Што слушаме во моментот? (Читај правила)

• Креатор на темата Креатор на темата Erich Zann
  • Време на започнување Време на започнување
The Sistres of Mercy - Floodland, Gothic Masterpiece. Издаден 1987, осум песни, плус две бонус песни се наоѓаат на албумот.

1. "Dominion/Mother Russia"
2. "Flood I"
3. "Lucretia My Reflection"
4. "1959"
5. "This Corrosion"
6. "Flood II"
7. "Driven Like the Snow"
8. "Neverland (a fragment)"
9. "Torch" (Bonus)
10. "Colours" (Bonus)

The_Sisters_of_Mercy_-_Floodland_cover.jpg

Најновиот албум на Brigand, бенд од Србија. Живеам со фронтменот Велибор Николиќ кој го имаше објавено албумот на фб пред 5 минути за симнување. Албум кој го чекав така подолг период.
Моментално оди првата песна со наслов Волео сам те која не ме изненади, туку само ми потврди дека чекањето вредело. :)

Plavi orkestar - Odlazim

Моментално оваа, додека завршам ќе почне друга ама нема врска.
Песниве од нив ме потсеќаат на една касета што татко ми ја пушташе нонстоп во кола, претежно кога одевме кај роднини што живеат во другиот дел од државава. Имаше едни многу фраерски црни наочари за сонце, ќе си ги ставеше, пушташе касета и тргнувавме. :)
Мислам дека ју песниве се први што сум ги слушала, и тоа доста често, зошто Каја и Суада ги знаев напамет после неколку години кога ги слушнав, а не ни знаев кои се песните уствари. :D
Како и да е, ги сакам ју групиве. :)

Tom Jones - Hard To Handle - RARE 1969

The Rascals & Tom Jones - In the Midnight Hour (Live 1970)

Tom Jones - I Gotta Find My Baby

Ireal ај ѕирни ги неколкуте правила, не се тешки :)

Moonspell-Memorial
Се потсеќам на едни времиња кога се чувствував бестрашно додека го слушав албумов. :)

Обично кога одам сам навечер се плашам од темнината. Ама со слушалки на уши и овој албум пуштен на мп3 плеерот, темнината се плашеше од мене. :P

The Grid - Diablo

Леле си ја најдов омилената од средно, класниот го прашував за превод од француски за делот "tout feu tout flamme" на што ми одговори дека значело - "сето оган, сето пламен" :)

Encore- Le Disc Jockey

Една од најубавите all time транс траки што сум ги слушнал. И после неколку месеци не ми е здосадена и не ми е излезена од глава. Рускиот ди џеј Бобина и вокалот на Бетси Ларкин

Bobina feat Betsie Larkin-You belong to me

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom