Дали возачите на БМВ се најлошите возачи ?

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Па самиот кажуваш дека си дрифтал си возел 200+,и сакаш да ме убедиш дека секој сам си дефинира која брзина и на кое место.Па ти прв самиот се негираш.Прво кажуваш дека си дрифтал,па не знам си возел 200+ а сега ме убедуваш дека секој сам си дефинира....хехехехеххеех

Ти бе немаш три чисти у тоа лејката да ти кажам.......

Влезен си во некој гаден филм или си на некоја тешка травка од тоа вашиот крај,и не ме убедувај во нешто што не држи вода...

Мислиш дека си маж што си "дрифтал"или си возел 200+,а???? Не бе ку*ле,има уште фурни леб да јадеш да докажеш дека си маж.....Само си ја покажуваш глупоста своја и ништо повеке....

Такви како тебе слични зацрнуваат фамилии,влезени во гаден филм од стилот на Брзи и бесни или можеби е Need for Speed во реален живот,а??

Порасни веке еднаш и..:tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp: ама во некој носачки столб најубаво,можеби ке ти проработи пивтиестата маса:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:.......Сервус батка

Па да, секој сам си дефинира колко и како и дека ќе возе. Има по Европа автопати, има кај нас големи слободни паркинзи, има писти, и други места дека шо може човек да си го дига адреналино. Ама финтата е шо у мозоко си толко ограничен, и си претпоставуваш дека некој не мрда од Скопје, и у Скопје може да се курче само. ;)

Сакал сам да возам 200+, возил сам. Сакал сам да дрифтам, дрифтал сам.
Не сам го правил за некој друг, или да се покажам на некој, туку чисто за мене. За ќеф, за адреналин, за возбуда, за замирисани гуми, за недоизгорен бензин, за рикајне од шестак под хаубата, за бензинови пареи, буквално за ќеф.

Јас не сам у филм, јас дури веќе и немам БМВ. Имам форд дизел со поминани 700к километра. У мојо скромен шоферски стаж не сам изгребал ни браник на паркинк/гаража, а не па нешто поголемо. :)

пс. Фала за убавите желби. :)

Тоа што си сељак е општо познато,а самиот пост го потрврдува доказот.Не те тера самата кола да правиш луди нешта,туку пивтиестата маса запакувана мегу раменици прави луди нешта

Ако си на минимум со пивтиеста маса нормално е дека ке правиш луди нешта,не размислувајки за последиците кои ке произлезат од тие луди нешта....

Пак ке повторам жално е за прерано згаснатите млади животи,но и време да се застане малку и да се размислува трезвено.Во моемнтот не е важно дали се работи за БМВ или Мерцедес,туку дали можело да се спречи на време.

Машкоста не се докажува со 2промила аклохол во себе и позади волан или возење 200+ на булевар.Само се докажува човечката глупост и несовесното размислување дека може се да се случи во тој момент....

Ке влезат во БМВ или било кој јак автомобил и мислат господ за мади*а го фатиле..
--- надополнето: 12 октомври 2013 во 22:42 ---

Ајдеееееее.лечиш адреналин со 200+ на автопат....Е браво еве уште еден пациент.....
Најголемата брзина со BMWто то ми е 240Km/h бидејќи на толку исклучи електрониката.
Со мотор Honda CBR 1000 cc нa времето имам кренато 320km/h.Тогаш немаше патарини па во Куманово од Скопје стигнав за 5 минути.
За да имаш мадиња нормално и мозок за овие брзини треба да си возел МНОГУ километри и МНОГУ коли со различна кубикажа,коњажа и погон.
Секогаш кога сум возел со овие брзини сум размислувал за послледиците,а сум бил одморен,концентриран,трезен и САМ.
Никогаш не сум возел под дејство на алкохол и опојни дроги и не ме палело подбуцнувањето за уште поголема брзина,во тој случај за инат сум возел НОРМАЛНО.

А ќе заборавев на една народна поговорка:
"НЕ Е ДО КОЛАТА,ДО ШОФЕРОТ ЌЕ ДА Е" или
"НЕ Е ДО ШОФЕРОТ ДО КОЛАТА ЌЕ ДА Е"

А за случајот со трагичната сообраќајка и останатите патрници би ги обвинил,бидејќи сигурно никој не реагирал.
Ако некој реагирал тоа би завршило со тепачка или помалку патници.
И да биле пијани,сите не биле исто пијани,бидејќи секој организам различно поднесува алкохаол.
Општо земено и таму кај што биле има вина,ако биле пијани,а не ги спречиле.
Да не пишуваме рекла казала,да ги почекаме резултатите од вештачењето и обдукцијата па тогаш ќе коментираме.

По твое излегува дека тие што возат лада,југо,101......не се класична сељачана.тие се фраерите НЕЛИ!
А бе ти ако сакаш и трактор вози ако не возиш по пропис и курчиш све околу тебе си класична сељачина.

А бе ти ако сакаш и трактор вози ако не возиш по пропис и курчиш све околу тебе си класична сељачина.
Кремче а да знаеш кое е чуството со трактор да дрифташ или вртиш кругови се едно закочено тркало.
Ама немаш трактор не си осетил

Кремче а да знаеш кое е чуството со трактор да дрифташ или вртиш кругови се едно закочено тркало.
Ама немаш трактор не си осетил
Не знам зошто се караш, ја само ја критикувам сељачаната што вози вака за која што ич не ми е жал кога ќе умре, сега ти ако се пронајде во ова...

Дали ако купам BMW X5 3.0d пошто сметам дека е класа и фамилијарна кола, автоматски сум "сеЉак"- барам мислење од искусни членови,возачи,whatever ?

Реално, никој не возе по прописи. Оти возејнето по прописи ного често е доста опасно. ;)
--- надополнето: 13 октомври 2013 во 09:42 ---
Дали ако купам BMW X5 3.0d пошто сметам дека е класа и фамилијарна кола, автоматски сум "сеЉак"- барам мислење од искусни членови,возачи,whatever ?
Сељак си.

Плус со Х5ица ни се прават дрифтове, ни па е некој претерано брз џип. :)

Најголемата брзина со BMWто то ми е 240Km/h бидејќи на толку исклучи електрониката.
Со мотор Honda CBR 1000 cc нa времето имам кренато 320km/h.Тогаш немаше патарини па во Куманово од Скопје стигнав за 5 минути.
За да имаш мадиња нормално и мозок за овие брзини треба да си возел МНОГУ километри и МНОГУ коли со различна кубикажа,коњажа и погон.
Секогаш кога сум возел со овие брзини сум размислувал за послледиците,а сум бил одморен,концентриран,трезен и САМ.
Никогаш не сум возел под дејство на алкохол и опојни дроги и не ме палело подбуцнувањето за уште поголема брзина,во тој случај за инат сум возел НОРМАЛНО.

А ќе заборавев на една народна поговорка:
"НЕ Е ДО КОЛАТА,ДО ШОФЕРОТ ЌЕ ДА Е" или
"НЕ Е ДО ШОФЕРОТ ДО КОЛАТА ЌЕ ДА Е"

А за случајот со трагичната сообраќајка и останатите патрници би ги обвинил,бидејќи сигурно никој не реагирал.
Ако некој реагирал тоа би завршило со тепачка или помалку патници.
И да биле пијани,сите не биле исто пијани,бидејќи секој организам различно поднесува алкохаол.
Општо земено и таму кај што биле има вина,ако биле пијани,а не ги спречиле.
Да не пишуваме рекла казала,да ги почекаме резултатите од вештачењето и обдукцијата па тогаш ќе коментираме.
:pos::pos:Ти си врв. Да возиш 240/320км/h најмалце шо треба да си треба да си шофер. Па на таа брзина ти уопште немаш контрола над возилото така да тоа што си го напраил ти е pure luck.

:pos::pos:Ти си врв. Да возиш 240/320км/h најмалце шо треба да си треба да си шофер. Па на таа брзина ти уопште немаш контрола над возилото така да тоа што си го напраил ти е pure luck.
Затоа на тие брзини се возам сам да не ме деконцентрира никој и секогаш следам 6-7 возила пред и позади мене,а за таква способност треба ИСКУСТВО И КОНЦЕНТРАЦИА
Со семејството кога се возам возам 120-180 km/h на автопат исто така практикувам тишина и без музика да бидам концентриран и следам 4-5 возила пред и позади мене.
Ако се разговара додека возам не посветувам внимание.
Ако сум пивнал малце,сопругата е тука,а ако претерам ја оставам колата и си одам со такси па следниот ден одам по колата.
На 240/320км/h нема испрекината линија,автопатот е МНОГУ тесен и се троши многу гориво

ако ти имаш кренато 320 јас во Параскева ќе се прекрстам.
со семејството се возел 180 и внимавал демек ало стави прст на глава, Македонија е ова, коњ ќе ти излета на патот ќе се сликаш после.

ако ти имаш кренато 320 јас во Параскева ќе се прекрстам.
со семејството се возел 180 и внимавал демек ало стави прст на глава, Македонија е ова, коњ ќе ти излета на патот ќе се сликаш после.
Имам возено 320 km/h со Honda CBR 1000 '99, а со Jamaha FZR 600 260 km/h.И сега би возел толку ама немам мотор.
А да ти доловам ефект ќе ти кажам дека место сијалиците на авто пат мислев дека ставиле неонки.
А за прекрстување слободно можеш да се прекрстиш

Odamna sum go nadminal BMW efektot ili bilo koj od jakive koli a sum gi imal prilicno dosta,toa me drzese od 18-ta do nekoja si 27-ma godina,,imam 330D XD 2004 godina i Lupo SD,pa mozam da kazam deka 90% od moite raboti gi izvrsuvam so Lupoto.
A tie sto mrcat deka BMW vozacite se pretezno seljaci neka odat i neka se frlat pod nivnite krshevi sto gi vozat neregistrirani,vo losi sostojbi,bez retrovizori i sto sve uste ne eb**te toa kompleksna nacija...vi nema spas luge dzba vi e se.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom