Ако треба и со лупа низ маркетите

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Имам цела листа со штетни хемикалии, кои предизвикуваат канцер. Не се ни изненадив кога ги најдов истите и на амбалажите од бебешките производи.

Дај ја листата ако сакаш

исто и една колешка на мајка ми, толкав хипохондрик е да на нерви ти гази, се што јаде денес е само пиперки одгледувани кај нејзе на тераса на зграда и слични глупости. И погодете што, на толку пазена исхрана, холестерол и најдоа, ја пукнаа од спрдња :icon_lol:

Мрсни се пиперките , помрсни и од чварки дури не холестерол слободно ќе можат и липосукција да и прават ако продолжи само пипер од тераса да јаде.
Али сигурен сум дека не е баш само од пиперките,сигурно голта таа високи концентрации на белковини масти шеќери јаглехидрати тоа и го качува холестеролот :pos:

А што е со сапунот од оние во Рамстор на пунктот што продаваат убави и прекрасни миризливи сапуни и скапи околу од 150-300 денари по 100грама ??? има ли некои со искуство ??

Дај ја листата ако сакаш

Ќе ја пишам деновиве ако ја ископам од купот од хартии. :)

Мрсни се пиперките , помрсни и од чварки дури не холестерол слободно ќе можат и липосукција да и прават ако продолжи само пипер од тераса да јаде.
Али сигурен сум дека не е баш само од пиперките,сигурно голта таа високи концентрации на белковини масти шеќери јаглехидрати тоа и го качува холестеролот :pos:

Не. Јас мислам дека скришум кркала, кога никој не ја гледа. Јас така се лажам дека сум постојано на здрава храна, а газот - расте. :icon_lol:

Порано не заебаваа дека не труела топилница :pos:

Ам се знае, сапун се праи од масти, заеби масла. Права маст за сапун е од гица, убо ќе ја угоиш да фане на мрсно повеќе, после земаш двоцевка и и пукаш у глаа. Или некој друг може да го стори тоа. :icon_lol:

Натриум хидроксид ти е жива сода, каустична сода, кај нас у Македонија ја продаваат по земјоделски аптеки.

Можеби може сапун да направиш со онаа палмина маст, или како ли да се викаше.

За рецепт ќе ја питам баба, јас имам, ама за мојава постапка треба загревање и мешање, она го правеше со врела вода и мешање од сат и нешто, додаваше и невен, па после се процедуваше.

Морам да внесам мали детали.

Гицата не се упукува со пушка, Грегор, туку со варија (голем чекан) се удира во главата. Треба да биде свртена кон исток, додека испушта душа.

Жива сода на времето беше средство за женска одмазда. Ако те остави дечкото или армасникот заради друга, го викаш да се разберете, ако не сака, се заканува цурата со скандал, тој се согласува, и на средбата цурата од лакованата плик ташна вади книжулче и му ја фрла живата сода во очи.
Ние имавме еден роднина курајбер кој беше без око заради горенаведените причини.
(заради содата, не заради бишковиот сапун)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom