Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Пошо гледам ти си од оние:
Ештон ги посоветува да одржуваат блиски односи со Русија (се разбира за да земат кредит). Русија ќе плаќа, Европа ќе е*е. Чисто се сомневам дека планот на "папите" ќе им успее.
Кина се спрема да им стегне тужба за три милијарди долари кои и се дадени на Украина за испорака на жито, а е испорачано само во вредност од 153 милиони долари..
.
По се изгледа Западот и Русија се договорија околу Украина. Моментално гледаме само театар.
Ќе ја цицаме Украина додека има ресурси. Украина ќе ја храни Европа. Русите ќе ја копаат за природни богатства.Каков е договорот ?![]()
По таа логика тој нереален долг треба да го плати тој што на самиот почеток го продуцирал.. Американците??По се изгледа Западот и Русија се договорија околу Украина. Моментално гледаме само театар.[DOUBLEPOST=1393367919][/DOUBLEPOST]
Си пропуштил неколку битни моменти за кои пишував во темата за Русија - смена во надворешната политика.
Русија долгот на Украина ќе го продаде на Кинезите кои пак ќе го платат со американски обврзници.
Сега знаеш ли на крајот кој ќе го плати цехот?![]()
По таа логика тој нереален долг треба да го плати тој што на самиот почеток го продуцирал.. Американците??![]()
Каков е договорот ?![]()
Ок тоа,така е, али сигурно немало паркирано тенкови во центарот на градот и претходно, како што се пишува во веста.Пошо гледам ти си од оние:
-Знаеш што е ново?
-Не. Што?
-Бугарите влегоа во Софија.
Во Севастопољ е главната база на Црноморската флота на РФ. Покрај бродови, располагаат и со помошни аеродроми, и исто така има и копнена војска. Транспортерите се на морската пешадија (ру. Морскаја пехота)
Dobro de , se misli deka vojskata e na "red allert" .Ок тоа,така е, али сигурно немало паркирано тенкови во центарот на градот и претходно, како што се пишува во веста.
Reports suggest the movement of Russia's large landing ship Nikolai Filchenkov, with at least 200 soldiers onboard, at the Russian Black Sea Fleet's base at Sevastopol.
The ship is said to be accompanied by at least four other vessels with an unknown number of Special Forces Troops onboard, sailing from the Russian port of Anapa to the Crimean/Ukrainian Sevastopol.
Oleh Tyahnybok, leader of the nationalist Ukrainian Svoboda, said he has proof of the movement in the form of a text message.
Citing security sources in Crimea, Tyahnybok said: "I can show sms. Today at 12:00 foreseen arrival of Temryuk port in the Russian Federation in the city of Sevastopol large landing ship 'Nikolai Fil'chenkov' from the Black Sea Fleet of the Russian Federation.
"It [the ship] takes about 200 armed soldiers [and] 328 separate battalion of Marines, who are based in Temryuk and 10 BTR-80 [armoured personnel carriers]."
He also noted that "on February 22-23, ... IL-76 flights airlifted from Kubinka (Moscow region) to Anapa, personnel from the 45th Airborne Special Forces unit and additional divisions were relocated via four Il-76 flights from Pskov to Anapa. And from Sochi to Anapa were transported six Mi-8 helicopsters"-Tyagnibok