Млади македонски кошаркарски таленти

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
5 април 2013
Мислења
3.413
Поени од реакции
7.090
Гледам нема ваква тема за дискутирање на младите македонски таленти во кошарка, па решив да отворам.

Мотивацијата за ова ми дојде од овој пост на Драфт Експрес, убедливо најдобриот сајт за следење на НБА драфтот:

http://www.draftexpress.com/profile/Cedi-Osman-7133/

Не ми е јасно како Драфт Експрес го има детево на радарот, а тоа не игра ниту за младинските репрезентации...

Не ми е јасно како Драфт Експрес го има детево на радарот, а тоа не игра ниту за младинските репрезентации...

Затоа што игра за турската младинска репрезентација...

Како се викаше детено што ќе потпиша за Реал Мадрид, а воедно и беше во кошаркарскиот камп на МЏ.

Таленти се Магдевски и Николов, моментално стварно се истакнуваат овие двајца. Од помладите родени 97-98 не знам, веќе две години не тренирам и помалце ги пратам младинските лиги само знам дека работата со младинските школи е очајна, мизерна, не знам веќе како да ја наречам. Секој ден се запрашувам што кога ќе отидат Перо, браќата Стојановски, Чековски и компанија во пензија? Не ни се пишува добро ако не се сменат некои работи во брзо време.

Од помладите, 97 и 98, Андреј Маслинко во Стела азура Рома и Оливер Двојаковски Кахасол Севиља, а да и Ненад Димитриевиќ исто некаде во шпанија знам едно време беше у реал сега незнам точно каде е

Од помладите, 97 и 98, Андреј Маслинко во Стела азура Рома и Оливер Двојаковски Кахасол Севиља, а да и Ненад Димитриевиќ исто некаде во шпанија знам едно време беше у реал сега незнам точно каде е

Хувентуд

Акозаминат надвор од државава во некое посилно првенство можеби ќе успеат, иначе ништо не прават( и ние како навивачи )

Кога сме веќе кај млади таленти...запамтете го ова име...

U19 Elite Maschile Veneto 2013-2014 - Girone A
scb_open.gif

Marcatori
Tot
1) Mojsovski David
49
24.5
play - 1995 Petrarca Padova
2) Cecchinato Pietro Elia
26
26.0
guardia - 1997 U.S. Arcella
3) De Giusti Nicola
24
24.0
Vigor Hesperia Conegliano
4) Agbariah Andrea
20
20.0

Кое е детево?

Deteto odsekogas igralo vo italianski liga,i momentalno e najdobar strelec vo ligata za negovi godinim,.so prosek 25 po utakmica, so najmalku 15 asisti. Igra plej so odlicna preglednost na igrata.Klubot vo koj igra sega "debelo" go plati.Toa e klubot na radivoe korac i se grizat za mladi talenti.

Deteto odsekogas igralo vo italianski liga,i momentalno e najdobar strelec vo ligata za negovi godinim,.so prosek 25 po utakmica, so najmalku 15 asisti. Igra plej so odlicna preglednost na igrata.Klubot vo koj igra sega "debelo" go plati.Toa e klubot na radivoe korac i se grizat za mladi talenti.
а кај е роден? стапено е во контакт? го знаат овие клошариве од кфм? и шо е најбитно-дали сака да игра за македонија?

а кај е роден? стапено е во контакт? го знаат овие клошариве од кфм? и шо е најбитно-дали сака да игра за македонија?

Najveke od se saka da igra za Makedonija, pogotovo otkako gi gledase vo zivo sega na Evropskoto vo Slovenija.
Prativ link do eden od odborot, i toj mi rece deka go pratil na generalniot...pa ke vidime ponataka.
Ostanuva na niv.....

Najveke od se saka da igra za Makedonija, pogotovo otkako gi gledase vo zivo sega na Evropskoto vo Slovenija.
Prativ link do eden od odborot, i toj mi rece deka go pratil na generalniot...pa ke vidime ponataka.
Ostanuva na niv.....
а од кај го знајш детево? другари сте или?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom