70 милиони долари за конструкција за Бошкоски и Тарчуловски

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
Е за ова некој, не во затвор, туку во самица треба да се смести!

70 милиони долари се исплатени на македонски функционери да ја одржуваат конструкцијата за наводна вина на Бошкоски и Тарчуловски. Адвокатот Игњат Панчевски тврди дека следната недела ќе ги обелодени имињата на сите функционери на чии сметки биле уплаќани овие пари.

Според него, тие на овој начин го продале Бошкоски и учествувале во конструкцијата. За едниот од нив, адвокатот вели дека е актуелен функционер на висока позиција и веќе ги имал сите докази за неговата вмешаност.

„Тоа лице за коешто имам материјални докази ќе го обелоденам заедно со останатите и ќе поднесам јавна кривична пријава против сите за коишто ќе имам материјален доказ. Некои од нив се и на високи функции“, изјави Игњат Панчевски, адвокат.

Панчевски тврди дека и нему му биле нудени високи суми од странски служби за да ги предаде сите докази за кои од порано тврди дека ги има и од кои се гледало дека Љубе Бошкоски е наместен. Ја одбил понудата, но и никогаш не и се обратил на полицијата. Не објаснува зошто.

Панчевски рече и дека добил и полномошно за бранител на екс министерот, за кое утврдил дека е фалсификат, затоа што никогаш досега немал контакт со Бошкоски. Не кажа од кого.

Тој во повеќе наврати досега се претстави само како бранител на група од дваесетина, дел од нив и сведоци, кои му ги донеле сите докази и барале да ги заштити од игрите околу Хаг, во кои влегле без своја волја.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Aj ne zezaj koj plaka 70 miliona koga uste pred 15 godini Ljubco ja postavi cenata ( MNOOOGU NISKO...).....ne veruvam , ako navistina planiraat da imaat budzet za toa, ne veruvam deka e poveke od edno 1.7 miliona...i toa e mnogu.....osven , ako ne se falc.....

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Aj ne zezaj koj plaka 70 miliona koga uste pred 15 godini Ljubco ja postavi cenata ( MNOOOGU NISKO...).....ne veruvam , ako navistina planiraat da imaat budzet za toa, ne veruvam deka e poveke od edno 1.7 miliona...i toa e mnogu.....osven , ako ne se falc.....
Ќе испадне дека за 700 000 ја завршиле работата,како што си знаат со попуст да продаваат фирми и јавни претпријатија оваа цена е реална и прифатлива за еден или повеќе наши функционери макар и на високи функции.И Љубе не е наместен туку е буквално продаден,тоа се гледаше уште од почетокот на судењето.

Kajgana Shop

На врв Bottom