Ноќниот живот на новите генерации

ja ednas za toa na kajganceto se pozaliv....i moite vaka,izlevat i obavezno se cekirat,imat edno 10-tina novi sliki obavezno se objaveni...i sledniot den da ti e strav da pustes lajk cel den ke ti frncat notifikacii za komentirano :facepalm:

Taпа се .

Не знаат да се опијанат ко човек без да прават галами и циркузи низ чаршија.
Налет друго една се испосра на сред кафиќ пред некоја недела оти не си ја знаела нормата колку може да пие :tapp:

Јас стално кога поминувам покрај тоа местото од гласот на една дотична певаљка Цвета, ме фаќа серка, но некој озбилно си ја сфатил фразата-Да ти се посерам во музиката. Па така на лице место си завршил работа.
Цветанка Глигорова?! Која е бе стварно таа?
Летоска ко дојдов мк ми ја спомнаа и се смеат, ама не сум во тек со настаниве.
И шо е случкава со тофтањево ме заинтересира во детали :D

Последниве 5-6 години избегнувам да одам во кафичи и места каде што има многу голем собир на селски фаци. Селски фаци не мислам само на луѓе од село него и на градските морони што се однесуваат бетер. Стално има мачо мени од типот на: леле колку сум пијан сакам да тепам некој, или најјаки сме кога сме здрвени пијани со 3 чаши домашна ракија пред излегување и едно до две пива во кафич. Тоа страшно ме иритира и неможам да поднесам да бидам во таква атмосфера со такви луѓе, а капак на се ми се песните што ги пуштаат. Она што обожавам да го правам кога ќе излезам е да си седнам со доброто одбрано друштво на некое место каде што има исто така расположени луѓе кои знаат како да се однесуваат и добро да си ја поминат ноќта. Обожавам ресторани и места каде можам да искулирам и да се дружам дури и со луѓе кои претходно не сум ги знаел, а случаи имало многу.

Последниве 5-6 години избегнувам да одам во кафичи и места каде што има многу голем собир на селски фаци. Селски фаци не мислам само на луѓе од село него и на градските морони што се однесуваат бетер. Стално има мачо мени од типот на: леле колку сум пијан сакам да тепам некој, или најјаки сме кога сме здрвени пијани со 3 чаши домашна ракија пред излегување и едно до две пива во кафич. Тоа страшно ме иритира и неможам да поднесам да бидам во таква атмосфера со такви луѓе, а капак на се ми се песните што ги пуштаат. Она што обожавам да го правам кога ќе излезам е да си седнам со доброто одбрано друштво на некое место каде што има исто така расположени луѓе кои знаат како да се однесуваат и добро да си ја поминат ноќта. Обожавам ресторани и места каде можам да искулирам и да се дружам дури и со луѓе кои претходно не сум ги знаел, а случаи имало многу.
у биртија е најбоље (y)

Цветанка Глигорова?! Која е бе стварно таа?
Летоска ко дојдов мк ми ја спомнаа и се смеат, ама не сум во тек со настаниве.
И шо е случкава со тофтањево ме заинтересира во детали :D

Цвета е жена шо пеј секој викенд во Прилеп, а не е од тука. Сите 30 песни, то па то исти, а народот како и секогаш ќефови. Во секој миг очекувам од уши да почнуваат да им израстуваат Магазин и Мерлин.

А ќупулето, ептен се опило, си чучнало и си завршило работичка. Од тука на системи да ја трезнат.
Во мое време ние oд уста се празневме ако салам се очукавме, али не и вака... Ова некоја нова мода че е .

Цвета е жена шо пеј секој викенд во Прилеп, а не е од тука. Сите 30 песни, то па то исти, а народот како и секогаш ќефови. Во секој миг очекувам од уши да почнуваат да им израстуваат Магазин и Мерлин.

А ќупулето, ептен се опило, си чучнало и си завршило работичка. Од тука на системи да ја трезнат.
Во мое време ние oд уста се празневме ако салам се очукавме, али не и вака... Ова некоја нова мода че е .
и пиењето е школа :D но никој нема школа денес (младите)

Без навреда ама освен тебе не знам кој друг би коментирал за тоа време.

I ne treba da komemtirate,dovolno e da cuete kako vo toa vreme 70-godini
od minatiot vek,nie vasite predci kakov nocen zivot imavme.
(izvinete za latinica,nesto e ukoceno-tehnicki od tamu)
Treba da se pocne od prvite 2 diska vo Skopje-Musandra i Turist,a sekako i od
skopskoto togasno sizik korzo. No imase i serenadi.
Ama osecam nekoj sakat povece da mi stavat jamka okolu vratot,nego li da toa go procitaat,iako i do sega na mnogu mesta sum go pisuval toa,vo drugi temi.
--- надополнето: 18 октомври 2013 во 18:32 ---
Жити леб немој.

