Македонска кошаркарска лига сезона 2013/14

Кој ќе биде шампион ?

• Вкупно гласачи
    52
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Mislam deka vo prviot del od sezonata Liria se najaki, samo sto na gosti siguren sum sekogas ke igrat i protiv sudite osobeno so Kozuv,Kumanovo i Rabotnicki, a i doma sega za sega ne igrat na svoja sala taka sto i koga igrat doma ne se custvuvat bas kako domacini, ako sudat sudite fer Liria bez problem ke gi dobie site utakmici vo prviot del od sezonata, najmalku se dve klasi podobri od site drugi ekipi

Абе Коњаникот секоја година ги испаѓаш Пелистер и никако да испаднат :D :pos:
Само едно ќе ти кажам пак ќе ве ебиме и оваа сезона :pos:
-До кога ќе го пушиш Вардарееее ? :D

Ништо не ве спасва, каков КК Вардар, каков Апаве, каква фузија :D Ако сакате и со Мајами Хит напрајте фузија џабе ви е пак ќе ве толчиме ! :D

Колку за информација само во Пелистер, остана истата екипа од лани, никој нема заминато, ниту па има дојдено :)
Значи тука се и србите Никола Вукасовиќ (мораше да остани, ни ги отепа од ебање чупињата цело лето :D ), Сањин Балаш и Александар Калањ, плус префрлени се четворица младинци во екипата: Милко Миладиновски (а не Дрангаловски како шо си напишал :) ) , Влатко Николовски, Никола Радевски и Мартин Ристевски.

Повеќе од очекувано е дека Пелистер, Вардар, Карпош Соколи и Струмица ќе се борат за опстанок, другите екипи се 2 чекори понапред :D
Според имињата на составите Пелистер е подобар од Вардар, па и од Карпош Соколи. Значи според мене Пелистер и Струмица ќе опстанат, Вардар и Соколи АУТ ! :D
Струмица со Узунов, Грнчаров и Хасанов сигурно ќе опстанат. Карпош Соколи се слаби, само овај Ангел Тасевски е многу гнасен играч, го памтам од порано знај да залепи неколку тројки.

За титулата се знај МЗТ :D го зема и купот повторно двојна титула :)

Друже каков Узунов бре, детиште, со него ќе опстанеле Струмица... А за Ангел Тасевски, он е све само шутер не. Тој вол у гз не може да убоде, најлошиот плеј што некогаш играл во лигава без дилеми, а од аспект на шутот да не зборам, со Богоев се тука негде.

Karpos Sokoli 65-96 Liria, ne deka ova bese nekoja teska utakmica no uste ednas se pokaza deka Liria e najkvalitetna vo ova liga mislam bez MZT. Mnogu lesno ubedlivo bez mnogu trud pobedia a Tyrone Nared pak imase svoe Show 20 poeni 3-4 atraktivni zabivanja pokaza deka e najdobar igrac vopsto sto igral vo nasta prva liga, zalosno e za nego da igra vo vakva liga mislam deka za brzo vreme ke bega za nakaj Spanija Turcija Grcija, i za MZT e premnogu dobar

Daleko ke stigne lirija so roster od 8 igra4i :D koga ke dojde play off ke gi stigne i zamor...

Daleko ke stigne lirija so roster od 8 igra4i :D koga ke dojde play off ke gi stigne i zamor...

So 8 igraci ili ne se najdobri, sega na gosti kolku sudite ke sudat fer golemo prasanje, imat najdobra ekipa, i so roster od 8 igraci gi dupat site,za kakov zamor zboris? samo koga ke dojde do pay off sudite se ke napravat Liria da padne toa sluci minatata sezona se sluci pred toa sekoj tret napad greska na igracite na Liria ili cekori ili faul vo napad, epa jebi ga i Miami taka ke izgubi

Денес се виде судиите за кого судат... По секоја цена мораше Лирија да победи во Струмица... По секоја цена... КФМ МАФИЈА срамота... Технички за Струмица, недосудени фаули при постигнување поени за Струмица, недосудени чекори срамота... Срамота и за новинарите од Екипа... Една реченица немаат напишано за инцидентот предизвикан од Бојан Трајковски кој го удри со глава на Зоки Стојанов и на се судијата досуди обострана неспортска... СМЕШНО... На крај инциденти тепачка меѓу двете клупи, летаа и шишиња и разни предмети од трибините за се да заврши со уште една смешна одлука... Се играше 3 играчи за Струмица наспрема 4 на Лирија... И Диме си го покажа сељачкото во него заедно со Симич... Си постигнуваа поени... Со еден збор срам за КФМ посебно за судиите на денешниот натпревар...

Daj be ne seri, taka bilo kurot moj, kojzna kolku ste provocirale i nemoj mene da me lazes za kogo sudele sudijata sledam kosarka KFM e najgolem neprijatel na Liria sekogas sudat protiv ova ekipa i pravat se da ja unistat. Liria e prejak za vas

Daj be ne seri, taka bilo kurot moj, kojzna kolku ste provocirale i nemoj mene da me lazes za kogo sudele sudijata sledam kosarka KFM e najgolem neprijatel na Liria sekogas sudat protiv ova ekipa i pravat se da ja unistat. Liria e prejak za vas

Прашај бе пиле кога ке дојдат тие твоите прашај ги... Имаш телефони јави се на некој ке ти каже сигурно... Тоа што се случуваше денес да не беше жално ке беше смешно... И те молам објасни како тоа при голема тепачка меѓу играчите остануваат 4 за Лирија и 3 за Струмица, а има минимум 3-4 деца во Струмица по 15-16 години кои цело време седеа на клупа... Немој човече не се бламирај... Незнам што ви прават судиите на другите гостувања но овде судеа и тоа како за вас... Нема што да објаснувам вечер ке има снимка на ТВ ВИС најди на интернет изгледи ја па ке ми кажеш тогаш доколку си реален како суделе судиите...

Батка не знам за ова утакмица ама зборувам општо еве лани како може една екипа на првиот дел од сезоната да биде прва заедно со Кожув потоа во Супер Лигата да заборави да игра и да победи само на една утакмица јас ги следам скоро сите утакмици дома кога игра Лирија и гости ако дават на стреам, тебе кога дома толку судите се против тебе што очекуваш на гости, буквално секој трет напад или чекори или фаул во напад па така у п.м нема екипа што може да победи со такво судење, КФМ е против Лирија тоа го знае секој и еден навивач на Работнички еднашка ми кажа како трпите толку неправда па Лирија со вакво судење кој знај каква екипа да има нема да биде финалист или шампион

Батка не знам за ова утакмица ама зборувам општо еве лани како може една екипа на првиот дел од сезоната да биде прва заедно со Кожув потоа во Супер Лигата да заборави да игра и да победи само на една утакмица јас ги следам скоро сите утакмици дома кога игра Лирија и гости ако дават на стреам, тебе кога дома толку судите се против тебе што очекуваш на гости, буквално секој трет напад или чекори или фаул во напад па така у п.м нема екипа што може да победи со такво судење, КФМ е против Лирија тоа го знае секој и еден навивач на Работнички еднашка ми кажа како трпите толку неправда па Лирија со вакво судење кој знај каква екипа да има нема да биде финалист или шампион

:facepalm:
Па вие досега требаше у илјади евра да си ги броите парите у казни и разни суспензии заради навреди на национална основа и слично.
Вие најмалку право имате да се жалите за што било.

:facepalm:
Па вие досега требаше у илјади евра да си ги броите парите у казни и разни суспензии заради навреди на национална основа и слично.
Вие најмалку право имате да се жалите за што било.
Ајде бе сега почнавте со овие глупости што МКД ги пишува или некој друг националистички медиум дај ми видео нешто каде има националистички навреди или слично дај доказ, па ако сакаш така да играме колку казна треба да платат тие од МЗТ или Куманово или Фени да не зборам на тие од Работнички кога и знамето го скина, дај не глуми паметен,медимите ти го перат мозокот, извини вака не сум против никого ценам луѓе ама многумина од вас лесно се манипулирате, ти стварно мислиш навивачите на Лирија така да направат и ке поминат без казна па КФМ едвај чека некоја мала глупост од нивна страна

Ти пишав пријателе незнам за другите ти зборувам за ова денес што се случи... Погледни снимка вечер па потоа напиши овде за судењето на овој натпревар... Тоа беше срамота... И да прочити коментари од долу на екипа.мк ке видиш не сум единствен кој го кажува тоа... И да кажи ми која е логиката по голема тепачка да останат тројца од Струмица и ЧЕТВОРИЦА од Лирија...

Ајде бе сега почнавте со овие глупости што МКД ги пишува или некој друг националистички медиум дај ми видео нешто каде има националистички навреди или слично дај доказ, па ако сакаш така да играме колку казна треба да платат тие од МЗТ или Куманово или Фени да не зборам на тие од Работнички кога и знамето го скина, дај не глуми паметен,медимите ти го перат мозокот, извини вака не сум против никого ценам луѓе ама многумина од вас лесно се манипулирате, ти стварно мислиш навивачите на Лирија така да направат и ке поминат без казна па КФМ едвај чека некоја мала глупост од нивна страна

:pos:
Ај не ме цитирај повеке жити се, жива смешка си.

Ти не сери бе мали, на такви ко вас треба бесење! Со се сите "македонци" кој ги имате во тимот, на сила моравте да тепате! Се да им ебам и на КФМ, потоа мака ни е што победивме само 1 утакмица на ЕП.. еве затоа, се да им ебам предавници!!

Стапот има два краја.

Поклон топки добиваше и Струмица против Соколи во неделата па никој од тука не ги прокоментира тие одлуки.
Не плачете. Тимот треба да се соземе и да игра до крај. Како е да е, Лирија е поквалитетна од Струмица.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom