Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ги собира за бришене гз пошо нема пари за тоалетнаБидејки почесто патувам со автобус гледам еден од кондуктерите на Струмица експрес покрај делот од картата што се кине си ги вадеше и фискалните, ништо чудно да имал информација за ова па намерно да ги собира.. којзнае колку има до сега![]()
не им беше доста со инспекцииве што ги пракаа во сите градови ги дереа сите локали бездушно за 14 денари помалку во касата ги затвараа локалите и разни глупости а дали знаат за колку пари работи тој човек едвај 6 илјади на месец вади за него а тука се секако и давачките струја вода и ред др работи данок ебан данок на секоја стока купи толко и толко пари роба плус данок потоа продај ја робата и ете ти пак данок за неа дали размислуват тие од владата колку пати данок наплакат ти велат стај си посто за таа роба што ја продаваш колку да ја покачиш џабе е луѓето немат пари едвај преживуват со таа мизерна плата 10 илјади денари од сабајле до вечер претепан изморен и сега ке го лажат народот фискални та фискални пак немат доволно пари соберено за нивните длабоки џебови и секако скопје 2014 спомениците штом толку ги сакат нека си направат и за нив бар ке ги памтиме на гробиштата кој е кој со ваква влада никаде не стигнуваме и за крај да кажам политички не сум за ниедна партија едноставно не сакам пошто знам како е самиот се изгорев кога трчкав за мочаната партија најди луѓе ово оно и за на крај да ти понуди понижувачка работа
Тоа е негов проблем што заработува 6000 денари месечно. Тој треба да се потруди да заработува повеќе. Како што може некој од нас да заработува по 20 000 - 30 000 па и 60 000 денари месечно ..така може секој кој има нешто во главата. Така да не ме интересираат финансиските страдања на другите луѓе. Во ова цитирање цел ми беше да ти казам дека по европските земји и Америка се плаќа данок и до 60 % а ти тука се жалиш за 10 % данок на добивка и 18 % ддв ..инаку фирма испод 2 милиони денари куцано на фискална не плаќа ништо..ниту данок на добивка ниту ддв така да не ти држи муабетот..
Инаку не сум за никоја политичка партија..си се снаоѓам сам како што знам и умеам..