Isto

ќе се надоврзам на @kooperativa....иако временски после него

Метропол, МНТ, Мусандра....ЗЗ ТОП, Чивас, Лејди Блу...позади Форум, Стара Железника.....

Местата и не се толку битни...битна беше дружбата...флашата ефтино вино што ја вртиш во круг....другарот кој знае да свири на гитара.....

....за разлика од денес луѓето беа групирани според музиката што им се допаѓа....и реткост беше да видиш металец да одлепи на техно (кое земаше замав) и слично....немаше турбо-фолк .... и во кафана или биртија одиш да се начукаш за добиената корпа, невозвратената љубов, раскинатата врска ....на песните од Тома, Харис и компанија

....за разлика од денес многу поретки беа типовите со ланци околу врат што одма на маса вадат клучеви од скапи коли како компензација за недостатокот во панталони...и спонзорушите кои чекаат некој да ги почасти со скапа пијачка за да се осеќаат ко јаки риби

....а можеби најбитно од се....немаше толку пластика...можеби девојките беа со помали цицки....но барем беа поприродни и не беа изобличени од ботокс во фацата

I ne treba da komemtirate,dovolno e da cuete kako vo toa vreme 70-godini
od minatiot vek,nie vasite predci kakov nocen zivot imavme.
(izvinete za latinica,nesto e ukoceno-tehnicki od tamu)
Treba da se pocne od prvite 2 diska vo Skopje-Musandra i Turist,a sekako i od
skopskoto togasno sizik korzo. No imase i serenadi.
Ama osecam nekoj sakat povece da mi stavat jamka okolu vratot,nego li da toa go procitaat,iako i do sega na mnogu mesta sum go pisuval toa,vo
Пиши си слободно.. јас, а верувам и други сакаат да знаат како било тогаш. За јамките не се секирај.. избришани ќе се.

Што мислите вие за ноќниот живот на денешниве генерации кои што се опседнати со тоа "Што ли мислат другите за мене". Еве едно мое видување за ноќниов живот на новиве генерации во кој што сум и јас дел од тие генерации.

Објавува песна пред да му иде на концерт, иде на концерт, дреме на сепаре (чим е на сепаре значи е некоја фаца а тој е всушност никој и ништо), се пушта на ФБ да види колку души опашале лајк на песната што ја беше објавил/а, потоа ги тагнува сите што се околу неа/него и пак дреме чека лајкови и коментари, па ќе се сликне и ќе ја објави сликата да даде на сите доказ и до знаење дека е на тој и тој концерт, а концертот си тече, а цело друштво сепарето дремат на ФБ и си коментираат (од типот: "Лудница е брат", "Еве ја нашата, леле најјако", итн.), другиот ден ќе објави слика и врвот ќе биде кога ќе пише "Најјако беше вчера!". За кого излагате, за вас и друштвото да уживате или другите на ФБ да видат дека си на тој и тој концерт и со тоа демек ќе имаат високо мислење за тебе?
Каде бре на концерт има сепариња?

У "диско" иам влезено 5 пути у последниве 5 години.
Успеваат некако да ме натераат, попуштам на психа ко ќе се отворам.
Не се десило до сеа да не зажалам и да не кажам "никад више!".

Вие истите што коментирате за фејсбукот, барем 5% од Вашите постови се Ваши фалења, плачења и фалење во Драга Кајгана. :rolleyes:

Што има врска ако некој си пушти слика каде што бил со најдобрите другари и другарки, Ви смета вас тоа?
-Делетирај го и блокирај го, ама наместо тоа ти си лицемер и му лајкуваш па можеби и статус од типот: Браво пијаницо!!!, Најуба си срцка <3333, Најуба mwa итн.

На ФБ пред некое време објавив статус сличен на првото мое мислење од темава и најмизерно беше тоа што во тој статус "Like" или ме подржаа во коментар беа истите тие личности што дремат на мобилни на ФБ кога излегуваат навечер, може да претпоставите колку е само затуцана младинава, едноставно не се свесни за ништо.

Уште еден пример, секогаш кога ќе излезам на кафе со другарки прво што ќе направат кога ќе седнат е ќе го стават мобилниот на маса (огромен колку ретровизор) и новчаникот, за неполни 5 минути бараат "Wi-Fi" од келнерот и одма се тагнува кај е што прави и сл.

Уште еден доста интересен пример. Си седам една вечер на ФБ и другарки едни ме викнаа на кафе али јас бев уморен и им реков не можам. Тие излегле на кафе и целото нивно излегување го минаа на ФБ објавувајќи слики, лајкувајки си ги меѓусебно објавените слики и си коментираа а јас од дома гледав на ФБ и се крстев. МИЗЕРИЈА!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom