Колку има атеисти во Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата Stefus Corp.
  • Време на започнување Време на започнување

Колку Атеисти има во Македонија

• Помалку од 1.5% колку што вика пописот

Гласови: 20 24,7%
  • 10%

Гласови: 23 28,4%
  • 20%

Гласови: 10 12,3%
  • 30%

Гласови: 12 14,8%
  • 40%

Гласови: 6 7,4%
  • 50%

Гласови: 1 1,2%
  • повеќе од 50%

Гласови: 9 11,1%

• Вкупно гласачи
    81
Во Македонија има 40% атеисти, 7% православни, 3% останати секти и христијански деноминации и 50% муслимани.;)

А,не така Омере,педерски од твоја страна со двојни аршини да се служиш.

Ако почнеме да ги отпишуваме Муслиманите како ти што направи своеволно според твојата перспектива на работите во врска со православците,тогаш кој од Муслиманите пиел,кој се дрогирал,кој не се клањал 5 пати дневно,кој не шета како нинџа во град,кој се бави со шверц и трговија со дрога и оружје,кој не пости редовно,кој повикува на бојкот кон Македонците итн. процентот на Муслиманите ќе се сведе на 1%.Самите се изјаснивте дека е така,дека голем дел од Муслиманите не се вистински верници,туку повеќето од нив само се декларираат како такви.

И на крајот на денот ќе сфатиш дека целата таа фама со мерење волумен на мадињата во врска со бројката на верници е мизерна и проста работа,незрела и неизживеана,соодветна на деца од предшколска возраст.

Во Македонија има 40% атеисти, 7% православни, 3% останати секти и христијански деноминации и 50% муслимани.;)

или да бидеме попрецизни 10%традиционални муслимани, 5% новокомпонирани муслимани, 5% бекташи, 102,3% црнци муслимани и 20% вахабии со тенденција за раст и развој, 2% џедаи, 1% бакти на Кришна, 0,2% шамани, 1 друид (Несса), 60% атеисти, 10% православни христијани, 2% евреи, 3% католици....итн итн

секоја статистика истресена од ракав е само статистика и нема врска со реалноста

ако некогаш (читај никогаш) се спроведе регуларен попис во кој ќе постои графа верско убедување со празна линија без понудени одговори....дури тогаш можеме да зборуваме за процентуална застапеност на овие или оние

се дотогаш црнците муслимани ќе бидат најзастапени со 102,3%

Скоро секој муслиман што го знам пие,кај брат ми у школо за време на тоа постите се криеле јаделе у веце Албанците,некои од нив признаваат дека јадат свинско,али изледа тепањето каури,уништувањето цркви,џихади и сл. им ги перат гревовите и си остануваат така прави верници.

Според пописот од 2002 според религозна припадност
Според овој попис има помалку од 1.55% атеисти во Македонија. Точни бројки незнам ама се многу мали. Според мене ова е неточно и нереално.

Дали е неточен пописот?
Дали нереално се идентификуваат граѓаните?
Дали се меша вера и нација?
Дали има присила при изјаснување?
Ваши теории....

Јас во пописот не ни памтам да ме прашуваа за религија, сигурно по дифолт ме пишале православен дека сум Македонец...

Јас сум атеист, ама секогаш ќе се пишам Православен.
Нека се тупа в гради МПЦ, аку.
Којзнае колку се ко мене..

Атеисти во Македонија... хмм 30% од тие што се пишале Православни.
Кај муслиманиве можи има 1, ама не %. :)

Se tesite, samo se tesite...
Koga sakate da ja pobiete religijata, davate nekoi naucni izumi i statistiki sto vi odgovaraat.
Sega koga anketata e oficijalna, napravena od strucni lica, ne vi odgovara i ajde....ne bila tocna..:facepalm:

Prodadena dusa si....
Koj ti stavi nos na sija da se pises pravoslaven?
Znaes koj e odgovorot: Vo krajnost, vo dnoto na dusata se "plasite" od Boga, i koga vi e tesko, mu se molite i trazite pomos.
Ke porasnete ateistite, samo vi trebe vreme da mu se vratite na BOGA.

i ne davajte ovde statstika od tipot........po mene ovaka bi trebalo da bide.

Кај мене во клас од 34 луѓе има 5 атеист. Тоа е 15 % одприлика толкава е бројката на атеистите во Р.М. На стариот попис ја, мајка ми, татко ми, брат ми и баба ми сме пишани христијани, а сите сме атеисти. Така да не се реални бројките од стариот попис.

Мислам дека бројот на атеистите во Македонија и не е толку голем, како што мислат некои. И најголемиот број ( сите ) од нив потекнуваат од православни семејства. Е сега мислам дека има забуна на форумот, да и грешниците ги ставаат во ист кош со неверниците, па така се стекнува впечаток дека има повеќе атеисти. Дефинитивно има многу повеќе него што е прикажано по некои си статистики но сепак не многу. Плус, и политиката игра голема улога во сето тоа. Многу луѓе се декларираат за православци, кое кај нас по дифолт се подразбира македонци, само од страв од муслиманите, кои по дифолт се подразбира албанци, ке го злоупотребат бројот за да се прикажат во многу поголем број него ли што се навистина а притоа и присвојувајќи ги и другите муслимани македонци, бошњаци, турци и цигани како албанци (нели муслиман=албанец), па ке почнат да бараат права и ова она бла бла... не е битно.
Поентата ми беше дека има атеисти ама не се многу.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom