- Член од
- 23 август 2010
- Мислења
- 40.405
- Поени од реакции
- 118.849
Вавринка ако земе сет против Надал треба тоа да го прогласи за најголем свој успех во кариерата. Победа против Надал би била рамна на осмо светско чудо.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Рафа си останува прв,му ги одзедоа поените на Новак од Лондон,па ке стартува во Лондон од 0,рече Вишко дека само со 5 победи Новак и Рафа ако не влезе во финале го превзема престолот,тешко многу тешко,али...
Сакаш да кажиш дека ако Ноле победи се пред себе, а Рафа отпадни во полуфинале, Ноле ќе е Year-End-Number-1? Мене ич не ми звучи тешко...
Две победи во група се доволни Надал да остане прв и после Лондон и после Дејвис куп утакмиците на Новак. Ако Новак освои секако.Сакаш да кажиш дека ако Ноле победи се пред себе, а Рафа отпадни во полуфинале, Ноле ќе е Year-End-Number-1? Мене ич не ми звучи тешко...
Djokovic to secure 2013 year-end No. 1 ranking needs to win ----
(i) World Tour Finals 2013 title undefeated (by winning 5 matches) &
(ii) then win Davis Cup finals both singles ties & hope Team Serbia win Davis Cup &
(iii) if this wasn't sufficient, Rafa Nadal shouldn't win more than 1 match at World Tour Finals, 2013.
![]()