Северна Кореја се заканува со нуклеарно бомбардирање

• Креатор на темата Креатор на темата fkpromaja
  • Време на започнување Време на започнување
Што се дешава со светов?! ........... Зар не сфатија дека веќе се досадни со нивниве закани, бомбардирања, тепање........ проста маса -.-

Што се дешава со светов?! ........... Зар не сфатија дека веќе се досадни со нивниве закани, бомбардирања, тепање........ проста маса -.-

Светот за пример те има тебе , зар не свати дека си досаден со овие твои очајни постови?

Sulaner, odlicno kazhano!
Dokolku Un ja iskoristi mozhnosta kako vrhoven komandant da go upotrebi nuklearnoto oruzhje, togash sigurno bi se vmeshal i SAD, Rusija ne bi ja ostavila mozhnosta da gi izreklamira vojnite sposobnosti i da se prikluchi na vojnata, so toa bi nastanal nuklearen rat, bidejkji site bi imale nuklearno naoruzhuvanje. Osven toa, mozhnosta bi ja iskoristile i Indija i Pakistan koi vekje podolgo vreme se vo predvoen stadium poradi Kashmir (provincija) a i dvete se nuklearni sili... :) (Latinica poradi sj**aniot font)

Дај бе нека се спукаат да биде поинтересно,вака интересно е само на нова год.

Само со неколку зборови ќе се изразам на овој топик ...

Северна Кореја е куче кое лае без да касне некој .... ✘

Аха без да касни,нив толку му стега сите камикази се и немат страв од никој.Каква америка ако треба сите ќе изгинат не се предаваат.

Аха без да касни,нив толку му стега сите камикази се и немат страв од никој.Каква америка ако треба сите ќе изгинат не се предаваат.
Нема да има некаква војна или пак нешто поради Кина зошто неѓа да дозволи некаков проблем да има моментално во тој дел од светот,сфатете и не фантазирајте и тоа е факт, во тој регион се концетрирани едни од најголемите производни погони на светот ... Во близина ти е исто Ј Кореја која е една од најголемите соработувачи на Кина и покрај што и е куче Северна Кореја,нема шанси да со дозволи тоа Кина зошто нагло ќе и нанеси штета на економскиот развој,а и со тоа и светот,поготово Америка зш има најмногу погони во Кина заради ефтина сила .... Северна Кореја ти е кукла на Кина за доминација во тој регион, Југо-Источна Азија .... нишо повеќе ... не си замислувајте демек има голема сила некоја СК .... па дури имаат и далеку послаб буџет од нас со мизерни пола милјарда долари ... немаат ни храна за исхрана, се шипинг од Кина .... има уше работи да ти кажам но ти пишувам од телефом,прстиве ми се уморни :) )))

Коментар : Во последно време ги следам состојбите на Корејскиот Полуостров, кој заедно со арапската пролет на блискиот исток се два потенцијални случаи кои би можеле да го доведат светот во кризна состојба.

За промена, почни малку да ги следиш состојбите на Истокот и тензиите помеѓу Кина и Јапонија поради спорните острови.

А овој, овој е кловн кој очигледно отишол со паметот. Навикни се барем двапати годишно, наредните 50 години доколку има среќа толку да поживее, да слушаш вакви изјави од негова страна.
--- надополнето: 2 јануари 2014 во 01:23 ---

Таква е човековата природа, што би рекол еден мудрец, цитирам: "чкљ".

Истото беше кога дојде на власт, со сите тие глупости и срања...начин да ги обедини корејците пред нов недокажан водач ? ЌЕ ГИ НАПАДНЕМЕ САД ! ИАМ НУКЛЕАРКА !....сеа пак, погубува се глупира, пак цело внимание на него, пак колку и да е комунизам и диктатура незадоволството е видливо, шо ќе прави ? ЕЈ ЕЈ АЈ ПАК ЌЕ СИ ИГРАМЕ КАМАЈ-КАМАЈ ОТИ ЈА ИАМ НУКЛЕАРКА ....дека ќе направи нешто, тешко, пошто не е до него....али си знае како да си го изманипулира народот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom