Имам цела листа со штетни хемикалии, кои предизвикуваат канцер. Не се ни изненадив кога ги најдов истите и на амбалажите од бебешките производи.
Дај ја листата ако сакаш
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Имам цела листа со штетни хемикалии, кои предизвикуваат канцер. Не се ни изненадив кога ги најдов истите и на амбалажите од бебешките производи.
исто и една колешка на мајка ми, толкав хипохондрик е да на нерви ти гази, се што јаде денес е само пиперки одгледувани кај нејзе на тераса на зграда и слични глупости. И погодете што, на толку пазена исхрана, холестерол и најдоа, ја пукнаа од спрдња![]()
Дај ја листата ако сакаш
Мрсни се пиперките , помрсни и од чварки дури не холестерол слободно ќе можат и липосукција да и прават ако продолжи само пипер од тераса да јаде.
Али сигурен сум дека не е баш само од пиперките,сигурно голта таа високи концентрации на белковини масти шеќери јаглехидрати тоа и го качува холестеролот![]()
Ам се знае, сапун се праи од масти, заеби масла. Права маст за сапун е од гица, убо ќе ја угоиш да фане на мрсно повеќе, после земаш двоцевка и и пукаш у глаа. Или некој друг може да го стори тоа.
Натриум хидроксид ти е жива сода, каустична сода, кај нас у Македонија ја продаваат по земјоделски аптеки.
Можеби може сапун да направиш со онаа палмина маст, или како ли да се викаше.
За рецепт ќе ја питам баба, јас имам, ама за мојава постапка треба загревање и мешање, она го правеше со врела вода и мешање од сат и нешто, додаваше и невен, па после се процедуваше.