Кинески брендирани телефони (мислења, искуства, препораки, сугестии...)

Има ли некој нарачувано телефони од алиекспрес?
Ги царинат? Има некои други глупости?

Има ли некој нарачувано телефони од алиекспрес?
Ги царинат? Има некои други глупости?

На продавачот ќе му кажеш да го напише како MP4 плеер и кај вредноста да напише 7$ или 10$ и не би требало да има проблем

636705088_507.jpg

Јас го нарачав овој телефон од алиекспрес, уште од јуни го имам, стигна за некои 15-20 дена, продавачот напиша на кутијата дека е со помала вредност и дека е поклон, баш како што кажа некој погоре.
Го платив 9.000 денари, во тоа време во Анхоч беше 14.000, сега за сега, да не го урочам си работи перфектно, немам никакви замерки, за парите си е одличен!

На продавачот ќе му кажеш да го напише како MP4 плеер и кај вредноста да напише 7$ или 10$ и не би требало да има проблем

Зар прават и такво нешто?
Да си знам за другпат ако може и така. Да ме спасат бар од царина и ддв. :D

Еднаш имав видено од тоа Кинеските Ајфони и можам да кажам дека се најобичен отпад.... менито им е на кинески, а тачот...... е тачот е најлош.... со чекан да маваш нема да се уклучи..... , затоа за тие пари поисплатливо е да си купиш Алкател, ЕлЏи, Самсунг.... :)

Еднаш имав видено од тоа Кинеските Ајфони и можам да кажам дека се најобичен отпад.... менито им е на кинески, а тачот...... е тачот е најлош.... со чекан да маваш нема да се уклучи..... , затоа за тие пари поисплатливо е да си купиш Алкател, ЕлЏи, Самсунг.... :)

Сите знаеме дека no name кинеските телефони се срање, овде зборуваме за брендирани кинески телефони од типот на Xiaomi, Zoppo, Meizu, Oppo, THL....
Како да му симнам Play store го зедов телефонот од Кина, има Маркет , но слабо апликации внатре.
Што телефон зема ако не е тајна?

Како да му симнам Play store го зедов телефонот од Кина, има Маркет , но слабо апликации внатре.
Јас имам симнато 1mobile Market, од таму симнувам игри и апликации, најверојатно можеш play store од таму да симнеш :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom