Let 3
The Nipple Erector
- Член од
- 13 јули 2008
- Мислења
- 30.896
- Поени од реакции
- 31.280
Брат атеист ли си?
сестро, јас верувам во вистинскиот Исус
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Брат атеист ли си?
Дали Господ е во состојба да каже невистина или лага. Верниците тврдат дека е тој совршен и перфектен, а кажување на невистини - лажење не е одлика на перфектните, како пример ќе наведам широко позната прикаска за жртвувањето на Исака од страна на Аврам, имено (прераскажано) во Битие 22, Господ му наложува на Аврама да го земе својот син Исак, да го однесе до одредено место, таму да го заколе и запали како жртва кон Бога. Аврам го послушува, го зема детето го носи во гората, реди дрва за палење го вади ножот да го заколе и во тој момент ангелот му се јавува и го застанува дека не требало така дека само Бог го искушувал...
Значи
или Бог навистина сакал Аврам да го убие синот и да го принеси како човечка жртва за него (што значи дека му кажал вистина и сакал човечка жртва но подоцна се предомислил)
или Бог го излажал Аврама за своите намери и го држел во лага до последен момент
Колку уште лаги има кажано Бог кои не ги знаеме, некои сам ни ги откри, во некои беше фатен дека лаже а сигурно има и некои за кои уште не знаме дека се невистини.
Kako moderatorot dozvoluva tolku sranja da se pishuvuvat, pa duri i tema otvoril...
Po mene ti pod hitno trebe da go promenish nabavljachot i da prekinesh da piesh.
Gospode oprosti mu, ne e svesen shto pishuva...vo trans e
Дозволува, зато што нема навреди, цитирано е светото писмо, дадени се коментари и се дискутира.... уфф сега видов дека ништо од ова тебе не ти е познато.
Abe gledame deka za tebe nema tajni ...znaesh se za Bog, alal ti vera.
Nego kazi od kaj ti e robata, da si kupam i jas malku.
Е како тоа кога дознал? Ами нели он се знае? Значи ако знае се ке го знаел и тоа и немало што да дознава отпосле.
Дали Господ е во состојба да каже невистина или лага. Верниците тврдат дека е тој совршен и перфектен, а кажување на невистини - лажење не е одлика на перфектните, како пример ќе наведам широко позната прикаска за жртвувањето на Исака од страна на Аврам, имено (прераскажано) во Битие 22, Господ му наложува на Аврама да го земе својот син Исак, да го однесе до одредено место, таму да го заколе и запали како жртва кон Бога. Аврам го послушува, го зема детето го носи во гората, реди дрва за палење го вади ножот да го заколе и во тој момент ангелот му се јавува и го застанува дека не требало така дека само Бог го искушувал...
Значи
или Бог навистина сакал Аврам да го убие синот и да го принеси како човечка жртва за него (што значи дека му кажал вистина и сакал човечка жртва но подоцна се предомислил)
или Бог го излажал Аврама за своите намери и го држел во лага до последен момент
Колку уште лаги има кажано Бог кои не ги знаеме, некои сам ни ги откри, во некои беше фатен дека лаже а сигурно има и некои за кои уште не знаме дека се невистини.
Abe gledame deka za tebe nema tajni ...znaesh se za Bog, alal ti vera.
Nego kazi od kaj ti e robata, da si kupam i jas malku.
Spiros друже а прво да го одбраниш и спасиш телото на овој свет, па за душата после ќе му ја мислиш.
сестро, јас верувам во вистинскиот Исус
Моето познавање на писмата на историјата (како општата така и на христијанството) е голема и длабока. Децении се тука на читање, интересирање, барање.... Не дека се знам али знам поприлично. Знам и тоа дека не си спремен ни интелектуално ни духовно за некаква издржана аргументирана дискусија. То ми е јасно, и зато ќе се обидеш да свртиш на некој “бед мадафака“ стил зад кој се крие празнина и дупка. Не ме импресионираш ни со подпросечното знаење ни со надпросечната вулгарност. Имам видено и подобри и полоши од тебе.
Па така бе друже мислиме и делуваме веќе подолго време, нели, и затоа се вртиме во кругот на лажгото!
.
Уште милиони години да бараш и читаш книжнику убав, ... до вистинскиот Исус (ако не се обрнеш и не станеш како дете) не ќе можеш да дојдеш!
.
Ако Јас сведочам Сам за Себе, Моето сведоштво нема да биде вистинско.
Јован 5: 31
Исус им одговори и рече: “Макар што сведочам Сам за Себе, Моето сведоштво е вистинско, зашто знам од каде сум дошол и на каде одам.
Јован 8: 14
Каде Исус ја кажал вистината ? која од двете спротивставени реченици и тврдења на Исус е вистина а која е лага?
Отвори го срцето за Христа, тогаш ќе ти се отвори и умот дека и двете реченици се вистинити!
.
Отвори го срцето за Христа, тогаш ќе ти се отвори и умот дека и двете реченици се вистинити!
.
Марко 13
30 Вистина ви велам, ова поколение нема да помине, додека сè ова не се збидне.
http://www.mkbible.net/biblija/index.php