КАБАРЕ - Сектор 909

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
цурици со штиклици и момци со кошулчиња - ее такви се т.н КЛАБЕРИ, позерај невиден.

Каков андердграунд, не тресете зелени во се молам. Пола од овие се секој ден по кафиња/ресторани/кафани и ќе упаднат во Сектор и оп - underground сме, клабери главни :pos:
Таман е муабетот, ама соодносот на тие со кошулчиња,штилки (Wanna be cool и wanna be clubbers ) и вистинските клабери е некаде 50-50, неможе да се каже дека само фејкери одат во Сектор.

Имаме андерграунд сцена од секогаш, само кој ја знае :icon_mrgr: Од кога искачам во градов, скоро 15 години се дешава андерграунд. Фејкери имало и ќе има, само што за мене се обичен народ исто ко што етикетираните андерграундери. Ако веќе некој ми лупа етикета нека биде рејвер. Секој викенд има по минимум една таква журка. Работата е што кругот на луѓе е мал и тие што мислат дека се андерграунд се уствари фејкери поголеми од тие кои ги серат без причина :pos:
Оно парадокс јеботе.

А што е мубаетов со андерграунд и фејк... мислам тоа се тинејџерски муабети. Само ако е журката у шума или на ливада е океј а ако е во клуб е фејк ? Мене лично ако ми е ок музиката не ми смета и да е на ливада или па у клуб. А и самиот мубает е мешање баби и жаби. Тие журки надвор што се не се постојани и се дешаваат чат пат. Клуб си работи секоја недела и си има програма. Ако сакаме бар малце да се споредуваме со нормланите метрополи низ светов ок е да имаме и клубови од секаков тип. Сличен на сектор (зборам у електронскиот дел нема.) Ок еве нешто носта у Фабрика ама тоа е сосема друго.

Добар ден, ко да не знаевте кај живеете :) Недај боже да ти се поклопи бизнисот со на нечиј политичар или моќник. Иначе не ги жалете Секторци, го отвараат зимското, а се спрема и ново летно, така да уживајте :)

12122783_1051416384890388_122506261555129158_n.png

Еве им го флаерот за првиот викенд :) А еве ја и програмата:

21.10.2015 среда
Opening
MACHKI / FECKY FARRIS

22.10.2015 четврток
SAF SOUND SYSTEM
GOCE
DIMITRI from CAIR

23.10 2015 петок
PACOU [ Tresor/ Berlin]
GORAN KAN