Споредба на кошаркари

• Креатор на темата Креатор на темата Chiksy^
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е подобар играч

• Перо Антич

Гласови: 16 66,7%
  • Анте Томич

Гласови: 8 33,3%

• Вкупно гласачи
    24
Член од
27 април 2009
Мислења
2.511
Поени од реакции
3.340
Имаше ваква тема и во под-форумот Фудбал, а сношти еден моабет со другариве ме натера да ја отворам темава, едноставно земаме двајца кошаркари шо игрет на иста позиција и со мало објаснување ги споредвиме, кој според вас е подобар и зошто.. моабетот беше дека од Перо Антич немало подобар центар/PF во Европа(не дека јас имам некое преголемо познавање од кошаркава) ама мислам дека Анте Томич е подобар од него и зато почвам со овај дуел, после мене продолжите со друга споредба
antic-signing-affects-nogueira.jpg

VS

220px-2012_2013_-_Ante_Tomic_-_Flickr_-_Castroquini-FCB.jpg

:pos::pos: Од Перо немало подобар центар/PF во Европа. Што се не ќе слушнеш. Иначе од двајцава тешко е да одбереш кој е подобар, Перо да речеме е покорисен тимски играч, многу работи во одбрана а во нападот поентира само кога ќе му се укаже шанса, додека Томич а главна алка во нападот, али затоа одбраната не му е појака страна. Томич ми иде на живци што има срце како лешник, пичка у душа е, ич не се бори, ме потсеќа на Самарџиски, но во подобрена верзија.

Па со оглед на тоа дека во истото натпреварување едниот е во идеалната петорка,а другиот не е :P

Баш тотално различни играчи.Томиќ е мек,елегантен играч,воопшто нема маса,во нападот можеби најдобар европски центар,многу добар шут од полудистанца.
Перо е јак ко бик,рудари во одбраната и шутира за 3.

Баш ми делуваат како да би можеле да бидат јак пар под кошевите на 4 и 5. Да се надополнуваат еден со друг....тоа што на едниот му е слабост,на другиот му е сила.

Не дека сум хејтер или нешто слично, баш напротив, браво за Перо што успеа да стигне до НБА, ама како ќе се снајде против биковине од Америка незнам баш...
Друго е европски баскет а друго е амерички :D

Што се однесува до споредбата хммм...Томиќ има работи кои што Перо ги нема. ЧЛенот над мене е сосема во право со споредбата.
Иако мислам дека Перо има мала предност поради снажноста, одбраната и борбеноста. Да не заборавиме и дека Перо може добро да шутира. Така да мислам дека Перо е подобар за нијанса.

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom