Гаѓаат по семејни куќи и ниви, невини цивили бегаат од куќата. Ме разочарааДобра е украинската артилерија

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Гаѓаат по семејни куќи и ниви, невини цивили бегаат од куќата. Ме разочарааДобра е украинската артилерија
Германија мора да испрати оружје, новиот канцелар е притиснат од останатите германски партии да го стори тоа, да испрати поголемо количество оружје.
7 авиони со оружје ќе пристигнат од Сад следните 24 часа.
И Италија одобри испраќање оружје.
Јапонија исто така одобри, меѓу кои и дронови.
Хрватска испраќа.
Се затвара фабриката Стелантис во близина на Москва, иако нејќеле да затворат, но останале без логистика заради санкциите, остануваат 2700 без работа, башка БДП.
Сите руски и белоуски камиони требаше да излезат надвор од ЕУ, рокот истече, кој останал во Еу, се блокира.
Русите гневни зошто не можат да ја завршат војната (ги знаете нивните очекувања, 48 часа, 1 недела, до крај на март, до средина април, 9 мај, Лвив, Трансистриа...), за нивниот неуспех ги обвинуваат американците, они допринеле да не успеат да ја остварат целта, војувале до последен украинец.
Кадиров вети дека Мариупол во следните часови ќе биде исчистен од украинци.
Еве Азовците денес го уништија последниот руски тенк, од утре нема да можат.
Стаорците осетија земјотрес, не знаат кај бегаат
Кога се очекува главното оружје на сојузниците да пристигне во Украина?
Тука секако мислам на контингентот искусни борци за човекови права од Алмакос, неприкосновениот балкански бенелукс.
Очекувам на тромеѓето помеѓу две запалени диви депонии, триумфално да биде донесен како воен заробеник неверникот Рамзан.
Добра е украинската артилерија
Се знае за каде се елитните единици, каде што е најтешкото. Директно во Азовстал. Подрумското искуство ќе биде од клучно значење.И, секако:
- Од која страна ќе напаѓаат?
- Кога ќе почне нападот?
- Кои се имињата и презимињата од напаѓачите?
- Дали конзервите се расипани?...
Мм да,Русија има да се расфрла на оружје,нормално.Не е само Москва и Петербург Русија..погледни повнатре ќе видиш мизерија жива..
Toa go kaza mozebi pred povekje od nedela dena.. A od togas sekoj den se povekje i povekje bombardiraat..Абе најако беше тенеке пред некој ден коа пиша дека на Русите им снемало ракети![]()
Автоматски споено мислење:
Како им се моча ункл Сем.
Автоматски споено мислење:
@Dardan-ia и остали. Јас сум бил во подрум, не го знам ништа.
Почнаа да ги пунат со оружје што значи натака идат, ама они нема да се бунат многу многу...америка им е бест френд, ќе гинат ако треба.