BNP Paribas Masters - Paris | 26.10 - 03.11, 2013 |

Статус
Затворена за нови мислења.
Вавринка ако земе сет против Надал треба тоа да го прогласи за најголем свој успех во кариерата. Победа против Надал би била рамна на осмо светско чудо.

Честитки за Новак за титулата, на два пати при негатива од 3-5 појача и зеде по 4 гема во низа. Ќе речам заслужено победи :)

После Лондон Рафа се враќа на првото место, така? :)

Рафа си останува прв,му ги одзедоа поените на Новак од Лондон,па ке стартува во Лондон од 0,рече Вишко дека само со 5 победи Новак и Рафа ако не влезе во финале го превзема престолот,тешко многу тешко,али...

Рафа си останува прв,му ги одзедоа поените на Новак од Лондон,па ке стартува во Лондон од 0,рече Вишко дека само со 5 победи Новак и Рафа ако не влезе во финале го превзема престолот,тешко многу тешко,али...

Сакаш да кажиш дека ако Ноле победи се пред себе, а Рафа отпадни во полуфинале, Ноле ќе е Year-End-Number-1? Мене ич не ми звучи тешко...

Сакаш да кажиш дека ако Ноле победи се пред себе, а Рафа отпадни во полуфинале, Ноле ќе е Year-End-Number-1? Мене ич не ми звучи тешко...

Да,така рече Вишко,Ноле мора 5/5 а Рафа да не стаса до финалето,изводливо е Рафа да не стаса до финале,само не знам Ноле колку ке има сила да ги победи по група Федекс и ДелПо,првиот веројатно лесно на мускули,Делпотро е тој кој не ми е сигурен,зависи све од Ноле...

Две победи во група се доволни Надал да остане прв и после Лондон и после Дејвис куп утакмиците на Новак. Ако Новак освои секако.

Djokovic to secure 2013 year-end No. 1 ranking needs to win ----

(i) World Tour Finals 2013 title undefeated (by winning 5 matches) &

(ii) then win Davis Cup finals both singles ties & hope Team Serbia win Davis Cup &

(iii) if this wasn't sufficient, Rafa Nadal shouldn't win more than 1 match at World Tour Finals, 2013.

:)

Djokovic to secure 2013 year-end No. 1 ranking needs to win ----

(i) World Tour Finals 2013 title undefeated (by winning 5 matches) &

(ii) then win Davis Cup finals both singles ties & hope Team Serbia win Davis Cup &

(iii) if this wasn't sufficient, Rafa Nadal shouldn't win more than 1 match at World Tour Finals, 2013.

:)

Utre Nadal na Novak ke mu bega okolu 1400 poeni , ama vo London nikoj nishto ne brani .Vo grupite pobeda e 200 poeni , vo polufinale 400 i pobeda vo finale 500 , maksimum 1500 . Plus Novak od Davis cup ima vo igra okolu 250 poeni mislam , znachi vkupno moze da osvoi okolu 1750 , pa Nadal ako ostvari dve pobedi zavrshuva prv

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom