Како прво не си требало да ме цитираш со волкав состав од 555 редови, каков второ не си ме прочитал убаво кажав дека не сум верник и дека без разлика дали и колку пати ќе одам во црква годишно ако одам одам од традиционални причини(да не се делам од другите) а не дека верувам во тоа и не одам во црква да се молам, да се молам на кого тоа на украсените ишарани насликани ѕидови и сл. купувам свеќа ја палам и ја ставам таму каде што стојат свеќите, редам по иконите некои ситни денарчиња и тоа е се, не одам во црква ниту да се молам ниту пак да правам некакви ритуали а па попови и општо свештени лица не ги есапам ни 2% тоа се само полначи на џебови и ништо повеќе, замантиени лопови(печалат пара на сметка на неукиот народ) !
Инаку ако некој е Атеист не значи и дека по дифолт е расипана и покварена личност исто како што и ако некој е верник не значи дека е 100% чист и невин како ангел, секаде има секакви, без генерализации, лично право на секоја индивидуа си е тоа дали, колку, како и во што ќе верува или пак дали и воопшто ќе верува во нешто(натприродно), па бетер од Муслимани станавте веќе со сила го терате народот и кој сака и кој несака да верува, сте чуле ли вие за секуларност, за поделбата на државата од религиската сфера, сте чуле ли за индивидуални права на човекот, ако некој не верува и не се замара со религии тоа си е индивидуална одлука на таа личност !