бил во заблуда.

.

Милоста божја започнува да се манифестира во моментот на создавањето. Човековата карма, нормално дека е дел од создавањето и дека хронолошки, а и секако другачие доаѓа зад љубовта на Господ кон она што го создал.
Непотребна споредба на две комплементарни нешта.

Милоста божја започнува да се манифестира во моментот на создавањето. Човековата карма, нормално дека е дел од создавањето и дека хронолошки, а и секако другачие доаѓа зад љубовта на Господ кон она што го создал.
Непотребна споредба на две комплетарни нешта.

.
Да, но дотичниот светски познат “духовен учител и водач“ кому веќе повеќе децении му е оневозможен пристап во државата каде што е главен водач, а често ми доаѓа (буквално) в комшилок на посета, ја игнорира или девалвира Милоста (Мудроста) БОЖЈА чиста - за спасение на сите отелотворена во Господа Исуса Христа - , а (директно или индиректно) се гордее со својата карма и своите добри дела.

Ах, колку сакам некогаш Господ да не состае очи во очи и срце до срце, но не сум сигурен дали една таква од светски ранг висока и света личност, ќе сака да се понижи и да слушне добронамерен совет изговорен преку усните на еден човек кој што нема никаква светска титула, ни слава која што таа ја дава. :unsure:

„Кој се фали, со Господа нека се фали!”
(1 Корин. 1:31)

.

Можеби и ти и тој, кој и да е, треба да сфатите дека неговата (а и сечија) карма е резултат на Божјата Милост. Без неа нема ни создание со карма.

Можеби и ти и тој, кој и да е, треба да сфатите дека неговата (а и сечија) карма е резултат на Божјата Милост. Без неа нема ни создание со карма.

.
Дали ти некаде прочита, јас тоа да не го сфаќам?

Всушност и јас истото го велам!(y)

Одфрлањето, негирањето или девалвирањето на Милоста (Мудроста) БОЖЈА чиста како нешто најважно, е (од самиот почеток) главната причина за негативната карма и судбина на надувениот човек и човештво, која со секој додатен грев и заблуда се калеми, зголемува и пренесува од генерација на генерација, додека со дечјо срце прифаќањето на Таа Милост (Мудрост) БОЖЈА чиста е Патот Кој што води во позитивната карма, Совршената Светлина и вистинско Спасение!

Сфаќаш ли сега зошто зборовите на Инкарнацијата на Милоста (Мудроста) БОЖЈА чиста, се повистинити од секое човечко учење, религија, филозофија, сознание, дела, вера ...?

„Јас сум Патот, Вистината и Животот; никој не доаѓа при Отецот, освен преку Мене!
(Јован 14:6)

.
narrow-is-the-way.jpg

.

Сфаќаш ли сега зошто зборовите на Инкарнацијата на Милоста (Мудроста) БОЖЈА чиста, се повистинити од секое човечко учење, религија, филозофија, сознание, дела, вера ...?

„Јас сум Патот, Вистината и Животот; никој не доаѓа при Отецот, освен преку Мене!
(Јован 14:6)
Вистина. Јован 14:6, го потврдува и кабалата.

Вистина. Јован 14:6, го потврдува и кабалата.

.

Ништо добро и вистинито нема кабалата, мистицизмот, суфизмот, зенизмот, таоизмот, комунизмот, хуманизмот, ... а што нее добиено од Чистиот Извор, Кој што е БОЖЈИОТ Вечен Збор!

Знаеш Кој е тоа? :)

Сè стана преку Него и без Него ништо не стана, што стана.
(Јован 1:3)

Што имаш о човеку, што не си добил?
А, кога си добил, зошто се фалиш како да не си добил?
(1 Корин.4:7)
.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom