Непопуларни филмски мислења

• Креатор на темата Креатор на темата wot
  • Време на започнување Време на започнување
Boyhood беше просечен филм у сите аспекти,тоа шо се снимал 12 години нека бараат од гинис награда а не оскар(бај д веј Mr.Nobody прикажа одлично како изборите кои ќе ги направите како мал влијаат на вас и на тие околу)

Еди Редмејн у никој случај не заслужи да го земе оскарот,за до душа и Китон не беше одличен ама у споредба со Еди одглуми 10 пати боље

Edge of Tomorrow е далеку најдобар акционен филм у задниве 2-3 години у однос на иновативност,приказна,глума,ефекти

Birdman e najgolemoto sranje ikad i u nikoj slucaj ne trebase da bide nitu nominiran a ne da zeme oskar

Дали летна бирдманот или ќерката и е надувана?

Знам дека ќе изедам хејт, ама мора да се искажам. Темава не е ни за серија ама фак ит не можам да ја најдам еквивалентната на оваа за серии.
Game of Thrones не е толку добра како што изгледа дека е. Да, првата и втората сезона се одлични, успеаа да го шокираат цел свет, буџетот е огромен и серијата е квалитетно направена. Некои од глумците се доста квалитетни и имаат потенцијал за многу повеќе.
Но, покрај се... Форматот на серијата е ултра предвидлив. Не приказната, форматот на секоја сезона. Го изгуби она surprise element кога секоја факинг 9 епизода се случува СПОИЛЕР.
Иде како рецепт за некоја манџа. Котелот нека се вика Game of Thrones. Тури елемент на фантазија, додади политика, 1 литро крв да прокрчка, и зачини со доволно цицки сцени, за да може да се направи рамнотежа помеѓу досадните делови(Читај Бран). Грижливо додади го фан-фаворит ликот и прикажи го во најдобро светло. Некаде кај 9 епизода ставете го котелот во рерна на "ЛЕЛЕ НЕ МИ СЕ ВЕРУВА ШТО СЕ СЛУЧИ" степени. Мора да се јаде свежо приготвено, инаку може да скисне од спојлери.
И пред да речете "Darling nema fkus", НЕ ја хејтам ГОТ, не велам дека е лоша, само велам дека го изгуби сјајот што го имаше во првите 2 сезони.

Boyhood е прост филм.
------------------------------
Miles Teller е просечен актер, не знам зошто се форсира толку.

Бетмените држат непотребно ептен високо место. Можда тој со 9.0 рејтинг да заслужува да биди да речеме во топ 50 филмови, aли 4-то место на IMDB никогаш.

Тој шо го турка Birdman надолу, глем сега на 8-мица стасал, абер нема од филмска уметност.

Џенифер Лоренс е многу преценета, ништо посебна.
The Amazing Spiderman > Spiderman
Филмовите на Шварценегер ми се одлични.
Noah e многу потценет филм.
Rise of the Planets of the Apes е многу подобар од Dawn

Ал пачино е супер само многу еднодимензионален.
Нема една асална актерка која ми го привлекува вниманието во повеќе од еден филм.
Афлек е одличен.
Blade runner е досаден филм освен крајот.
Red thin line e најглуп и најдосаден воен филм

Од чистокрвно помодарство, зашто сакам да бидам кул и да се фалам додека споделувам мислења за уметнички филмови додека сум во друштво, и покрај бројните негативни коментари решив да го пуштам Birdman. После 30 минути и наплив на надеж во два-три наврати дека конечно ќе се закачам за филмот, давајќи му шанса, сфатив дека залудно се напрегнувам и си ја мачам волјата.

Неверојатно е какви срања се обидува некој да ни ги подвали со назнака "уметност", и како демек автоматски срањето добива на вредност. Срањето си е срање секако, макар и "уметничко".

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom