?
..........
Гостин
Сепак не е исто со перење мозок на дечиња во школо...
Тука некаде сме и ние со С Кореа, еве комуњарите наши што ги лажат малите у школо

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сепак не е исто со перење мозок на дечиња во школо...
Pa dobro otsvekoash u obrazovanieto imalo vrshenje propaganda kon decata, da li toa koaj e VMRO ili koaj bil SDSM isto e. i sega mozhesh da najdesh u knigeve vakvi sranja![]()
Не разбирам што е то “перење на мозок“ нас пионерите не учеа дека живееме во убава земја дека треба да ја сакаме и браниме не учеа за историјата и да ни бидат узори хероите кои се бореа против окупаторот. Ни кажуваа да учиме, бидеме васпитани им помагаме на старите и ја градиме татковината. Ако е то перење на мозок - тогаш перење на мозок е и секое домашно воспитување кое му кажува на малото дете да ги слуша тато и мама да си ја сака фамилијата да биди дел од неа и да помага кога и како може.
Ти братче, вмровец да не си?
Тука некаде сме и ние со С Кореа, еве комуњарите наши што ги лажат малите у школо
![]()
Ало бре. Тоа е затвор. Не е одморалиште. Ги имал Хитлер, Сталин, Америка...Секаде ги има.Severna Koreja nema "normalni" zatvori toa se kampovi so NAJ SUROVI I NAJNEHUMANI Uslovi!
(Moram latinica neam fond kirilica treba da ja menjam na lexilogos)
Severna Koreja nema "normalni" zatvori toa se kampovi so NAJ SUROVI I NAJNEHUMANI Uslovi!
(Moram latinica neam fond kirilica treba da ja menjam na lexilogos)
дечко, не си бил на голи оток
С. Кореја има дебил за претседател. Прво сакаше да ја нападне Ј. Кореја, потоа САД, наредил да се стрела неговиот чичко,а претходно својата девојка, најново- наредил да се стрелаат т.н. непослушни членови во владата или војската незнам точно, бил камен пијан. А ударната вест е закана од нуклеарна војна од негова страна! Дали е тоа комунизам? И што го разликува него од монах?
Ете доказ дека дебил не се станува, дебил се раѓа!!!![]()
![]()
Не знам баш дали е дебил. Тоа дека личи на дебил, тоа е друга работа. Вака-така, он си контролира цела држава, ние си коментираме.![]()
Многу е лесно да се води држава во која секој прекршок се казнува со стрелање. А, да сеуште ја контролира државата но незнам уште колку ќе успее во тоа.![]()
С. Кореја има дебил за претседател. Прво сакаше да ја нападне Ј. Кореја, потоа САД, наредил да се стрела неговиот чичко,а претходно својата девојка, најново- наредил да се стрелаат т.н. непослушни членови во владата или војската незнам точно, бил камен пијан. А ударната вест е закана од нуклеарна војна од негова страна! Дали е тоа комунизам? И што го разликува него од монах?
Ете доказ дека дебил не се станува, дебил се раѓа!!!![]()
![]()
За ова дебил не знам,поделен сум во врска со тоа,но дека е ретардирано да ги напаѓа САД или Ј.Кореја тоа да,нивните ракети немаат дострел до САД колку што знам а и да имаат никогаш нема да паднат на нивна територија,прво се територијално далеку премногу,САД има најјака противвоздушна и балистична заштита а и они нив прво ќе ги стопат пред овие да ги истрелаат.. како и да е,да се стрелаа и кај нас така лесно Македонија немаше да биде мизерија,немаше тој што те напаѓа да ти биде министер за одбрана и да ти биде власт,да имаш еден куп педери,да младите бегаат од војска а идат секоја сабота на пијанчење... Комунизмот е супер за разлика од демократијата,која нема стрелање ама има нездрави работи...