Скопје доби барокна дискотека

• Креатор на темата Креатор на темата NikolaMKD91
  • Време на започнување Време на започнување
disko500.jpg

Нема ништо лошо има илјадници ваков стил дискотеки во светот само според сликата ако е од дискотеката ми изгледа за мали пари сакаме да направиме нешто.

Еве нешто ваков стил што ми се допаѓа но и сигурно повече си чини.
760_6.png

Кому му чини - нека оди!
Кому не му чини - нека не оди!
Едноставно е...
А, на крајот на приказната, некој фрлил пари да го направи местото такво какво што е.

Парите се негови, инвестицијата е негова. Дали ќе пропадне или не, негов ризик.

Оди во Софија или Белград и ќе видиш разлика.
Ne sum bila..
Mene mi e taman vo Skopje. Ne e wow, mainly posto vo diskotekive sekogo pustaat, ama e dobro.
Ima kade da se odi, Super club, Havana, Privilege, B2 ne znam dali ke go otvorat, Mamas, Marakana..
Za predtoa kubanski, Ciao, Stobi, Check In, Borbone, kaficite na leninova, Izlet...
Ne znam sto povekje barate...
Ima za sekogo. Mozda vo Belgrad bolje diskoteki imaat (pogolemi, poubavo uredeni) ama i povekje narod se. Belgrad e ko nisto 2mil grad. Skopje sose studentite e edvaj 700k...
Jas kvalitetot na nokjniot zivot go meram spored toa so koj go delam vozduhot. Taka da, ne e se vo enterierot, sto hejtate, nego najveke vo lugjeto. Seljaci 40 godisni idat u disko. A vie mladive, doma sedite, u park, u maalo, ko dedovci. Seriozno, se frustriram koga ke vidam deka negde ima pose 35 godisni seljaci, nego studenti...(za maski zboram)...
A samo sto sakav da vi kazham da i pishete na dzesika <3
Kjuti si bene <3

Ne sum bila..
Mene mi e taman vo Skopje. Ne e wow, mainly posto vo diskotekive sekogo pustaat, ama e dobro.
Ima kade da se odi, Super club, Havana, Privilege, B2 ne znam dali ke go otvorat, Mamas, Marakana..
Za predtoa kubanski, Ciao, Stobi, Check In, Borbone, kaficite na leninova, Izlet...
Ima za sekogo. Mozda vo Belgrad bolje diskoteki imaat (pogolemi, poubavo uredeni) ama i povekje narod se. Belgrad e ko nisto 2mil grad. Skopje sose studentite e edvaj 700k...
Jas kvalitetot na nokjniot zivot go meram spored toa so koj go delam vozduhot. Taka da, ne e se vo enterierot, sto hejtate, nego najveke vo lugjeto. Seljaci 40 godisni idat u disko. A vie mladive, doma sedite, u park, u maalo, ko dedovci. Seriozno, se frustriram koga ke vidam deka negde ima pose 35 godisni seljaci, nego studenti...(za maski zboram)...

Kjuti si bene <3

Па баш на меставак кај што ги наброи киснат сељаци од 40+ години - посебно на Ленинова, и не знам зашо уопште би ги набројала кафичите на Ленинова као WOW места за излагање- боље журка у маалскава биртија има ебате.

Според ова видеово, се гледа дека сакале да направат нешто wow ама со тоа "златните" детали е премногу кич. Ова не е ништо инвентивно, клуб Театро во Белград имаше одамна, и баш во некој ваков стил само каде-каде полуксузно уреден ентериер.
Искрено мене ми е смачено(да не речам ми се сере, со извинување) од барокот што го гледам кога проаѓам низ градов наш убав(или бар беше убав), па ич не ми е дојдено да го гледам барокот таму кај што идам да се забавувам.
Ај прво што ќе треба да изнајмувам фустан од МОБ или МНТ за да можам да влезам, ама замисли го моментот како се опиваш и од страна од слика те посматра Моцарт или Бах или тие женските на ливада :pos: Talk about awkward :D
Очекувам да дојде ден кога ќе се збори низ град дека некоја толку се начукала што почнала да се лапа со некој од портретите :D
Btw само да ги видите униформите на келнерките, и да, Зоки Фаци и уште некој ги бираа келнерките, а менаџер е Кизо

Ne sum bila..

Kjuti si bene <3

Е па тетке дај ти препорачај каде да излегуваме ние младите студенти :D
И шо испаѓа дека ти знаеш шо е провод и забава, а тие шо седат у парк абер немаат, а?
Ај коа ќе има нареден пат Грујо отворен ден во Влада и коа ќе слуша идеи од граѓаните, лично ќе се ангажирам да ја контактира наша џеси и да напраи да го дели воздухот само со фенси дискаџии....
Иначе подобро ќе си поминам во парк, него да се гужвам со фенси луѓе у привилиџ...

Он, може Театро и не е толку лошо, ама коа сегде околу тебе глеаш барок што те гуши некако ти се создава одбивност. Као некој со сила да ти вика „мора да го сакаш барокот“...

Ne sum bila..

Kjuti si bene <3
Epa studentite nemaat skapan dinar vo gepot i prema toa si go prilagoduvaat sekojdnevieto. Barem onie sto poteknuvaat od prosecna familija i sto ne se so plava krv neli. A curive normalno sponzorusi,barem onie redovnite ulicarki neli, i 40 godisnjacite so po nekoja para vo gepot si trazat bas takvi za brz vlez-izlez randevu.
:icon_mrgr:

Само пештерски стил би го доловил она вистинското, за пештерски луге пештерска дискотека, ретарди ретардирани.... се по тупави генерации се поголеми сељачишта никнуваат во издркотинава..
Дискотека треба да биде просторна (хала) да има добра вентилација, моќно озвучување, светлосни ефекти тоа се столбови на една дискотека, овие кај нас таканаречени дискотеки се загушливи прчварници, со ш класа музика, ш класа публика, турбофолк, цицки, вино ракија...БАРОКНА дискотека, видете сликите слепци....најголемо село стана скопјево...срамота!!

Ама сепак одат луѓе така? Епа тоа е проблемот, кога нешто не ти се допаѓа, не идеш, па ќе се замислат сопствениците што е проблемот. Вака ако се полни местото од каде ќе знаат дека не му чини на народот. И за барокнава, се изнајадоа слатки па пак ќе се напикаат сите барем по еднаш, без разлика дали сеир или не.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom