Терористички хорор во Русија, се зголемува бројот на жртвите!

Овие талибани/муџахедини Путин ќе ги искорени како и Брежњев на тамошните во Авганистан.

Овој вториов бомбаш бил русин.

Волгоград е далеку од Сочи и не верувам дека ќе бидат загрозени олимписките игри во Сочи.Ајде уште малку ќе почнат,еве кај е 7 Фебруари па да го гледаме нашиот нордиец. :cool::icon_mrgr:
Не мора да ги загрозат директно, но се фрла генерално дамка и се создава негативен публицитет дека ете, не можат да се справат со вакви работи, не може да ја зачуваат безбедноста, што може да влијае негативно врз посетеноста. Има додуша уште време, ама можеби и не е намерата да удрат директно на Олимпијадата, туку индиректно да внесат страв, а според досега приложеното, почнува да им успева.

Треба да се добие инфо за секој на кого му е запалена главата со Ислам, да се стават во еден котел и да се сварат ко чорба. Ако ги надгледуваат само вака ништо не прават. Превентивна чистка. Ова нема граници ни контрола, гнаси. Али Русија ќе ги среди, они знаат како. Тоа брадата вгз да му ја напикаат и нека го запалат па нека глуми петарда потоа.
Имаш инфо денес со социјалниве мрежи, еве на форумов имаш 10-на души кои се следбеници на радикален ислам. И после ќе плукаме врз вакви-онакви режими, денес било подобро. Апси таму полни ги дупките. Нема ни една причина (освен нафтата) зошто светот ако се бореше до фашизмот и со комунизмот, да не се бори со радикалниот ислам кој не е ништо друго освен идеологија и тоа многу позлобна и многу поопасна од предходните две.

Имаш инфо денес со социјалниве мрежи, евена форумов имаш 10-на души кои се следбеници на радикален ислам. И после ќе плукаме врз вакви-онакви режими, денес било подобро. Апси таму полни ги дупките. Нема ни една причина (освен нафтата) зошто светот ако се бореше до фашизмот и со комунизмот, да не се бори со радикалниот ислам кој не е ништо друго освен идеологија и тоа многу позлобна и многу поопасна од предходните две.
Ми делуваат исто како Улици и Патишта во среде зима, изненадени. Нема што да си изненаден, провери по фб само колку има следбеници и оние кои идат во Сирија да се борат. Собери ги пуно, омер ага, шејн, дарди марди стегни им по десет шамари да им се избие религијата низ уши и врати ги дома. Ако не се опорават, се знае лекот кој е. Ќе седиме па ќе собираме инфо, па ќе ги следиме дрн дрн и на крај Смилковско езеро или крава една забрадена уби 17 души во Русија. Абе ќе ги средат кад тад и тоа за брзо.

Жал ми е за семејствата на загинатите
Овие муџахадиниве сите до еден да се стрелаат

ја незнам што се замараат, пали нуклеарки џиткај напалм , за секој гребнат русин ќе лета по една нуклеарка у тоа кафказот па да видиме дали ќе им текне да се самоубиваат кај што стигнат !!!! претераа муслиманиве, и не ова не е дело на поединци ова е тренд насекаде у свет каде што има муслимани .. викаат да не се генерализира, секаде каде има муслимани има проблеми, они не признаваат ни една друга религија, во конфликт се со сите можни религии на светов, и за нив постои едно решение !!!!

http://www.infowars.com/saudis-thre...ist-attacks-unless-it-abandons-syria-support/

..........Prince Bandar Bin Sultan al-Saud's move increases tensions in a growing dispute between the U.S. and one of its closest Arab allies over Syria, Iran and Egypt policies. It follows Saudi Arabia's surprise decision on Friday to renounce a seat on the United Nations Security Council........."This was a message for the U.S., not the U.N.," Prince Bandar was quoted by diplomats as specifying of Saudi Arabia's decision to walk away from the Security Council membership.
http://online.wsj.com/news/articles/SB10001424052702303902404579150011732240016

Можеби грешам,ама ми се чини дека парите им удриле во глава на шеициве,па се обидуваат да делат лекции таму каде што најмалку треба.Мислат дека можат да пливаат во длабокото,што не им е природна средина,заборавајки дека таму одамна царуваат ајкули и китови,што можат да ги изедат за појадок..

Нема да ме изненади ако,во скоро време,шеициве бидат превоспитани и вратени таму каде што им е местото..Во камено доба.

Волгоградската област е 90+% населена со Руси, муслимани таму има помалку од 5%. Не е ова Чеченија или Дагестан, ова им е напад на туѓа територија. Тоа што успеале да нападнат во Волгоград, а не како пред 10-тина години кога држеа на нишан цел театар во срцето на Москва, говори дека безбедносните служби вршат доста работа, ама изгледа не доволно.

Русија - Путин како што би рекол јас Путинска Русија. Путин нема да ги дозволи овие работи да поминат туку така, не посебно во негова Русија некој да му ја разорува државата. Што се однесува до овие мухаџедини чудна работа како се протнале но тек сега ќе го видам Путин како е разлутен бидејќи премногу лично тој се ангажираше да и се додели на Русија за Олимпинските игри во Сочи. Тој самиот се вклучи и државата ја вклучи во изградба на многу објекти ако не сте погледнале слики погледнете како изгледа денеска Сочи а верувајте најмалку сака некои мухаџедини сето тоа да го упропастат така да верувам дека сега со сите можни работи ќе се послужи да им врати на тие а што и така и треба.

Немале каде да се распарчуваат, па во Русија решиле...:cuc:. Ако продолжат ваквите сценарија, или пак во најлош случај да се случи нешто вакво во Сочи, Путин ќе има мајката да им ја расплаче. Ќе зажалиле што се родиле, тогаш ќе го видат и алах, и свети алах.
Него вчера ја прочитав на фб веста што ја објави Кајгана за идентитетот на жената самоубиец . И одма под линкот коментирал еден торбеш во стилот Алах да ја благослови оваа храбра жена. Голема штета е што вакви муџи живеат кај нас, а никој не им води контрола. Путин вака-така ќе ги срамни со земја муџите кај нив, ама ние што правиме... :(

Излезе некое видео кое е многу нејасно ама можно е напаѓачот од вчера да бил маж а не жената која ја прикажаа.
Инаку кај нас денес јавно можеш да кажеш дека го поддржуваш ова па дури и да најавиш дека одиш во џихад да убиваш луѓе, унапред. Уште малку банкети ќе почнат да организираат како на времето за одење војска...

Добро и на жениве шо се разнесуваат ко петарди им обеќале 70 девици во рајот?:cautious:

Пратење на вакви групи бара ангажирање на големи човечки ресурси. А Путин цело внимание на службите го пренасочи кон Украина и Сирија. Сега ќе треба пак да си ги средува приоритетите. Или да ги решава со употреба на брутална сила, што би донело краткорочна нестабилност, која му е најмалку потребна пред Олимпијада.

Путин денес потпишал закон за затворање и блокирање на сајтови кои ќе бидат оценети како „екстремистички“.

Овие напади се случија после објавувањето на фотографијата со ракетата на твитер на заменикот Дмитриј Рогозин и мислам дека има за цел да ги спушти русиве малку на земја,да им покаже дека можат да бидат и тие дестабилизирани за кратко време,моја претпоставка.

Да бе нема грешка, нецел ден после ракетата одма се активираа бомбаши од НАТО, на копче...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom