Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    758
Хаха, вади се сега да не се соочиш со дискутантскиот ќутек што го изеде. Може нема да приметат другите. :LOL:
Добро бе, ве има некој од западните навивачи нормално што може да дискутира овде? Знаеш, кога ќе каже нешто па ќе му реплицираат со факти - потоа да не се игнорираат фактите со некое инфантилно заебавање? ...Некој? Било кој? :)

Не знам колку е за фалење што наркоман ја дупи Русија да не може да го земе еден Часов Јар. Ама вие си знаете, големи сте :)
А првата светска сила не можеше пештерите на козоебачите од Авганистан да ги обезбеди, а тие не беа поддржани од 30+ држави од најмоќниот воен сојуз. :ROFLMAO:

Убаво кажа Владе, на сите што пишуваат по темава треба под никот да им пишува од која држава пишуваат. Да видиме кој пребегал кај економските лавови од БРИКС а кој кај пропаднатиот Запад.
Овој аргумент врска нема...не дека ја сум негде на Запад, у МК си живеам. Поентата е дека ние сме раснати по западњачки културни стилови и опран ни е паметот од Холивуд. Друга цивилизација е у прашање исто како што не може да живееме у Кина иако да речеме би била рај у економска смисла. Поентата е у културата односно различна цивилизација.
Нема врска со тоа кој колку е развиен туку кој у каков свет сака да живее.....она што е тренд на Запад е што веќе не личи на ништо па така многу ќе се предомислат освен ако не ги влече професијата.
Ова е некое мое паушално размислување затоа што не сум живеел на Запад а баш би сакал да чујам дали сум до негде у право.

Хаха, вади се сега да не се соочиш со дискутантскиот ќутек што го изеде. Може нема да приметат другите. :LOL:
Добро бе, ве има некој од западните навивачи нормално што може да дискутира овде? Знаеш, кога ќе каже нешто па ќе му реплицираат со факти - потоа да не се игнорираат фактите со некое инфантилно заебавање? ...Некој? Било кој? :)
Па не е многу логично да седиш во земјата што пропаѓа :unsure: Уште понелогично е да се селиш таму. Само овој со xxx е за почит, он бар стварно залетал у Русија. И можда кнез ако е на фронт отиден. Другово се е на трулиот запад, иселенички џубокс е форумот.

Добро бе, ве има некој од западните навивачи нормално што може да дискутира овде? Знаеш, кога ќе каже нешто па ќе му реплицираат со факти - потоа да не се игнорираат фактите со некое инфантилно заебавање? Некој? Било кој? :)

Хахах јакиот ќотек со “им пропаѓа индустријата еве ти рандом твитер линк”. Според која метрика им пропаѓа индустријата на Германија и останатите земји? Знаеш ли за колку е намалена нивната индустрија? Колку еден прдеж од крава.

Ништо ама апсолутно ниту една метрика или бројка не укажува дека се случува нешто драматично во врска со европската економија во моментов, освен се разбира некој твитер линк кај што пропаднала некоја фабрика за штрафови со 130 вработени во село до Франкфурт и како тоа значи дека економијата е на колена.

Вака муабети за продавање ветер и магла може до утре да праиш, ама тоа што го збориш нема никаква реална поткрепа освен со некои приказни.

Па не е многу логично да седиш во земјата што пропаѓа :unsure: Уште понелогично е да се селиш таму. Само овој со xxx е за почит, он бар стварно залетал у Русија. И можда кнез ако е на фронт отиден. Другово се е на трулиот запад, иселенички џубокс е форумот.

Македонија?
Ехехе со вакви стратешки (не)пријатели кај ќе ни е крајот.

Како и да е, јас не си одам... Ти таму си а? Да не испадене да се селиш назад наскоро. Ај ако се вратиш ќе частиш некое пиво, не мора ни да признаеш дека бев во право.

Хахах јакиот ќотек со “им пропаѓа индустријата еве ти рандом твитер линк”. Според која метрика им пропаѓа индустријата на Германија и останатите земји? Знаеш ли за колку е намалена нивната индустрија? Колку еден прдеж од крава.

Ништо ама апсолутно ниту една метрика или бројка не укажува дека се случува нешто драматично во врска со европската економија во моментов, освен се разбира некој твитер линк кај што пропаднала некоја фабрика за штрафови со 130 вработени во село до Франкфурт и како тоа значи дека економијата е на колена.

Вака муабети за продавање ветер и магла може до утре да праиш, ама тоа што го збориш нема никаква реална поткрепа освен со некои приказни.
Како бе нема бројка....па у рецесија се.

Кнезот даде збор на темава дека ќе печел вол банатски кога ќе падне Киев. Сеа толку се паднати критериумите и волот ќе се пече ако успеат да ги вратат руините од Роботине.

Според која метрика им пропаѓа индустријата на Германија и останатите земји? Знаеш ли за колку е намалена нивната индустрија? Колку еден прдеж од крава.

Ништо ама апсолутно ниту една метрика или бројка не укажува дека се случува нешто драматично во врска со европската економија во моментов...
Те прашав конкретни прашања. Како им иде со тешката индуристрија, хемиската индустрија, што работи а што не? BASF гигантот, уште им работи фабриката во Германија?
Ете тоа за почеток, да не ти поставувам многу прашања па да те исплашам... Ионака ескивираш. :unsure:

Како бе нема бројка....па у рецесија се.

Минимална, која нема да се задржи во 2024 каде што се прогнозира минимален раст. Многу далеку од doomsday сценаријава што се продаваат на темава.

Македонија?
Ехехе со вакви стратешки (не)пријатели кај ќе ни е крајот.

Како и да е, јас не си одам... Ти таму си а? Да не испадене да се селиш назад наскоро. Ај ако се вратиш ќе частиш некое пиво, не мора ни да признаеш дека бев во право.
Не бе ја тука сум, не сум ко некој ликови што плачеа дека ќе бегале од Албанците. Само еве совет давам, кога више знаеш дека ќе пропаѓаат, да не идат натака луѓево. Има теми за Германија, Австралија да отвориме некоја за миграција у Индија, Бразил, Русија.

Не велам јас дека се фантастични. Но ти се расфлаш со термини што немаат врска со реалноста, дека доживуваат економски крах или што ли ти ја знам. Да, во криза е економијата, јасно ни е на сите. Но далеку од некоја колосална пропаст. Колку и они да се во криза сега, отидени се многу понапред од разни бриксови миксови. Ете и на форум луѓево vote with their feet. Што мислиш колку се отидени во западна Европа, САД и Австралија а колку се отидени во Русија и Белорусија.

Се повеќе и повеќе економисти им јасно дека Европа е капут од економски план, баш заради учеството во војната во Украина.
Aко е Европа капут знам тогаш зошто се трудат да градат Кинезите појас на железници и пристаништа, зошто Американците пробуваат да направат конкурент на тој појас и сл?

Имаат врвно индустриско производство, но уште поважно имаат многу многу поголемо производство на услуги, што во суштина е продукт на развиена економија.
Смешно е да се зборува за 700 милионската разновидна Европа да била капут.

Врска со реалноста?
Ќе спориш дека баш нив во ЕУ најскапо ги кошта војнава во Украина?

Ок, кажи ти што остана да работи од тешка индустрија во ЕУ, ете во Германија како најиндустријализирана држава. Хемиската индустрија како им поминува?

Во меѓувреме увезуваат куп инжинери и доктори корисници на социјална помош. На цело население даваат социјална помош за време на ковид пландемијата. Куп други трошоци за субвенционирање на енергетските трошоци кои скокнаа во небеса со војната во Украина. Субвенционирање на ретардираните електронски возила, и почетен обид за градење м на некаква барем базична инфраструктура за полнење... Итн, итн. Можам уште многу да набројувам, ама поентата е дека принтаат пари како да нема утре. Ги јаде инфлација. Толку е јасно што ќе се дешава што хеџ фондови лагано ги шортаат со милијардиче како да е ситнеж.

Се повеќе и повеќе економисти им јасно дека Европа е капут од економски план, баш заради учеството во војната во Украина.
Ама што знам јас. Ете ти ќе ни објасниш... Или не? :unsure:
Фала Ванлок, можам да кажам дека и Варуфакис ми се одмили.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom