Дали светот може да ја победи Америка?

• Креатор на темата Креатор на темата iksimkd
  • Време на започнување Време на започнување
Нема да има победници, до вакво нешто би дошло ...

Затоа и никогаш нема да има војна се додека има разумни лидери...

А исто така го имаат и овој тип :P

1. САД и Канада треба да направат сојуз(за доброто на двете држави) ...
2. Стоп на уништувањето на демографската слика на САД, стоп на постојаното пумпање на САД со имигранти од Мексико(и останатите Латино-Американски држави), како и стоп на пумпањето на САД со имигранти од Африка и Азија ...
3. Домаќинско работење(стегање на кајшот) како и удирање на клоца на одредени личности во врвот на Американската политика како и во врвот на Американската економија/бизнис ...
4. Враќање на Америка на Американците(WASP) ...

Sto se ovie,pricini za ako gi sprovede SAD ke dozivee uste napredok ili pak trgnavte da ja branite SAD?
Da rabotat domakinski ke treba da se vozdrzuvaat od vojna i da ne si izvrsuvaat samoubistveni napadi nad sopstvetana drzava.Za emigrantite se slozuvam,a za vrakanjeto na amerika na amerikancite sto treba da znaci?Da se izbrkaat drugite narodi koi ne se amerinanski,a imaat golemi funkcii,da ne treba da izvrsat denacionalizacija.A vsusnost koi narod e amerikanskiot ,da ne se grupa na narodi slucajno,najslucajno-kombinacija od britanci,francuzi,holangani,portugalci i dr.
Jas voopsto ne ja sakam SAD,ama daleku od toa deka ja mrazam,posle toa sto i go napravija na Srbija 99,nema da ja branam,naprotiv ke ja napagam vo sekoj segment,nekoe pole i se sto smetaat oni deka e bitno-na primer vojnata i mirot.Mnogu luge umrele poradi nivnite celi,nivnite race se obleani so nevina krv,zosto go napadnaa Avganistan,Irak,sega sakaat Sirija,a prethodno ja spomnav Srbija,a vo meguvreme za vlakno vojna so Rusija izbegnaa.Dali problemot e do nivnata psiha ili do psihata na drugite narodi koi den-denes gi brojat zrtvite i stetite koi gi izvrsija nivnite avioni,toa ne e moe da opravam,a i mojot stav okolu toa prasanje e poveke od jasen.

Sto se ovie,pricini za ako gi sprovede SAD ke dozivee uste napredok ili pak trgnavte da ja branite SAD?
Da rabotat domakinski ke treba da se vozdrzuvaat od vojna i da ne si izvrsuvaat samoubistveni napadi nad sopstvetana drzava.Za emigrantite se slozuvam,a za vrakanjeto na amerika na amerikancite sto treba da znaci?Da se izbrkaat drugite narodi koi ne se amerinanski,a imaat golemi funkcii,da ne treba da izvrsat denacionalizacija.A vsusnost koi narod e amerikanskiot ,da ne se grupa na narodi slucajno,najslucajno-kombinacija od britanci,francuzi,holangani,portugalci i dr.
Jas voopsto ne ja sakam SAD,ama daleku od toa deka ja mrazam,posle toa sto i go napravija na Srbija 99,nema da ja branam,naprotiv ke ja napagam vo sekoj segment,nekoe pole i se sto smetaat oni deka e bitno-na primer vojnata i mirot.Mnogu luge umrele poradi nivnite celi,nivnite race se obleani so nevina krv,zosto go napadnaa Avganistan,Irak,sega sakaat Sirija,a prethodno ja spomnav Srbija,a vo meguvreme za vlakno vojna so Rusija izbegnaa.Dali problemot e do nivnata psiha ili do psihata na drugite narodi koi den-denes gi brojat zrtvite i stetite koi gi izvrsija nivnite avioni,toa ne e moe da opravam,a i mojot stav okolu toa prasanje e poveke od jasen.

WASP (White Anglo Saxon Protestants) :)
Порано САД навистина биле супер-сила се додека населението на САД било во мнозински дел WASP и се додека со САД владееле лица припадници од WASP но денeска со САД владеат секакви полтрони и глупаци и затоа САД постепено се тркалаат надоле, а за војните, не го обвинувај Американскиот народ за нив туку корпорациите, ќар и интерес од војните имаат само они, а не народот на САД !
САД и народот на САД(преку 90% од нив) немаат никакво фајде од тоа што Американската армија војува на ХХ боишта ширум светот(претежно на блиски и среден исток) туку интерес и ќар од тоа имаат само некои моќни корпорации, истите тие корпорации владеат со САД, а не Американскиот народ !
Непријатели на Америка не се Исламистите/Исламот/Ал Каеда(додуше лично и не верувам дека воопшто постои ваква организација) туку непријателите на САД седат високо во државниот врв(политиката) на оваа земја, како и во врвот на економијата/бизнис-секторот !
Неможе бре лидер/претседател на САД да биде Нигериец или Кениец што ти го знам што е точно, САД ја створија ја создадоа западно Европските доселеници од Англо-Саксонска и Протестантска проминиенција ... таква и треба да си остане и таков и лидер треба да ја води, во спротивност пишете и еден голем Х(икс) на Америка/САД !
позз

Ако станува збор за целиот свет, тогаш може да ја победи............. туку ние што се грижиме за Америка, кога нашите соседи тргнале нас да не победат.

.....човек може да се бори со мечка или друг ѕвер и да победи....но може и некоја банална супстанца да му предизвика алергија....да го збуни неговиот имунолошки систем...и човекот да скине конци

......јазот меѓу елитата и остатокот во САД е се поголем и поголем....но просечниот американец се држи во информациска заблуда и САД се претставува како најдобро место за живеење.....

....но во последно време се поголем број американци стануваат свесни за реалната состојба во светот.....

....додека сад се фокусираат на војните низ светот забораваат на Харлем, Бронкс, Чајнатаун и иљадниците Порториканци, Мексиканци, Кубанци, Кинези кои не се водат во ниедна статистика....кои живеат во мизерни услови....и кои во потрага по Холивудскиот Амерички Сон го искусиле Америчкиот КОШМАР

Просечниот американец е ГОВЕДО кое што се движи во стадо насочувано од ГОВЕДАР.....но како и во сите стада, понекогаш, доволно е само едно животно да биде каснато од инсект или да направи непромислено движење и да настане СТАМПЕДО, а стампедото руши се пред себе....дури и ГОВЕДАРОТ

Unisti im go McDonalds i veke se pola porazeni.

Америка је пукла.
Само не знам кој тоа ќе има м..а да им го соопшти зошто секогаш гласникот прв наебува.;)

Доколку се случи такво нешто САД да се нападне тогаш светот дефинитивно ќе биде хаос,односно пепел ќе биде исто како што е и овдека на видео клипчето..

Имате две различни сценарија, во првото сценарио замислете се вие како водач на една од државите во светот, и дека треба да извршите инвазија на САД, како и на кој начин би ги извршиле инвазиите? Што би направиле и зошто? Објаснувајте како сакате, со текст, со слики, со видеа итн.

Let`s play the game. :)

Бидејќи постои само една земја која воено може да и парира на Америка, ќе се замислам како водач на таа земја. Русија.

Имено, порано, за време на СССР, да се замисли и опише вакво сценарио не беше воопшто тешко. Само го бираш СССР, ги распоредуваш војските и почнуваш со нападот. Сега е позаебано. :P

Единственото можно сценарио во кое САД би биле победени е следново:
Full-scale нуклеарен напад врз сите можни мети во САД, вклучувајќи ги и градовите. (таа опција ја има само Русија и никој друг).
Пред да го извршам нападот, ги разместувам сите подморници и сета воена поморска сила со цел да ги пронајдам и уништам американските подморници - носачи на нуклеарно оружје. Во ист момент, наредувам удар врз подморниците, врз носачите на САД (сите можат да бидат нападнати скоро истовремено, бидејќи Русија постојано знае каде се) и лансирање на сите нуклеарни боеви глави врз САД и врз базите на САД насекаде во светот.
После еден ваков напад, главното нешто е концентрирање на одбраната, во исчекување на одмазднички нуклеарен напад, да се спречат што е можно повеќе нуклеарни бомби да удрат врз Русија (бидејќи Америка е веќе десеткувана).

Ова би било едно од ретките, ако не и единствено сценарио за воен триумф над САД.

Е како тоа Канада ќе ги победела САД ... помоќни од Канада и воено и технолошки, индустриски, политички, економски и во секое друго поле !
САД се хегемон на планетава во секое поле, воено, технолошко, индустриско, економско, политичко и.т.н. и покрај тоа што и други сили се издигнуваат, но силите кои се издигнуваат како на пр. Русија, Кина, Индија, Бразил и.т.н. и.т.н. сеуште се светлосни години зад САД во секое можно поле, плус културно-цивилизациски САД се светлосни години пред овие !
!

Nadmokni se samo voeno i nishto poveke...zatoa na svetot osven vojna nishto drugo ne mozhat da ponudat.

A kulturno-Civilizaciski??? USA so kultura i civilizacija nema nishto zaednichko.

Ќе ги извадам безбедносните налепници од сите производи, let them stupid fuckers distroy themselfs.

Тhat... could, totally backfire. Со болд и црвен фонт имаа no-no напишано врз дугмето за нуклеарно оружје.
Ќе не срамнат од небрежност. :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom