Што слушаме во моментот? (Читај правила)

• Креатор на темата Креатор на темата Erich Zann
  • Време на започнување Време на започнување
@DeviAngel
@Иван CFC
@Antigona

Прво да ви посакам добродојде на темата. Вашите мислења ви ги уредив но за следниот пат би ви бил благодарен да ги почитувате следниве правила:

Користете само текст линкови, не медиа, поради поголема прегледност и подобра брзина во отворањето на страната.
Медиа линковите ќе бидат отстранети. Дозволена е дискусија околу песните на членовите.

Освен постирање на линк, мора да се напише и збор два околу песната.Како можности ги предлагам следниве:
1.Оценете ја песната(ова ви е најлесна можност, доколку не сакате да пишувате реченици)
2.Како ја доживувате истата или какви спомени ви буди
3.Како ви се допаѓа доколку прв пат ја слушате
4.Збор-два околу албумот во кој песната припаѓа
Дозволени се и други муабети, но да битното е да не биде постот само текст-линк.

Seal. Поготово Love's Divine. Случајно ја изгледав една епизода на CSI Miami каде што беше песнава на крајот и си ја пуштив после тоа на YT. Баш во таков период се наоѓам, кога мислам дека вистински го сфаќам насловот на песната :)

Guitar del Mar - (Balearic Cafe Chillout Island Lounge)

01. Lounge Pilots - Any Lounge Color Guitar Bar Classics Lounge Mix.
02. Lounge Lotion - Dawn of Light Guitar del Mar Cafe Mix
03. Sweet Velvet - My Mind (feat. Rainfairy) Butterfly del Mar Cafe Chillout Mix
04. Balearic Lounge Boyz - Leaving Home (feat. GuitaRagi) Elegant Gypsy Mix
05. Rainman - Paradise Beach Top 55 Lounge del Mar Deluxe Mix.
06. Moon de Lounge - Joy of the Elements Guitar Chill Mix.
07. The Source - Free Overture.
08. Lullaby Lounge - Chill de la Mer Blank Guitar Cafe Relax Mix.
09. Lounge of Spirits - Seashore.
10. SVP - Flowless Dreams Soulchiller du Lounge Mix.
11. Atrium - Dreamy Figure Ibiza del Mar Chill Mix.
12. French Fireflies - The Day I Have to Die (feat. Mirijam) Ambient Del Mar Cafe Mix.
13. Melounge - Maledives Beach Islands of Chill del Mar Cafe Mix.
14. Moongarden - Arctic Breeze Tom Schiller Morning Sun Guitar Mix.
15. Vanilla Twilight - About the Ibiza Sunset Cafe Chilllout del Mar Mix.
16. Dream Machine - Paradise Islands of Chill Kandi Lounge Mix.
17. City Owl Loungers - Future Sound of London Bedroom Fireflies Lounge Cafe Mix
18. Senior Retro - Sunhine In Brazil Lounge Beach del Mar Cafe Mix.
19. Moon de Lounge - Apogee Summer Guitar del Mar Cafe Mix.
20. Sven Andersson - Melodia Amore (feat. Moon de Lounge) Buddha Lounge Bar Chillout Mix.
21. DJ Lounge del Mar - Singapore Sling Buddha Beach del Mar Cafe Mix.
22. Meduna Project - Turn of Tide Enyanigma Mix.
23. Melounge - Gimme Love Again Sunset Beach Lounge Love Mix
24. Kashira - Nunca Dejes De (feat. Debora Vilchez) Instrumental Chillout Classics Mix.
25. Fell - Ring.
26. Soleil Lounge Orchestra - Hijo de la Luna.
27. Moodchill - Prepare for the Celebration Luxury Chillout Lounge Mix.
28. Rainman - Time Jean Michel Schiller Instrumental Mix.
29. Wonderphazz - Love Message In a Bottle L'amour Lounge Mix.
30. Blue Boozoo - Springflowers Buddha Nature Bar Mix. Images

2 ипол часа уживање. Работиш со секакви луѓе било нервозни, забегани, по некој тек тук насмеан - расположен, но воглавно повеќто се со депресивни лица кои својата негативна енергија се обидуваат да ти ја префрлат. Во таква работна атмосфера погодно е да се слуша ваква музика...затоа се решив за плејлистава која барем на некој начин ќе ми ја одмори главата.[DOUBLEPOST=1393962271][/DOUBLEPOST]
Бидејќи откако си на темава оставаш само линк и воопшто не се ни замараш дали има некои правила или не. Неколку мислења твои наназад низ темава ти имам уредено и повеќе не ти уредувам мислења, затоа во иднина биди коректна и постирај според правилата. Бидејќи ви спротивно ќе бидам приморан да ги бришам мислењата.

Марга Сотировска или попозната како Марга Сол е амбиентална музичарка која си има сопствено студио Ливинг Рум, во нејзините песни станува збор за сензуален чилаут и лаунџ, полнi со емоции и душа, амбиентални елементи, егзотични и духовни вокали, незаборавни мелодии со звук преполн со страсти... еве дел од нив: кои јас веќе ги наредив во мојата плејлиста...
My Dream
Feel the sun
Since Yesterday
Poison & Passion
No One Who Loves Me
Leave Me Alone
Underwater
Serenade
Come and love me

Luna-Intima

И така иди некогаш. Слободан Тишма е еден од оние ретко силни ликови на тукашната сцена, позната како балканска.

A Момир Ољача има направено некои од овие под нов аранжман и под нов наслов:
На пример ова (малку посирово парче), го направил вака (по...лабаво или мекначко, зависи од расположение), што, пак, некој друг го стокмил на овој начин.

Едит: Сепак...друга Luna, друго време...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom