МПЦ им го забрани Фејсбук на поповите и калуѓерите

• Креатор на темата Креатор на темата firewall
  • Време на започнување Време на започнување
Нека дадат личен пример владиците од синодот за скромност, побожност и блискост до народот, а не да се бламираат со вакви соопштенија. Наместо расколот да го средуваат внатре, преку медиуми јавно соопштуваат забрани за своите свештеници.
МПЦ функционира како бизнис заедница или фирма која не плаќа ништо на државата а зема готовина од народот-најпрофитабилен бизнис.
Се бунат дека им се бара фискализација и данок, а јавно објавуваат ценовник на услуги.
Ако се водат по начелата христијански, тие треба да ги вршат сите обреди со верниците, а верниците по своја можност и желба да ја даруваат црквата, така ќе се зближат со народот.
Вака аздисаа со бесни коли,вили и приватни бизниси, а на обичен верник веќе му се стемнува и за арно и за лошо кога ќе му текне колку мора да плати за крштевка,венчавка,погреб или помен...
Затоа, расколот и глупостите внатре нека си ги решаваат , нека не се бламираат јавно, и онака го допреа дното...
Секоја чест на ретките свештеници кои се навистина тоа што треба да бидат и таквите ги почитувам, ама ајдуците околу нив како плевел ќе го уништат и последното здраво растение -сите свештеници кои можат да ја обноват црквата да биде како треба и да служи на народот, а не народот да и служи на црквата.

црковен идеал, еден од многуте, е ситуација во која верните непосредно контактираат едни со други, т.е. кога контактираат лично, личносно и „во живо„, а не преку некои си таму „социјални мрежи„, кои во суштина се асоцијални и „атомизирачки„ за луѓето.

Ko ќе се одомаќи и осигура интернет плаќањето - пак ќе се врати црквата на нет. Вака сега преку интернет како попот или владиката да земат пари за благослов, совет, молитва... друго е кога ќе ти речи “клај картицата и искуцај пин“ па за 5 минути ќе му се појави на сметка 500 денари и ќе ти искуца молитвата, на крајот едно смајли со ореол на него и готово. сега за сега кешот само оди со личен контакт.

Сега читам ќе расчинувале и свештени лица ако ја прекршеле забранава....

Ај нека го забранат и интернетот а за надвор нека носат превез на очите.

Сега читам ќе расчинувале и свештени лица ако ја прекршеле забранава....

Ај нека го забранат и интернетот а за надвор нека носат превез на очите.

Значи ли тоа дека МПЦ ќе го повлече Мики1 од Кајгана?

.

Како што е финтата види на кого е идејата на Петар лудакот.

leandra, јас не го познавам владиката петар, ќе ми објасниш те молам зошто го наречуваш луд?

Се разбира, ако можеш, ако имаш време, ... :)

Поздрав

п.с. Во последна порака што од тебе ја читав, ти повикуваше дури и на убиство: Меѓународно движење против промена на името

.

.
leandra, јас не го познавам владиката петар, ќе ми објасниш те молам зошто го наречуваш луд?

Се разбира, ако можеш, имаш време, ... :)

Поздрав

п.с. Во последна порака што од тебе ја читав, ти повикуваше на убиство

Кажи и' за мудроста и љубовта божја и за совршениот Ислам. И се' тоа офарбај го во црвено.

.

Се разбира, ако можеш, ако имаш време, ... :)

Поздрав

п.с. Во последна порака што од тебе ја читав, ти повикуваше на убиство http://forum.kajgana.com/threads/Меѓународно-движење-против-промена-на-името.37152/page-81#post-6144501

.
http://grid.mk/read/news/506092335/...eshtenicite-ne-kje-mozhat-da-koristat-fejsbuk

Линкот погоре што ме цитираше ти е за читање на Петар прчот. Цела тема за него имам пишувано.

п.с. И што имаш ти на тоа да кажеш за Златна Зора?
--- надополнето: 26 октомври 2013 во 22:05 ---
Кажи и' за мудроста и љубовта божја и за совршениот Ислам. И се' тоа офарбај го во црвено.
И овој е шеик?

.

Werte Werther, јас вас воопшто не ве прашав ништо, затоа љубезно ве молам да се воздржите од понатамошните коментари. (y)

.

http://grid.mk/read/news/506092335/...eshtenicite-ne-kje-mozhat-da-koristat-fejsbuk

Линкот погоре што ме цитираше ти е за читање на Петар прчот. Цела тема за него имам пишувано.

п.с. И што имаш ти на тоа да кажеш за Златна Зора?

Јас мислам дека златна зора е всушност темна темнина, но таквата вистински не се победува со убиства и слична помрачина!

Можеш те молам во кратки црти да ми кажеш зошто владиката петар го наречуваш луд?

.

.
Јас мислам дека златна зора е всушност темна темнина, но таквата вистински не се победува со убиства и слична помрачина!

.
Тоа ти така мислиш. Лично ти. Јас мислам поинаку.

И искрено не ти ги сфаќам поетскиве реченици, ако може да ми се обраќаш со нормални зборови би ти била благодарна.

Тоа ти така мислиш. Лично ти. Јас мислам поинаку.

И искрено не ти ги сфаќам поетскиве реченици, ако може да ми се обраќаш со нормални зборови би ти била благодарна.

.
Ти смееш да мислиш што сакаш, но те молам не навредувај и не повикувај на убиство, бидејќи тоа нее во ред.

Се разбира ти лично смееш и понатака тоа да го правиш, но знај дека многу нема да се разликуваш од членовите на златна зора!

За чеда БОЖЈИ таквото однесување едноставно не е достојно!

Поздрав

.

.

.
Ти смееш да мислиш што сакаш, но те молам не навредувај и не повикувај на убиство, бидејќи тоа нее во ред.

Се разбира ти лично смееш и понатака тоа да го правиш, но знај дека многу нема да се разликуваш од членовите на златна зора!

Поздрав

.

.
Ти ќе ми кажуваш што јас да правам. Збогум и со здравје, темава не е совети до мене.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom