Кој е најпопуларен спорт во Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Најпопуларен спорт кај нас?

• Вкупно гласачи
    251
Наведени премалку спортови...
доста популарна е и одбојката како и оние боречките вештини (џудо, карате, џит-кун до и тн...) а може да се спомнат и тенис, пливање и др.....
п.с. ке гласам за кошарка

двоумење мегу фудбалот и каратето.

Зошто каратето.
Тренирам 14 можда и више години и пред десетина години немаше ни 10/15 клубови.
Сега во една населба има прку 4/5 клубови.
Кога идам на некој натпревар салите се толку полни што едноставно човек неможе да дише...

Фудбалот е можеби пред каратето популарно и затоа е останато во глава дека е најпопуларно...

Гласав за Кошарка и мислам дека е најпопуларенto e to

Billa Bong напиша:
Гласав за Кошарка и мислам дека е најпопуларенto e to

Нормално дека е кошарката... Кошарката била, е, и ке биде најпопулерен спорт во Македонија :) :)

Tenis>tenis>tenis>>tenis>tenis>tenis>tenis>tenis>tenis>tenis>tenis

Ракометот дефинитивно! .......само навратетесе наназад и ке видите скоро секој поголем успех што го имала Македонија е во Ракомет.

Според мене, најгледан спорт во Македонија е фудбалот, а ние сме најдобри во ракомет, додека пак најиграни спортови кај нас се кошарка, фудбал и одбојка, па затоа тешко е да се одлучиш кој е најпопуларен спорт во нашата држава, ама јас сепак мислам дека тоа е фудбалот toeto

Fudbalot, kako i sekade niz svetot :)

И јас мислам дека фудбалот е најпопуларен спорт во Македонија,а доколку зборуваме за успеси убедливо најголеми успеси имаме во ракометот

Па сега домашниот ракомет не е многу гледан пред тв а репрезентација да и тоа добри успеси кошарката домашната лига премногу гледеана а репрезентацијата помалце фудбалот репреззетацијата повеке а домашната лига помалце според мене оваа е ситуацијата.

Alooo, za tie sto ne se informirani, makedonskata seniorska reprezentacija vo odbojka bese vo 16te najdobri reprezentacii vo svetot ( 1998-9 god ). Gi znaete uspehot na Rabotnicki Fersped ovaa godina. Sega vo drugata godina Rabotnicki Fersped i Makedonija GIO ke igraat vo balkanskata liga, sto znaci moze da ocekuvame zasiluvanja i uste mnogu uspesi. Za da ne bide se zaludno se pogrizija i kadetskata i mladinskata reprezentacija. Vo 2005 bevme 4to mesto mladinci a 2ro mesto kadeti ( balkanski sampionat ili taka nesto ) sto ne e mal uspeh ako znaeme deka igravme so edna Srbija, Bugarija, Grcija, Turcija koi seuste se velesili vo svetskata odbojka.

Moze nekoj da me informira za uspesite na KOSARKATA i na RAKOMETOT ( osven klubot na kometal koj prekrasno ja pretstavi Makedonija ... ) ... Za fudbalot ne mi se ni zboruva :) Ne mozeme da ja pobedime albanija :P

Ацид, одбојката да не си ја заборавил?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom