Северна Кореја се заканува со нуклеарно бомбардирање

• Креатор на темата Креатор на темата fkpromaja
  • Време на започнување Време на започнување
Не сум знаел дека е обавезно, и тоа е перење мозок... Освен САД има вакви глупости на други места?

Да пошо малце е САД.. ако нема на други места, ништо, му пропадна муабетот

Да пошо малце е САД.. ако нема на други места, ништо, му пропадна муабетот

Една држава е. Во споредба сите комуњарски го правеле тоа.

Иначе не беше тоа муабетот, јас сериозно прашав, во АУС таквно нешто нема, нит во Канада, Англија нит во Нов Зеланд колку што знам. Чисто ме интересираше, ни за УСА не знаев дека е обавезно.

facepalm.gif

Иначе не беше тоа муабетот, јас сериозно прашав, во АУС таквно нешто нема, нит во Канада, Англија нит во Нов Зеланд колку што знам. Чисто ме интересираше, ни за УСА не знаев дека е обавезно.

Има во многу држави, секој во англија и канада кој добива англиско (канадско) државјанство - се должни да пред знаме и грб дадат заклетва на верност, во австралија до 2006 година постоеше сличен закон а сега во австарлија генералниот гувернер полага заклетва на верност на англиската кралица... како што реков не е сегде изразено со церемонии али го има во разни облици сегде во светот дали сите дали од деца дали преставник на народот - на некого му се колнат на верност

Има во многу држави, секој во англија и канада кој добива англиско (канадско) државјанство - се должни да пред знаме и грб дадат заклетва на верност, во австралија до 2006 година постоеше сличен закон а сега во австарлија генералниот гувернер полага заклетва на верност на англиската кралица... како што реков не е сегде изразено со церемонии али го има во разни облици сегде во светот дали сите дали од деца дали преставник на народот - на некого му се колнат на верност

Да ама тоа е веќе различно, земање државјанство е друго и со тоа се слагам дека треба да се даде заклетва. Законски и откако ќе земеш државјанство наредните 10 год смејат да ти го одземат и да те депортираат ако ја прекшиш заклетвата (да си осуден за предасвство, шпионажа итн). Сепак не е исто со перење мозок на дечиња во школо...

Да ама тоа е веќе различно, земање државјанство е друго и со тоа се слагам дека треба да се даде заклетва. Законски и откако ќе земеш државјанство наредните 10 год смејат да ти го одземат и да те депортираат ако ја прекшиш заклетвата (да си осуден за предасвство, шпионажа итн). Сепак не е исто со перење мозок на дечиња во школо...

Не разбирам што е то “перење на мозок“ нас пионерите не учеа дека живееме во убава земја дека треба да ја сакаме и браниме не учеа за историјата и да ни бидат узори хероите кои се бореа против окупаторот. Ни кажуваа да учиме, бидеме васпитани им помагаме на старите и ја градиме татковината. Ако е то перење на мозок - тогаш перење на мозок е и секое домашно воспитување кое му кажува на малото дете да ги слуша тато и мама да си ја сака фамилијата да биди дел од неа и да помага кога и како може.

скоро секоја земја на некој начин уште од најрана возраст на децата им преставува поими за татковина, патриотизам... Негде се во форма на организации негде преку школски систем негде посуптилно негде поизразено. Тоа е нормална работа.

А сепак не секоја земја има дозволени 23 фризури.

Не знам колку знаете ама секаде каде што има Англиско влијание (Австралија...), во сите јавни институции има слика од кралицата, и сите мора да се поклонат при влегување. Ова како никој да не го кажува...

@Bookfan, koga mislev na siromashna zemja mislev na naselenieto :) Koga rekov deka vo drugite gradovi skoro i da nema zhivot mislev na faktot deka se mnogu mnogu pomali od Pjongjang i imaat mala populacija vo odnos na toa deka SK ima 24 milioni ziteli. Obicno vo 85 posto od slucaite site zemji so nad 20 milioni ziteli imaat najmalku 2 grada so nad milion ziteli. Posle, vo ovie gradovi "Largest cities" tabelana koja ja pokazha, spored MNOOOOGU sliki dokazi od NASA, vo niv choveche nema struja znachi ima samo vo toj Pjongjang i nishto povekje :) Posle, site sosedni zemji na SK koristat posovremeni vozovi kako metroata, ovje se beter nas vo zheleznicata.. I da ne nabrojuvam drugi faktori vo zemjata kako telefonskite komunikacii vo koj dokolku sakas da imas telefon moras da podneses uslovno recheno iljadnici dokumenti zasto kako koga kako kje go koristis toj telefon i taka natamu... A normalno e da se gradat vakvi zgradi kako hotelot na Kempinski, i toa vladata bi go podrzhala, bidejkji niedna zemja ne saka da ostane ponazad od rivalite ili od sosedite, a kako shto rekov i Rusija i Kina i JK se ponapredni :)

Ти братче, вмровец да не си?

Не разбирам што е то “перење на мозок“ нас пионерите не учеа дека живееме во убава земја дека треба да ја сакаме и браниме не учеа за историјата и да ни бидат узори хероите кои се бореа против окупаторот. Ни кажуваа да учиме, бидеме васпитани им помагаме на старите и ја градиме татковината..

И не само тоа,ве учеа на џандарите да му велите „добар ден чичко милицаец“

Inaku vo SK neraboten praznik e i osnovanjeto na rabotnickata partija na severna korea (Partijata na UN) ;Rodendenot na UN (Nov praznik) ; Rodendenite na site pretsedateli na pretsedatelskata familija Kim (eden raboten eden neraboten) ; Proglasuvanjeto na Narodna demokratska republika korea (Demokratija level PM) ; Denot na nacionalnoto osloboduvanje i denot na proglasuvanjeto na ustavot ; Nova godina i 1vi maj.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom