Циркумцизија (сунет) - да или не?

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
vodkamixx напиша:
Овде би запеал само: Господ к.ур ти даде а ти го исече....... :lol: :lol:

Bukvalno si vo pravo.
I Gospod bi zaplakal od zal gledajki kako si go unistuvate ona sto vi go dal.

Против!Дури сум против и од религиски побуди ама ај веќе коа се мора што да се праи.Инаку вака од к*рташак да праиш такво нешто-јок!:lud:

MASLINKA^ напиша:
Bukvalno si vo pravo.
I Gospod bi zaplakal od zal gledajki kako si go unistuvate ona sto vi go dal.
Абе види сега...

Господ ти дал и коса, која ја шишаш, ти дал и нокти - па нив ги грицкаш или сечеш.

Значи, логикава не ти е баш во ред. :wink:

Ја сум за!

Многу похигиенски....
Замислете ја ако праам реклама вака би идел слоганот..

Сунет, заборавете го мирисот на урда од вашиот к*р во летните денови!!!
dr_moTaro.

Dani^^^ напиша:
Против!Дури сум против и од религиски побуди ама ај веќе коа се мора што да се праи.Инаку вака од к*рташак да праиш такво нешто-јок!:lud:

А знаеш дека го намалува ризикот од рак на матката?

И јас не сакам сецкање, да се разбереме. Ама дека е похигиенски, е.

Ќе си го замиваш почесто и мука немаш! Мене ми е страв, ама би го направил тоа. Лажам не би го направил. Ептен немам мислење за темава. Али да морам би направил. Башка и ке ке има девојчиња што ке ги интересира како изгеда тоа :)

E vaka od moe iskustvo ke vi kazam znaci, cirkumcizija prvat dosta luge, napraviv i jas zaradi odredeni problemi so stesneta koza, inaku da ne ve plasam mnogu ali ...ALI koga ja stvaat anestezijata ODMA pocnuvaat so secenje i normalno BOLI, e po nekolku minuti e sve dobro, posto ko so mi kazaa PA IMAME I DRUGI OPERACII, TREBA DA POBRZAME... i toa, ubavo iskustvo...:))

А после сецкањето? Колку време зараснува, пазење при мочање, ово оно.. И шо е најважно, колку време без секс?

Dani^^^ напиша:

KOj crni religiski pobidi mori ulao edno dejce. Ci citala li sveto pismo, istoriski podatoci od toa vreme, I Risto bil so secen, ne secat samo muslici i judi?!!!
Aman, aman veke.

Baska, koga ke ti go vtera nekoj obezkapen i ko ke snemozis od ubajna....a??

More aj, kolku da se napiselo nesto bez ogled kolku glupavo zvuici.
Izem ti na godinite i edukacijata.

so mocanjeto nema problem, treba da si go prevrzuvas pocesto, se mie so ACIDI BORICI toa go kazuvaat i toa, JOD nesto....e sea za seks, pa negde po 2 i pol nedeli ili porano zavisno od slucajot na zarasnuvanje

e i samo ova, ako nekoj se odluci za sunet, odete privatno, ili ako odite vo drzavna bolnica, ve pustaat odma doma, vo voena bolnica ve ostavaat da polezite malku MAX. 2 dena i toa. SAMO KAZETE IM DA POCEKAAT DA POTFATI MALKU ANESTEZIJATA!!!

добиваш зелено од мене за ова!

Искрено, ради темава почнав да размислувам да си го сецнам. 3 недели без секс и онака и онака ги имам, така да нема од што да се плашам. И не би одел во болница туку на бербер!

kakva vrska ima toa so uzivanje?od kaj taa fantastika,nema veze se znae ili vera ili lekarska pomos,nema tuka moda ilisto ja znam,od kaj znaes ti na 2-3 godini za moda:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom