Бобан Рајовиќ

• Креатор на темата Креатор на темата RickyLFC9
  • Време на започнување Време на започнување
Не е исто Рики, а знајш оти? Оти едниве ги имаш во законодавства регулирани, се поврзуваат со права и слободи, всушност религијата ја имаш со Устав загарантирано, а хомосексуалците ги немаш, но блиски се до тема од секојдневен живот позната како брак/семејство, приватен живот и така натака.
Ова е сепак само музика :) а како таква не се поврзува со првиве две. Па од тука по некоја логика и на форумов одат некако слично работите. Претходни постови беа избришани поради навреда кон член, директни препукувања, а во склад со темата секој има право да се произнесе, но во рамките на темата :)
Мхм, значи ја сеа да одам у секоја тема наменета за некој/некои изведувач(и) (нема да го направам тоа пошто не се замарам со тоа што не ми се свиѓа за разлика од добар процент од форумов, ама ако) и да пишувам "Музикава е срање за стока" (секако све тоа у рамките на темава и базично аргументирано од моја страна) за све што не ми се свиѓа и го мислам истото, ќе поминам неказнето?

Мхм, значи ја сеа да одам у секоја тема наменета за некој/некои изведувач(и) (нема да го направам тоа пошто не се замарам со тоа што не ми се свиѓа за разлика од добар процент од форумов, ама ако) и да пишувам "Музикава е срање за стока" (секако све тоа у рамките на темава и базично аргументирано од моја страна) за све што не ми се свиѓа и го мислам истото, ќе поминам неказнето?

Тука :icon_lol:

Па ако се движиш во рамките на темата, сакаш да продускутираш со по некој аргумент, да те цитира некој да ти се спротиви и ти да вратиш, да развијаш дискусија зошто мислиш дека е срање, нема да добиеш казнени поени.
Пример влези во темата од Редиохед, имаше член кој во долги постови не убедуваше дека бендот е емо, ништо посебно и дека џабе се филмаме. Па теравме теравме дискусија и замолкнавме откако ни накурчи.

Значи не изедначувај сува провокација, со вистинско мислење.

Нигде не сум прочитал, али според мене на тема "Бобан Рајович" да го наречеш Бобан Рајович срање и неговата музика дека е за стока, е исто ко на тема за Христијанство да го наречеш Христијанството срање и неговите следбеници стока, исто како на тема за хомосексуалци да ги наречеш хомосексуалците срање и нивните поддржувачи стока и тн. и тн. Колку што знам за такви ствари казнени се добиваат, не?

Aма ако не смееш да го наречеш тогаш во право е Werther, тогаш на темата се пишува афирмативно.
Хомосксуалноста се третира како болест од 50% од дискутантите, а религија како brain washing ретардирана идеологија од 80% од дискутатинтите.
Букавлно со користење на истите зборови.

Јас не сум казнил некого ако напишал блокбастерите обично се срање филмови за простата сива маса.
Оти е, нели, точно. А пази, и јас ги гледам, што значи не само што не сум се пронајдел навреден, туку со можност да ги казнам - не ги.

Едино казнливо треба да е ако напише некој Боби е стока. Се друго е непотребно цензурирање и никогаш не било полиса на форумот вакви општи ограничувања.
Ама ете, на пик е темава, има своевиден ексклузивитет и сите газат како врз јајца. Можеби и врз нивните, оти навистина, музиката е, симплифицирано, срање.

Нема да напшам музика за стока, од МОЈА култура и почит, не дека не е музика за стока.

И не треба да се лутиш, оти тоа е тоа. :)

И не треба да се лутиш, оти тоа е тоа. :)
Не се лутам, како што гласи дел од воведот на темата:
Животното мото на овој упорен, постојан, истраен и чесен човек е една мисла од Ганди:

- Прво те игнорираат. После тоа те исмејуваат. Потоа се борат против тебе. На крајот ти ги победуваш.

:P

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Ехх прв пат ко се степа Форест со певајката за микрофонот кој да ја пее песнава.

Ај ај прајте се вака фанови, али ако некад дојде у Македонија очекувам сите да му се нацртате у први редови :D

Ај ај прајте се вака фанови, али ако некад дојде у Македонија очекувам сите да му се нацртате у први редови :D

Кога му е следен концерт/настап?
Има најава?

Кога му е следен концерт/настап?
Има најава?
Стално шпарта низ сите земји на балканов, зимава беше у Швајцарија и Германија, а летото имаше турнеја у Америка. Само никако кај нас да дојде. Али нели, само кај нас идат турбо-фолкери...

Стално шпарта низ сите земји на балканов, зимава беше у Швајцарија и Германија, а летото имаше турнеја у Америка. Само никако кај нас да дојде. Али нели, само кај нас идат турбо-фолкери...

Турбо фолкери одат таму каде што ги слушаат, односно каде што можат да заработат. Не ми беше тоа целта на прашањето.
Добро, штом нема сега за сега. Фала на инфо.

Од секогаш овој ми бил обивен за гледање и за слушање .Некогаш знам и јас да заслушам на тв (ДМ Сат,Балканика и др ) ваков тип на музика иако не ја сакам премногу ,ама овој кога и да го видам на тв го вртам каналот под итно :eek:.

Не ми се допаѓаат негови песни ,текстовите не можам да му ги смислам.

Мене на моменти ми е језив како појава, едно време како Џонџо што ми беше језив.
Ако има настапи во живо на нет, Рики може да сподели, да го слушнеме како пее...

Мене на моменти ми е језив како појава, едно време како Џонџо што ми беше језив.
Ако има настапи во живо на нет, Рики може да сподели, да го слушнеме како пее...
Со задоволство :)

Би рекол и подобро од оригиналот :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom