Видео проектори и Home Cinema

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Неодамна отворив нова тема за видеопроектори и за технологии за мурално проектирање на ѕид. Се што ви треба е еден добар компјутер, еден бел ѕид и еден добар видео проектор :

bibliotheque%20016.jpg

Од пред некој месец, со мојот провајдер имам VLC Television System т.е. добивам телевизиски сигнал во компјутерот и идентификацијата се врши со помош на фиксна ИП адреса т.е. можам да ги гледам сите (400) програми само преку мојата ИП адреса :

vlc-player.jpg

Резултат : го фрлив она грдо створење коешто се вика телевизор (макар што одамна не го гледав ама бидејќи имам навистина добри канали почнав да уживам во некои програми)... Филмовите и интернетот станаа далеку поинтересни со помош на проекторот и еве ги првите слики од него како и можност да се види како изгледа проекција на Кајгана на ѕидот од мојата библиотека :

bibliotheque%20011.jpg

Еве ја и Кајгана на ѕид проекција :

bibliotheque%20019.jpg

(не се мачете да видите што читам -се работи за Нана од Емил Зола :) )

Еве уште неколку клишеа :

- софата над којашто се проектира (без сликата) :

bibliotheque%20020.jpg

- снимено од еден друг агол :

bibliotheque%20021.jpg

- снимено без блиц со неонка (ако сакате светлина + проекција - ставете неонки) :

bibliotheque%20022.jpg

- Кајгана од истата перспектива :

bibliotheque%20023.jpg

И за крај, мала снимка од технологијата :

[media]http://jovan.kostov.free.fr/home-cinema/bibliotheque.mpg[/media]

Па бујрум на Home Cinema кој сака : едвај чекам кајганџии на гости :jaj: :zlo:

Macedalien напиша:
Неодамна отворив нова тема за видеопроектори и за технологии за мурално проектирање на ѕид. Се што ви треба е еден добар компјутер, еден бел ѕид и еден добар видео проектор :
И околу 100 евра. :)

Macedalien напиша:
Еве ја и Кајгана на ѕид проекција :

bibliotheque%20019.jpg
Ау, кој лезет би било да си форумишаш „на ѕид“. Замисли, си легнал удобно во кревет, безжичната тастатура во скут и си пишуаш на ѕидот од дневната. :vozbud:

Одлична технологија, нема збор. Само малку е „француска“.
Ретко кој од Македонија би „фрлил“ толку пари за вакво нешто. :wink:

Точно : чини 2000 до 3000 € ама познавам многумина коишто фрлиле :wink:

Закон е ова за гледање филмови, ама пусто скапо е. :(

vaka mene me interesira kolku koshta proektorot kompjuter imam (imam dosta jaka mshina doma), i saraund zvu4nici ke zeam.

ja imam na plan da zeam neshto takvo
samo sakam ako mozish da mi najdish nekoi katalozi na internet (po moznost od makedonija da bide)
i kako sho razbrav na toa moze da se proektiraat sekakvi raboti od kompjter taka?

Everything :wink:

Иди на страната на Епсон преку Google и ќе најдеш се што ти душа сака :star:

Кои се најдобри? Епсон?

Не знам - не сум имал друго нешто освен Епсон ама веќе 6 месеци го имам и закон е.

А тоа што пишува толку и толку саати трае лампата? Мислам имаше на пример 600 саати или 1200 саати. Ова малце не ми е јасно што ќе биде кога ќе поминат часоовите.

Eве нешто многу полесно, само кој е јунак да направи....
Кошта некаде 130 евра за разлика од 1000-2000-3000 евра да се купи проектор

Е па, наздравје

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom