Огромен крст ќе се гради во Аеродром

• Креатор на темата Креатор на темата NikolaMKD91
  • Време на започнување Време на започнување
За кој врв се работи?
Ги има доста во Швајцарија, Германија и Австрија, на многу врвови, сепак со помали димензии и подискретни и ги поставувале планинари како некој тип заштита или некакво суеверие. Малку имаат врска со нашиве, реално.
Нашиве се израз на идиотизам, посебно овој. Ем ги пали овие фаруци-маруци - примитивциве од другата страна на планината, ем ни ги е*е нашите пари - сума сумарум - дупло голо....
Крстов ќе може само да служи да се фрлаат од него безнадежни, непартиски, незапослени аеродромски џанаци.

Што слушам во петок ќе биде урнебес :D

?
Алкаеда нешо да не праат?
Они обично праат пиздарии после молитвата у петок.
Така беше коа ги бранеа говнана нивни шо ги убија децана за Велигден лани, а така е и стално коа праат нешто....

Глупава работа власта да се меша во религија. Патриотите вака слободно му даваат виза на Чаир или Сарај со граѓански пари да кренат џамија поголема од Аја Софија.

http://www.skopjeinfo.mk/gradot/1136980621/se-krena-krstot-vednas-pred-cetiriesetkatnicite-foto
Тодор Петров, претседател на Светскиот македонски конгрес, најави дека овој крст ќе биде трет по висина во светот, по Милениумскиот крст на Водно, кој е втор по висина, но прв во светот изграден на највисока надморска висина
Челичната конструкција е речиси готова и се премачкува со златна боја. Обезбедено е и осветлувањето, кое ќе биде со лед диоди на сончеви панели. Станува збор за конструкција од 80 тона, висока 56,5 метри, со распон на краците од 34 метри. Христовото воскресение годинава граѓаните ќе го одбележат со овој крст", рече Тодор Петров, претседател на СМК.
Изградбата на крстот е дел од одбележувањето на 2000 години христијанство, на иницијатива на СМК, со цел да се поврзат населбите Кисела Вода, Аеродром и Гази Баба. Тој стои на тромеѓата на овие населби.По изградбата, крстот ќе го добие во сопственост Општина Аеродром.

Последно уредено:
krst-aerodrom.jpg

Со среќа крстот, се надевам дека ќе донесе благосостојба, мир и среќа во државава.

П.С. Ми се чини премногу мал, минарињата во Арачиново се поголеми, или можеби од перспективата зависи.

Со среќа крстот, се надевам дека ќе донесе благосостојба, мир и среќа во државава.

П.С. Ми се чини премногу мал, минарињата во Арачиново се поголеми, или можеби од перспективата зависи.
Верските објекти ти се за задгробниот живот, така да моли се и давај им ги парите на свештените лица (за они да го видат рајот на земјата), а ти спремај се за задгробниот живот многу убаво ќе ти биде (за убаво уште никој не кажал какво е, ама од убаво се враќа ли).

Јас мислам дека нашиов е поголем од вашиот... Ај да си ги мериме:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom