Vanlok
deus ex machina
- Член од
- 30 мај 2009
- Мислења
- 27.366
- Поени од реакции
- 36.549
Одамна јас го напишав моето мислење во темата за мигрантите околу пацифизмот, замижувањето и христијанските глупости за вртење на другиот образ.
Природата не функционира по овие глупости. Едно маче да го закачаш ќе ти ги зарие ноктите ако претераш а не пак ако се почуствува во животно загрозувачка позиција.
п.с. Да не ме сфатиш погрешно во темата за Иран сакав да кажам дека жестокиот одговор на владините сили можеби е баш тоа што се обидува да го постигне САД за разгорување на нередите и "оправдана интервенција".
Автоматски споено мислење:
А за Гадафи си тотално во право зоштои јас истово го пишував за Мајдан 2014. Јанукович уште кога реши да испрати голораки желки против платеници со пиштоли и молотови коктели јасно беше кон што се движи ситуацијата.
Не те разбирам погрешно, само ги користам приликите да илустрирам што сакав да кажам за односот на државите кон петтоколонаши и квислинзи.
Инаку во Иран за жал ескалираат работите (малку информации искачаат од таму), да се надевеме само дека ќе излезат попаметни (и поуспешни) од Украинците во 2014-та.
Автоматски споено мислење:
Ако утре влезе Србија во Косово, ќе сфатиш, или шипурките оправдано ќе го бранат Косово?
Последно уредено: